• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pregătiri pentru campania de semănat din 2022 cu hibrizi de porumb de la Soufflet Agro Romania. Randamente ridicate și toleranță la boli

    Adrian Radu -

    Soufflet Agro România își extinde în continuare portofoliul de semințe în România cu o mare varietate de hibrizi de porumb de înaltă performanță.

    Producătorul de genetică franceză dezvoltă noi soiuri de plante care au un randament mai mare, toleranță la dăunători și boli, o toleranță mai bună la secetă, mai multe proteine, niveluri mai mari de compuși benefici precum vitamine sau pur și simplu facilitează recoltarea culturilor pentru fermier.

    Soufflet Agro Romania excelează în hibrizii de porumb, care obțin aprecieri și voturi de încredere din partea tot mai multor producători agricoli.

    Extazia este unul dintre soiurile din portofoliul companiei cu o toleranță foarte bună la principalele boli ale porumbului. Hibridul se remarcă de asemenea, prin capacitatea foarte bună de a pierde apa la maturitate și randamentele de până la 15 tone/ha în condiții de irigat.

    ”Acest hibrid are rezultate foarte bune în toată zona de vest, din ce am auzit de la fermierii care-l cultivă deja de 2-3 ani. Se vede partea lui de stay green foarte importantă, pierde apa foarte repede și are o înrădăcinare foarte puternică. Plus, bineînțeles, o producție foarte interesantă, de peste 10 tone, 15 tone maximum în zonele de vest ale României, unde sunt ani mai ploioși sau în condiții de irigat”, a explicat Jean-Baptise Hemard, reprezentant tehnic Soufflet Agro Romania.

    Un alt hibrid din portofoliul Soufflet Agro este Device, a cărui particularitate este capacitatea de a sta verde pe timpul arșiței și uniformitatea știuleților. La aceste trăsături se adaugă un profil sanitar excelent, care asigură randamente de până la 17 tone/ha.

    Un alt hibrid de porumb cu potențial de producție mare este Filae. Trăsăturile genetice ale acestui hibrid se definesc, de asemenea, prin toleranță la boli. Sistemul radicular și tulpina puternică îi oferă o toleranță bună și la condițiile de stres.

    ”Filae este un hibrid cu FAO 370, cu talie medie și productivitate foarte mare. Caracteristica lui, ca la ceilalți hibrizi ai noștri, este toleranța la boli. Avem probleme cu bolile, tip fusarium sau helmintosporium, care se dezvoltă tot mai mult în fiecare an, mai ales în anii cu mai multe ploi și atunci este important să fie destul de tolerant la aceste boli”, a declarat Jean-Baptise Hemard.

    Gama de hibrizi Soufflet Agro este completată cu Moped, un hibrid a cărui caracteristică principală este rusticitatea. Este un soi cu înflorirea timpurie și o toleranță bună în condiții de stres hidric și termic. Are o calitate foarte bună a boabelor și este recomandat și pentru producția de biogaz.

    Excelența celor de la Soufflet Agro România în genetica porumbului este confirmată și prin Hotspot, un hibrid foarte stabil, cu o capacitate foarte ridicată de pierdere a apei din bob.

    ”Hotspot are indice FAO 330, foarte rustic, cu toleranță foarte bună la boli și cu o rusticitate foarte importantă, adică este foarte apreciat în general în zona de vest de fermierii care vor să cultive un hibrid care să piardă apa foarte repede și care se recoltează în perioada de sfârșit de septembrie, început de octombrie, ca să poți semăna grâu, de exemplu, după porumb”, a mai explicat reprezentantul Soufflet Agro Romania.

    Un alt hibrid aflat în preferințele fermierilor este Databaz. Pe lângă potențialul excelent de producție, Databaz se remarcă prin viteza foarte bună de pierdere a apei la maturitate, o calitate pe care toți fermierii o caută.

    Acest hibrid are o producție foarte mare, știuleți și talie medie a plantei și, la fel ca majoritea varietăților Soufflet Agro Romania, se menține verde pe timpul verii.

    Tratamentul cu OptiSEED

    Pentru a gestiona riscurile din procesul de producție și pentru a permite optimizarea producției și a profitului, toți hibrizi de porumb din portofoliul Soufflet Agro Romania sunt tratați cu OptiSEED.

    Tehnologia OptiSEED combină proprietățile unui fungicid, care protejează împotriva celor mai importante boli ale porumbului cu cele ale unui biostimulator care îmbunătățește viața solului și optimizează dezvoltarea porumbului (metabolismul porumbului, optimizarea nutrienților, dezvoltarea rădăcinii).

    Toate detaliile despre hibrizii de porumb de la Soufllet Agro România le puteți găsi pe www.soufflet-agro.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Fermierul Gheorghe Holom: Semănăm porumbul a doua oară. Prima dată ni l-au distrus mistreții Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Revoluție în zootehnia românească: Bălțata Românească cu producție de 40 de litri de lapte pe zi