• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tractor bun la toate muncile din fermă: caracteristici și prețuri

    agrointeligenta.ro -

    Un tractor agricol bun la toate este ceea ce caută cei mai mulți fermieri din România. Ei au nevoie de un tractor cu care să are și să semene, la care să pună un încărcător frontal, un echipament de fertilizat sau de tratamente și o remorcă cu care să transporte cerealele de la câmp.

    Tractor bun la toate: putere

    Un tractor care să facă muncile din fermă trebuie să fie mic, dar și foarte versatil. Un tractor agricol universal are o capacitate în 70 și 100 de cai putere dacă vorbim de fermele medii și chiar mari. La fermele mici este suficient un tractor cu putere de 30-50 de hectare.

    Acest timp de tractor compact este util și în fermele de animale unde sarcinile includ încărcarea furajelor, cositul și tractarea remorcii cu gunoi de grajd.

    Oferta de tractoare agricole care pot fi folosite în fermă la diferite sarcini este foarte mare și include atât tractoare cu 3, cât și cu 4 cilindri.

    Tractor bun la toate: prețuri

    Tractor bun la toate: prețuri

    Prețurile diferă în funcție de puterea motorului, de producător și de opțiunile din dotare. Un bun reper pentru cât costă un tractor agricol universal îl reprezintă baza cu prețuri de referință de la AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

    Iată câteva exemple de tractoare agricole care pot executa diferite sarcini în fermă:

    Tractor bun la toate: sistem hidraulic

    Aici merită subliniată importanța unui sistem hidraulic bun pe un astfel de tractor. Această dotare vă va face munca mult mai ușoară la un lucru intensiv cu tractorul în fermă. Căutați modelele care vă permit să cuplați cât mai multe echipamente și la care să aveți control hidraulic.

    La tractorul universal pentru fermă, capacitatea maximă a pompei de 40-50 de litri pe minute trebuie să reprezinte un minim necesar. Acest parametru este îndeplinit în ziua de astăzi de majoritatea tractoarelor în această gamă. Unele ajung și la 100 l/min.

    Avantajul unui tractor universal este dat și de o transmisie care nu oferă neapărat un număr mare de trepte de viteză, dar asigură gama de turații necesară în lucrările cel mai des executate. Semivitezele cu schimbarea sarcinii vor fi întotdeauna un avantaj, dar transmisia powershift vine întotdeauna cu un preț mai mare în comparație cu cea normală, controlată mecanic. O astfel de investiție este rentabilă mai ales dacă tractorul va fi folosit intens pentru diverse lucrări de câmp. O astfel de cutie va crește cu siguranță confortul și eficiența lucrărilor.

    Dacă tractorul agricol urmează să fie cuplat la un încărcător frontal, inversorul electrohidraulic va fi bineînțeles util.

    Tractor bun la toate: confort

    Tractor bun la toate: confort

    Tractorul pentru muncile din fermă trebuie să asigure și un minim de confort în timpul muncii. Mai ales că îl veți folosi la diverse sarcini, acest utilaj trebuie să ofere un spațiu suficient în cabină, o vizibilitate bună – inclusiv prin plafon dacă lucrați cu un încărcător. Un mare avantaj îl are un scaun bun pentru operator, de preferință cu perne de aer.

    Desigur, este imposibil să nu fii atent la confortul muncii. O cabină spațioasă va fi un avantaj, dar nu neapărat atunci când se lucrează în clădiri. Cu toate acestea, vizibilitatea bună va fi întotdeauna un plus, iar acest lucru este posibil de un număr mare de suprafețe de sticlă, inclusiv acoperișul – mai ales dacă tractorul urmează să lucreze cu un încărcător frontal. Desigur, un avantaj va fi și un scaun confortabil, de preferință cu perne de aer.

    Tractorul pe care îl folosiți zilnic în fermă trebuie să aibă aer condiționat și încălzire pe timp de iarnă. Acordați atenție și poziției în cabină și ușurinței cu care puteți închide ușa mașinii agricole.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd