• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Stația de condiționare a companiei Corteva Agriscience a încheiat cu succes sezonul de producție!

  Roxana Dobre -

  Stația de procesare sămânță a companiei Corteva Agriscience, situată în Afumați, a încheiat cu succes sezonul de producție agricol 2021. Peste 1,6 milioane de unități standard de porumb și circa 400.000 de floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul 2022.

  Aflată la 12 km de București, amplasată pe o suprafață de 15 ha, este cea mai mare stație de procesare semințe din România și a doua ca și capacitate din Europa. În Afumați se procesează peste 50 de hibrizi de porumb și floarea-soarelui marca Pioneer® pentru 15 țări, concentrându-se preponderent pe piața locală și Moldova. De asemenea, hibrizii produși în România se adresează și piețelor din Bulgaria, Ucraina, Rusia și Polonia.

  Stația de la Afumați a fost construită în anul 2002 în România. Până în prezent, s-au investit peste 60 de milioane de euro. În cei 19 ani de funcționare, milioane de saci au fost procesați aici, completând valoarea genetică excepțională a semințelor, prin aplicarea tratamentelor premium. Stația de procesare dispune de cele mai moderne echipamente din industrie, sortere optice, mașini de tratat performante care aplică cu precizie de câteva mg pe bob.

  Unitatea de producție și procesare semințe respectă cele mai înalte standarde internaționale și toate cerințele legislației din România cu privire la condițiile de muncă, reglementările de siguranță și cele ecologice.

  Compania colaborează cu ferme producătoare de sămânță performante cu care a dezvoltat parteneriate de lungă durată. Stația este una dintre cele mai moderne facilități de producție din lume și oferă clienților din întreaga Europă cele mai avansate inovații în materie de genetică a plantelor.

  O echipă tânără, dinamică, experimentată, în care se investește permanent și care asigură o eficiență extraordinară își desfășoară activitatea în stația de la Afumați. Aproximativ 300 de angajați permanenți și sezonieri garantează ciclul complet de producție al hibrizilor de înaltă calitate al brandului Pioneer®. Capacitatea de condiționare este în continuă creștere iar acest lucru determină deservirea unui număr tot mai mare de clienți, care pot beneficia în timp util de produsele Corteva.

  “Compania Corteva investește permanent în tehnologie și dispune de cele mai moderne echipamente în stația de procesare a semințelor din Afumați. Ajutăm fermierii români să obțină cele mai bune rezultate datorită tehnologiilor inovatoare de care dispunem, creând toate condițiile necesare pentru a dezvolta producția în România. De-a lungul timpului, personalul nostru a acumulat o experiență vastă și punem accent pe siguranța și protecția muncii, toate procesele desfășurându-se în condiții de maximă siguranță, pentru ca la final să obținem cele mai bune rezultate”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience în România și Moldova.

  Despre Corteva Agriscience

   Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

  Urmăriţi Corteva Agriscience pe FacebookInstagramLinkedInTwitter şi YouTube

  Media contact: Georgiana Ajderov, Corporate Communications Consultant Romania

  Telefon: 0754.228.975

  email: rocomm@corteva.com


  Te-ar mai putea interesa

  Gabriel Ionescu, Director General SEEFCO: ”Am fost surprinși de evoluția prețurilor la îngrășăminte. Panica s-a transformat în emoție” Costin Telehuz, secretar de stat MADR: România ar putea fi obligată să reducă cu 39% utilizarea pesticidelor Daniel Radu, AFF: ”S-au domolit prețurile la îngrășăminte, au scăzut, dar nu știm cât timp vor rămâne așa”

  Ultimele știri

  Reacție oficială: Fermierii nu au putut aduna banii necesari pentru investiția în fabrica de la Luduș Ninsori și viscol în mai multe județe! ANM a actualizat astăzi alerta meteo Șeful APIA – anunț despre banii care intră acum în conturile fermierilor!