• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Eso, un soi semitimpuriu de mazăre avantajos pentru fermieri

    Adrian Radu -

    Cultura de mazăre este una preferată de mulți fermieri atât pentru încadrarea în normele de ecocondiționalitate, cât și pentru asigurarea rotației culturilor și a îmbogățirii solului cu elemente nutritive.

    Eso este o varietate cu un conținut ridicat de proteină și o rezistență foarte mare la cădere și aplecare. Prezintă o maturitate semi-timpurie, cu vigoare foarte bună în primele faze, iar genetica de la baza sămânței Eso permite toleranța la antracnoză, o boală favorizată de climatul umed.

    ”Boabele la soiul de mazăre Eso sunt de culoare galbenă și au un conținut ridicat în proteină. Condițiile anului acesta au fost favorabile culturii de mazăre, iar producția a fost ridicată”, a explicat Nicoleta Boghici, Director de Vânzări Sud-Vest Donau Saat.

    Eso este unul dintre soiurile de mazăre care a dovedit potențialul ridicat de producție în majoritatea fermelor unde a fost cultivat.

    Caracteristici agronomice mazăre ESO

    Maturitate semitimpurie;
    Tip afila;
    Vigoare foarte bună în primele faze;
    Începutul înfloritului foarte devreme;
    Înălţime medie a plantei;
    Rezistenţa la cădere bună;
    Culoarea a florilor albă.

    Mai multe detalii despre portofoliul Donau Saat, găsiți pe: www.binealegibineculegi.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă pentru toți românii care au montate panouri fotovoltaice Ordin nou pentru fermele de animale: un berbec la 30-45 de oi și un taur la 40-70 de vaci Prima fabrică de ouă lichide din România, inaugurată în prezența ministrului Florin Barbu: ”Parteneriatul dintre stat și privat funcționează”

    Ultimele știri

    Șeful ANAF revine în scandalul ”gemului cu TVA neîncasat” : Nu avem în vedere impozitarea autoconsumului! Marcel Sîrghiac – noul Președinte al Grupului ALCEDO Fabrica Luduș a început procesarea sfeclei de zahăr de la fermieri. Mihaela Neagu: ”Ne-am propus să scoatem pe piață 25.000 de tone de zahăr românesc”