Ştiri agricole

Mezelurile moldovenești, interzise în Federația Rusă

Rusia continuă să își persecute vecinii: a interzis importul de produse din carne de porc fabricate în Republica Moldova.

Potrivit informațiilor din Agrobiznes.md, Moscova motivează acțiunile sale prin faptul că Republica Moldova nu a respectat condițiile de export în Uniunea Vamală. Mai concret, rușii spun că ar fi descoperit produse din carne de porc din Europa, dar care erau exportate în Rusia ca și cum ar fi fost moldovenești.

Autorităţile din țara noastră explică neregulile semnalate de partea rusă prin faptul că materia primă folosită la producerea mezelurilor este importată din Belgia. O delegaţie a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a plecat la Moscova pentru a purta negocieri cu conducerea Rosselhoznadzor.

Autoritățile mai spun că embargoul nu-i va afecta pe producătorii autohtoni întrucât exportul de aceste produse în Rusia este mic. Noi avem două companii care prelucrează carne de porc autohtonă și exportă produsele în Rusia. În 2013 aceste două firme au exportat doar 3 tone de mezeluri.

Tot ieri, rușii au interzis și peste 200 de tone de slănină și carne din Ucraina care trebuia să ajungă pe piața Uniunii Vamale. 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!