• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • LAPAR a pierdut procesul intentat de 8 asociații-membre! Trebuie să-și aleagă o nouă conducere!

    agrointeligenta.ro -

    Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, a pierdut astăzi, luni – 13 decembrie, apelul în procesul intentat de o parte din membrii organizației. Instanța a decis să anuleze parţial hotărârea Adunării Generale a LAPAR, din data de 04.02.2020, când a fost ales președintele Nicu Vasile și membrii Consiliului Director. Hotărârea dată de Curtea de Apel București este definitivă.

    Opt organizații membre au contestat Hotărârea AGA din februarie 2020

    Alegerea conducerii LAPAR din februarie 2020 a fost contestată de un număr important de organizații-membre. Conform portalurilor de instanțe, cei care au contestat hotărârea AGA din 4 februarie și care figurează ca reclamanți în procesul deschis de anul trecut sunt:

    Aceste organizații n-au obținut câștig de cauză în primă instanță, iar apoi au contestat decizia la Curtea de Apel București. În final,  asociațiile reclamante și apelante au câștigat, prin faptul că instanța a admis parțial apelul. În plus LAPAR, este obligată să achite și cheltuieli de judecată de peste 5.000 de lei.

    Ce au decis judecătorii

    Curtea de Apel București a admis doar în parte cererea organizațiilor membre care au pierdut procesul în primă instanță. Acum instanța a fost fermă și a dat o hotărâre definitivă.

    Iată care este decizia instanței în procesul intentat de mai multe organizații-membre LAPAR:

    Soluția pe scurt: Respinge cererea de renunţare la apel formulată de apelanta reclamantă Asociaţia Producătorilor Agricoli Brăila. Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că: Admite în parte cererea. Dispune anularea parţială a hotărârii Adunării Generale a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – L.A.P.A.R, din data de 04.02.2020, în ceea ce priveşte: – modificările aduse actului constitutiv şi statutului Ligii, referitoare la preşedinte, membrii consiliului director şi cenzor (punctele 8, 9, 10 din hotărâre) – aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020 (punctul 10 din hotărâre) Obligă intimata Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – L.A.P.A.R la plata către apelantele reclamante a sumei de 5250 lei, reprezentând cheltuieli de judecată fond şi apel, din care suma de 150 lei reprezintă taxa judiciară de timbru (100 lei şi 50 lei), iar suma de 5.100 lei reprezintă onorariu avocat (1.500 lei apel; 3.600 lei onorariu avocat parţial fond). Definitivă. Pronunţată azi 13.12.2021, soluţia fiind pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei. AC/FCM
    Document: Hotarâre 13.12.2021

    Reacția LAPAR

    După publicarea deciziei de la Curtea de Apel, pe pagina LAPAR  a fost publicată o poziție în atenția membrilor în a opiniei publice, cum se arată în documentul ce nu este semnat:

    ”Referitor la Decizia Curții de Apel București privind dosarul civil nr. 5494/299/2020, prin care reprezentanții unor asociații membre LAPAR au solicitat instanței să anuleze Hotărârea AGA din 04.02.2020, facem următoarele precizări:

    Am luat act de decizia instanței de a admite cererea privind anularea Hotărârii Adunării Generale din 04.02.2020 și pe cale de consecință, profităm de ocazie pentru a anunța public membrii, că se vor întreprinde toate diligențele legale pentru a organiza în cel mai scurt timp, o nouă AGA, inclusiv cu rol electiv.

    Dorim să asigurăm toți membrii că LAPAR își va continua activitatea depusă ca și până în prezent și vom rămâne o voce puternică în rândul asociațiilor profesionale ale fermierilor. Vă mulțumim!”


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului