• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Îngrijirea bradului de Crăciun la ghiveci ca să reziste până la replantare

    Angelica Lefter -

    Îngrijirea bradului de Crăciun în ghiveci ca să poată rezista până la replantare. Bradul în ghiveci este o alternativă mai sănătoasă pentru mediu, iar dacă se urmează câteva recomandări simple de îngrijire în perioada sărbătorilor, va fi bun de replantat.

    Din grijă pentru mediu, dar și pentru a nu știrbi din bucuria bradului natural de Crăciun adus în casă, multe persoane preferă să achiziționeze bradul la ghiveci pentru a putea fi replantat.

    Brazi la ghiveci

    Astfel, bradul cumpărat la ghiveci trebuie să reziste până la despodobire pentru a putea fi viu în momentul în care el va ajunge să fie plantat în grădină.

    Trendul de a cumpăra brazi la ghiveci care să fie replantați este unul în creștere, însă trebuie avute în vedere anumite reguli pentru a păstra bradul viu, a explicat asistentul universitar dr. Roxana Pașcu, de la Facultatea de Horticultură Iași.

    Reguli pentru a păstra bradul la ghiveci până la replantare:

    – Bradul la ghiveci trebuie udat

    – Bradul la ghiveci are nevoie de lumină

    – Bradul la ghiveci are nevoie de aclimatizare

    – Bradul la ghiveci nu trebuie împodobit foarte mult

    Îngrijirea bradului la ghiveci: apă și lumină

    Îngrijirea bradului la ghiveci: apă și lumină

    Bradul la ghiveci are nevoie de apă și de lumină pentru a rezista în casă. Trebuie considerat ca orice altă plantă pe care o aveți apartament și căreia îi acordați îngrijire – umiditate și acces la lumină naturală.

    ”Trebuie luat în calcul că aceste plante sunt ființe vii și trebuie tratate ca atare. Și anume, în momentul în care alegeți să achiziționați și să împodobiți un brad de Crăciun, trebuie să țineți cont și de nevoile acestuia, mai ales nevoia de apă. Nu-l tratați ca pe un element artificial, el are nevoie de apă, are cerințe în ceea ce privește lumina și bineînțeles umiditatea și căldura”, a menționat specialistul.

    Asistent univ. dr. Roxana Pașcu, de la Facultatea de Horticultură Iași

    Îngrijirea bradului la ghiveci: trecerea treptată de la temperatura de afară la cea din casă

    Aclimatizarea bradului de Crăciun este esențială: nu se va băga direct în casă bradul. Astfel, Roxana Pașcu ne spune că bradul trebuie aclimatizat la temperatura din interior. O intrare bruscă de la frig la rece va duce la uscarea acestuia.

    ”Cerințele acestuia legate de căldură – de multe ori în casele noastre temperatura este în jur de 20 și ceva de grade. Ei bine, aceste exemplare vin de afară unde temperaturile sunt mult mai scăzute, motiv pentru care este importantă aclimatizarea bradului în momentul în care noi îl aducem în casă, adică, în primă instanță să-l ținem într-un hol și apoi să-l aducem în camera unde dorim să îl împodobim. Poziționarea acestuia în cadrul camerei este importantă, trebuie să aibă lumină și de asemenea, trebuie udat. Un exemplar neudat, se deshidratează și în câteva zile se pierde”, a mai adăugat asistentul universitar dr. Roxana Pașcu.

    Îngrijirea bradului la ghiveci: împodobirea nu trebuie să fie excesivă

    Îngrijirea bradului la ghiveci: împodobirea nu trebuie să fie excesivă

    Împodobirea bradului natural la ghiveci nu trebuie să fie una excesivă. Roxana Pașcu a explicat că, pentru supraviețuirea bradului până la plantare, important este și modul în care este împodobit.

    ”Nu îl încărcați cu prea multe elemente și nu îl pulverizați cu zăpadă artificială pentru că acesta suferă. De asemenea, în momentul în care sărbătorile au luat sfârșit și doriți să despodobiți bradul și să nu-l mai aveți în casă, trebuie, de asemenea, să vă gândiți la o modalitate de a-l scoate treptat din mediul în care el a petrecut destule zile. Adică să-l puneți într-un hol, din hol pe balcon și apoi din momentul în care temperaturile sunt îndeajuns de crescute încât substratul să nu fie înghețat și puteți să îl plantați, să îl scoateți afară”, a încheiat specialistul.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”