• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Decizie de ultimă oră ANSVSA: Abatoarele și fermierii, amenzi uriașe în 2022!

    Roxana Dobre -

    Abatoarele și fermierii amendați cu sume uriașe în 2022! Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru stabilirea unor norme sanitar – veterinare referitoare la sănătatea și bunăstarea animalelor, importul/exportul/tranzitul şi pentru sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranța alimentelor, document care are nevoie de aprobarea Guvernului și publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

    Conform documentului ANSVSA, abatoarele riscă o serie de sancțiuni de la 8.000 lei la 12.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei în cazul faptelor
    săvârşite de persoanele juridice, după cum urmează:

    -dacă introduc în abator şi admiterea la sacrificare a animalelor neidentificate conform prevederilor Regulamentului delegat (UE) 2019/2035;
    -dacă recepționează la nivelul abatorului, în vederea sacrificării, a animalelor vii care sunt identificate, dar nu sunt însoțite de formulare/documente de mișcare, documente cu informațiile privind lanțul alimentar și/sau certificate oficiale, completate în mod corespunzător, pașapoarte în cazul bovinelor și ecvideelor, sau care sunt însoţite numai de o parte dintre aceste documente ori de documente care nu mai sunt valabile;
    – dacă admit la nivelul abatorului sacrificare ecvideelor neidentificate, și/sau neînsoţite de pașaportul în care este înscris numele persoanei fizice sau persoanei juridice care prezintă ecvideul la sacrificare.
    -dacă sacrifică animale în abatoare fără acordul medicului veterinar oficial responsabil de activitatea din abator;
    -dacă pun pe piață și/sau utilizează pentru procesare sau pentru consumul uman a cărnii care provine de la animale care nu au fost supuse unei inspecții ante-mortem, efectuate de către medicul veterinar oficial, cu excepția vânatului sălbatic;
    -dacă pun pe piață și/sau utilizează pentru procesare sau pentru consumul uman a cărnii care provine de la animale ale căror organe comestibile nu au fost supuse unei inspecții post-mortem, efectuate de către medicul veterinar oficial, cu excepția viscerelor vânatului mare sălbatic care nu este necesar să însoțească corpul către o unitate de manipulare a vânatului;
    -dacă punerea pe piață și/sau utilizează pentru procesare sau pentru consumul uman a cărnii care provine de la animale moarte înainte de sacrificare, fătate moarte, moarte intrauterin sau sacrificate înainte de vârsta de șapte zile;
    -dacă pun pe piață și utilizează pentru consumul uman carne care rezultă din excizia rănilor provocate de sângerare;
    – punerea pe piață și utilizarea pentru consumul uman a cărnii care provine de la animale afectate de o boală pentru care sunt prevăzute norme de sănătate animală în legislația Uniunii, cu excepția cazului în care carnea este obținută în conformitate cu cerințele specifice prevăzute în anexa VII la Regulamentul delegat (UE) 2020/687;
    – punerea pe piață și/sau utilizarea pentru procesare sau pentru consumul uman a cărnii care provine de la animale afectate de o boală generalizată, cum sunt septicemia, piemia, toxemia sau viremia generalizată;
    -punerea pe piață și/sau utilizarea pentru procesare sau pentru consumul uman a cărnii care conține reziduuri sau contaminanți chimici în cantitate mai mare decât nivelurile stabilite în Regulamentul (UE) nr. 37/2010 al Comisiei din 22 decembrie 2009 privind substanțele active din punct de vedere farmacologic și clasificarea lor în funcție de limitele reziduale maxime din produsele alimentare de origine animală;
    -punerea pe piață și/sau utilizarea pentru procesare sau pentru consumul uman a cărnii care provine de la animale care prezintă o infestație parazitară;
    – punerea pe piață și/sau utilizarea pentru procesare sau pentru consumul uman a cărnii care conține corpuri străine, indică alterări patologice sau organoleptice, în special miros sexual pronunțat sau sângerare insuficientă (cu excepția vânatului sălbatic).

    În plus, conform aceluiași document următoarele fapte constituie contravenţii la normele sanitar – veterinare și pentru siguranța alimentelor privind modelele de certificate oficiale pentru anumite animale
    și mărfuri și se sancționează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:

    – recepționarea la nivelul abatorului și/sau prelucrarea ulterioară a animalelor sacrificate de urgență în afara abatorului, care nu sunt însoțite de certificatul oficial;
    – recepționarea la nivelul unității de manipulare a vânatului și/sau prelucrarea ulterioară a vânatului mare sălbatic care nu este însoțit de declarația eliberată de o persoană abilitată.

    Documentul integral aici: Proiect_HG_norme_svsa_si_sanctiuni_contraventii_10.01.2022


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”