• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rodbun și Raiffeisen Bank susțin soluțiile tehnologice inovatoare!

    Adrian Radu -

    Rodbun și Raiffeisen Bank România vin în ajutorul fermierilor din România cu o nouă ediție a programului care a sprijinit dezvoltarea startup-urilor și a companiilor de fintech din întreaga lume. Este vorba de “Elevator Lab ESG in Agriculture: Cross-Industry Partnership Program”.

    Anul acesta, programul va ajuta startup-urile fintech si agritech care dețin soluții sau tehnologii inovatoare în agricultură să dezvolte proiecte pilot cu Raiffeisen Bank și Rodbun.

    Startup-urile interesate pot să aplice deja pe site-ul oficial al Elevator Lab: https://elevator-lab.com/partnership-program/esg-in-agriculture/ până la data de 15 decembrie 2021.

    Care este scopul Elevator Lab ESG in Agriculture: Cross-Industry Partnership Program

    “Anul acesta am ales să colaborăm cu un partener cu experiență în domeniul agriculturii, alături de care dorim să identificăm și să testăm  solutii într-un „Proof of Concept” (PoC), în beneficiul clienților nostri comuni – fermierii români. Sprijinim inițiativele verzi și ne dorim să contribuim activ la agricultura bio, să fim alături de fermieri mici sau mari din România pentru dezvoltarea afacerilor lor cât mai sustenabil, cu ajutorul tehnologiei”, a declarat Cristian Sporis, vicepresedinte Corporații la Raiffeisen Bank.

    “În ultimii patru ani am facut pași importanți în ceea ce privește orientarea unei părți semnificative din fermele partenere către cultura ecologică. Între valorile de bază Rodbun am prevăzut faptul că „rodul” trebuie să fie „bun” inclusiv pentru pământ și pentru aer. Astăzi am ajuns la o suprafață de 2200 ha exploatată în sistem ecologic. Suntem nerăbdători să descoperim împreună cu partenerii noștri din Raiffeisen Bank, cele mai noi inovații în zona ESG”, a spus Daniel Muntean, CEO Rodbun.

    Etapele programului

    Etapa de aplicare: 22.11-15.12.2021
    Etapa de video interviuri 20-21.01.2022
    Zilele finanliștilor:
    Mentorii fac cunostință cu startup-urile și tehnologia acestora
    Sesiuni de mentorat 1:1 bazate pe construirea „proof of concept”
    Prezentările finaliștilor
    Selecția finală a startup-ului câștigător
    Gala finaliștilor
    Etapa de accelerare – perioada în care se lucrează efectiv cu câștigătorul la proof of concept (martie – august 2022)
    Demo Day – prezentarea oficială a rezultatelor proof of concept (septembrie 2022)

    “Anul acesta, întrăm mai mult în zona de research și inovație și căutăm un start-up „later stage” nu numai din aria de fintech, ci și din zona de agritech. Startup-ul pe care îl vom alege și care ni se va alatura pentru perioada de “proof of concept” va beneficia de mentorat și învățare atât din partea specialiștilor din grupul Raiffeisen, dar și din partea unui jucător român cu experiență și expertiză în agricultură, Rodbun”, a menționat Andreea Porojan, Fintech Partenrship Manager și coordonatorul Programului Elevator Lab în România.

    Lansat in iunie 2017, Elevator Lab este un program de parteneriate organizat de grupul Raiffeisen Bank International (RBI). Elevator Lab a devenit cel mai mare program de parteneriate corporate în domeniul fintech din Europa Centrală și de Est, oferind participanților acces potențial la 14 piețe diferite acolo unde grupul Raiffeisen este prezent.

    Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piata bancară din România și  peste 2,22 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 660 de ATM-uri, 450 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 25.600 de POS-uri.


    Te-ar mai putea interesa

    Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Furtuni puternice cu grindină anunțate astăzi de ANM. Codul roșu de caniculă – menținut! Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha

    Ultimele știri

    Prețul grâului, în creștere pe bursă, nu și la fermieri. Samson Popescu: Așteptăm să vindem măcar cu 90 de bani Județul unde s-a produs mai mult grâu decât anul trecut, dar de o calitate mai slabă Ministerul Agriculturii a dat derogare la neonicotinoide pentru campania agricolă de toamnă