• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tărâmul Fermierilor de Mâine: Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași – Partea I

    Adrian Radu -

    Tehnologia, inovația și sustenabilitatea merg mână în mână în aproape orice industrie. În agricultură, fermierii de mâine apelează la inovație pentru a-și eficientiza productivitatea, înglobează sisteme digitale în pas cu ziua de mâine și acționează resposabil pentru că știu că pământul lăsat de înaintașii lor reprezintă moștenirea generației viitoare și ca orice bun gospodar, se implică activ în sprijinul comunităților locale. Acesta este Tărâmul Fermierilor de Mâine unde Syngenta și grupul Agrointeligența-BT Video construiesc un nou proiect media cinematografic, care va aduce în prim-plan fermierii moderni, responsabili și implicați social.

    Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași le oferă studenților o incursiune în tainele agriculturii de mâine, dezvoltată cu ajutorul instrumentelor digitale.

    Mândria Universității este Fitotronul, un spațiu impresionant, în care sunt 11 camere cu condiții climatice controlate. La momentul inaugurării, era cel mai mare astfel de echipament din sud-estul Europei. Aici, hibrizii și soiurile de la companiile producătoare de input-uri sunt testați pentru a vedea modul în care se comportă în diverse condiții de mediu.

    Senzorii și aplicațiile de monitorizare se găsesc la tot pasul în cadrul Universității, iar studenții pot efectua testele de care au nevoie pentru a-și susține lucrările. 10 lizimetre, un laborator foarte bine dotat în care se fac analize chimice și sera completează un univers cu adevărat fascinant, în care digitalizarea este la loc de cinste. Totul pentru ca actualii studenți să devină fermierii performanți de mâine.

    „În 2020, în perioada suspendării cursurilor universitare din cauza pandemiei, Syngenta a fost alături de Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții Iași, fiind unul dintre principalii susținători ai programului AGRIBUSINESS-ul SUSȚINE EDUCAȚIA, donând un număr semnificativ de tablete grafice performante, contribuind astfel la asigurarea accesului studenților noștri la o educație de calitate”, a declarat Conf. Univ. Denis Țopa, Decanul Facultății de Agricultură Iași

    Pandemia globală a mărit viteza către o lume în care ne aflam deja, dar pe care nu o percepeam complet: lumea de astăzi, a digitalizării. Syngenta este o companie bazată pe inovație și știință. Ferme mici, mijlocii și mari – toate sunt angrenate într-un proces de transformare și dezvoltare tehnologică prin adoptarea de aplicații digitale și instrumente de precizie.

    Tărâmul Fermierilor de Mâine există deja! Prin acest proiect media produs de Syngenta și prin colaborarea cu Agrointeligența-BT Video, vom arăta cum agricultorii gândesc, acționează și tânjesc după dimensiunea lumii digitale și inovație în fermele lor. Indiferent de vârsta lor, cei mai mulți fermieri folosesc deja tehnologia digitală. Atât instrumentele digitale, cât și suportul comunicării din spate devin parte a generațiilor. Parte a ceea ce lasă noii generații, într-un mod sustenabil.

    Utilizarea tehnologiilor digitale este din ce în ce mai importantă pentru fermieri, pentru a-i sprijini să aplice soluții sustenabile la provocările actuale și viitoare. De fapt, întreaga Europă urmărește digitalizarea sectorului agricol. Indiferent de nișă, de locul unde sunt amplasate și de dimensiuni, obiectivele sunt aceleași, modelele de afaceri trebuie adaptate domeniului digital.

    Într-un an agricol dificil, cu multe provocări, în special ca urmare a unei lumi paralizate de pandemie, fermele digitalizate au fost cele care s-au adaptat și au putut lua mai ușor și repede decizii legate de planul de semănat, de tratament, de intervenții în caz de dăunători, totul pe baza informaţiilor din hărţile satelitare. Fermierii au putut controla mai bine culturile. Au fost cu un pas inaintea… vremurilor. Agricultura digitală integrează o serie lungă de informaţii într-un sistem computerizat, care ajută fermierul să ia cele mai bune decizii. Agricultura de precizie, prin digitalizare, oferă beneficii și mediului, prin gestionarea mai rațională și precisă a resurslor, oferind soluții la cele mai presante provocări ale fermierului de azi și de mâine. Sustenabilitatea înseamnă inovație și responsabilitate față de producție, mediu și societate.

    Tărâmul Fermierilor de Mâine va spune poveștile unor fermieri care merg în același pas cu lumea și evoluția ei. 10 fermieri care îmbrățisează inovația și sustenabilitatea își vor spune povestea într-o serie de clipuri care vor expune felul în care agricultura performantă, inovatoare și sustenabilă este a viitoarelor generații… a fermierilor de mâine!


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Agnes Jansen după reportajul Agrointeligența: ”Mă pensionez, dar nu rămâneți fără legume!” Cine încasează subvenția APIA pe pășunea comunală. Acte necesare ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent