• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De ce pleacă angajații din ferme și cum pot fi convinși să rămână

    Mircea Olteanu -

    Forța de muncă reprezintă o problemă în fermele agricole. Fermierii reclamă deseori că nu găsesc oameni de încredere, iar foarte mulți dintre cei calificați se dovedesc nestatornici la locul de muncă și pleacă atunci când ai mai mare nevoie de ei. De aceste probleme se lovesc și fermierii din alte țări, inclusiv cei din Marea Britanie.

    Având în vedere că multe afaceri agricole nu pot găsi sau păstra lucrătorii calificați este mai important ca niciodată să fie luat în considerare mediul de lucru al personalului, afirmă Paul Harris, director al firmei de consultanță în resurse umane Real Success.

    Consultantul examinează, într-un material pentru publicația Farmers Weekly, motivele care determină fluctuația de personal în agricultură și oferă sfaturi despre cum pot fi păstrați oamenii valoroși.

    Mulți sugerează că sectorul agricol se confruntă cu deficit de lucrători calificați, deoarece noii angajați în industrie nu înlocuiesc abilitățile și experiența celor care ies la pensie sau pur și simplu părăsesc industria.

    Cu toate acestea, există un factor care se află în întregime în controlul fermierilor și continuă să fie principalul motiv din cauza căruia angajații au părăsit o fermă sau industria. „Modul în care șeful a vorbit/ s-a comportat /a comunicat cu mine”, afirmă Harris că este motivul invocat de cei mai mulți lucrători care părăsesc fermele.

    În discuțiile cu angajații care își caută noi locuri de muncă, acesta este motivul cel mai des invocat, susține consultantul, adăugând că alți factori citați în mod obișnuit sunt: evoluția în carieră, programul prelungit de lucru, condițiile proaste de muncă și locuința nesatisfăcătoare.

    Dar, fără excepție, impulsul final invocat drept motiv pentru căutarea unui nou loc de muncă este stilul de management al administratorilor fermei.

    Dacă aceasta este o cauză comună a fluctuației personalului, ce puteți face pentru a preveni apariția acestei probleme în cadrul fermei dumneavoastră? Răspunsul este simplu: înțelegeți-vă stilul de comunicare.

    Personalitatea are efect asupra comportamentului

    Dumneavoastră și fiecare membru al echipei (inclusiv membrii familiei) aveți o personalitate care se reflectă și în modul de comunicare și cel de lucru. Termenul „a fost un conflict între personalitatea mea și a șefului, efectiv nu m-am putut înțelege cu el” este ceva ce specialiștii în recrutare HR aud frecvent în timpul procesului de verificare pre-interviu, atunci când candidații sunt întrebați despre motivul pentru care au plecat de la jobul anterior.

    Dacă credeți că acesta ar fi motivul pentru care vă pleacă angajații, există numeroase sisteme disponibile pentru a vă ajuta să determinați stilul și personalitatea echipei dvs., majoritatea fiind bazate pe munca psihologului Carl Jung. Teoria lui oferă culori sau nume pentru a descrie diferite trăsături de personalitate.

    Un scurt test sau un chestionar este administrat pentru a stabili trăsăturile care sugerează modul în care o persoană este probabil să reacționeze în anumite situații și cum ar prefera să vorbească sau să fie abordată de alții. Aceste informații pot fi esențiale pentru a debloca potențialul în cadrul echipei. De asemenea, un specialist în HR vă poate explica de ce unii oameni pot lucra bine împreună, în timp ce alții mai degrabă vor concura cu cei din jur și preferă să facă lucrurile pe cont propriu.

    Profilul echipei

    În afara sectorului agriculturii, este o practică obișnuită să fie stabilit profilul unei echipe și al tuturor potențialilor angajați pentru a stabili cum se pot integra în colectivul deja existent.

    Deși acest proces câștigă avânt în agricultură, totuși sectorul este încă cu mult în urma altor industrii în ceea ce privește utilizarea științei și a psihologiei pentru a ajuta la clădirea echipei potrivite.

    De asemenea, este esențial să înțelegem de ce propriul nostru stil de personalitate poate fi motivul pentru care un membru al echipei a decis să plece.

    Comunică eficient

    Rolul dumneavoastră ca lider sau manager este să vă identificați propriul stil preferat și apoi să vă adaptați stilul celor pe care îi conduceți.

    Nu ar trebui să vă așteptați ca alții să fie ca dumneavoastră, deoarece acest lucru scade motivația angajaților. Trebuie să fii conștient de potențialele conflicte din cadrul echipei și să ajuți oamenii să-și recunoască diferențele.

    Pe măsură ce fiecare membru al echipei începe să-și înțeleagă propriile preferințe, fiecare își poate adapta stilul atunci când lucrează cu alți oameni care pot fi diferiți de ei.

    În cazul în care, la o evaluare obiectivă, apreciați că altele sunt motivele pentru care angajații nu stau mult timp în fermă, discutați cu aceștia și identificați atât problema, cât și o posibilă rezolvare. Dacă este o chestiune legată de programul și orele de lucru, atunci încercați să veniți cu soluții precum: o rotație mai bună a oamenilor în ture, remunerarea orelor suplimentare sau echivalarea lor cu zile libere în perioadele mai puțin aglomerate. Dacă este vorba despre condițiile de lucru, vedeți cum puteți remedia problemele, inclusiv pe partea de cazare pentru lucrătorii care rămân peste noapte în fermă. Țineți cont că nemulțumirile acumulate pot afecta randamentul muncii în exploatație și că este recomandat să nu amânați discutarea/soluționarea conflictelor și nici remedierea problemelor.


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM

    Ultimele știri

    Plăți APIA. Reguli noi pentru subvenția pe hectarul de pajiște Subvenții APIA. Noile reguli pentru rotația culturilor pe terenurile eligibile S-a înființat Consiliul European pentru Agricultură și Alimentație, cu rol de consiliere a Comisiei