• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenția APIA care va ajunge la 5.300 euro/ha!

    Roxana Dobre -

    O subvenție pentru fermieri ar urma să crească din 2023, după cum arată primele estimări efectuate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) ”prinse” în Planul Național Strategic (PNS). Plata va ajunge la fermierii care vor cultiva legume în spații protejate, schemă care în 2020 a avut un cuantum de 4.844,4421 euro/ha.

    Legumele cultivate în sere și solarii vor avea o subvenție mare și în noua Politică Agricolă Comună (PAC), după cum arată estimările făcute de MADR pentru 2023. Conform sursei citate schema de Sprijin Cuplat Vegetal pentru legume cultivate în spații cultivate ar urma să aibă un cuantum de 5.300 euro/ha iar suprafața care se preconizează că va ocupată de sere și solarii este de 2.500 hectare, la care se va împărți un plafon necesar de 13.250.000 euro.

    Conform primei fișe a intervenției din noul PAC, legumele pentru care s-ar acorda SCV din 2023 sunt: tomate, castraveți, ardei, varză, vinete-pentru consum în stare proaspătă în sere. Și tomate, castraveți, ardei, varză, vinete -în stare proaspătă și castraveți destinați industrializării în solarii.

    Ce condiții ar trebuie să respecte fermierii din 2023

    Pentru a fi eligibili la schema de SCV pentru legume, fermierii trebuie să își desfășoare activitatea agricolă pe teritoriul României. În plus:


    Te-ar mai putea interesa

    Grant de 30.000 euro/proiect pentru tinerii care pornesc o afacere nouă. Cererile, din 15 septembrie Când se culcă găinile. Ora de culcare la găini în funcție de anotimp Fiecare litru de lapte, borcan de zacuscă sau legătură de pătrunjel – la ANAF. ”Vor să impoziteze și ultimul țăran din România”

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!