• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hibrizi de floarea-soarelui care au avut succes în fermele din România

    Adrian Radu -

    Cultura de floarea-soarelui este una dintre preferatele fermierilor din România, datorită profitabilității ridicate și ale avantajelor agronomice în rotația culturilor. Compania Donau Saat, prin programul ambițios de ameliorare genetică, și-a propus să redefinească potențialul de producție a culturii de floarea-soarelui prin comercializarea unor soiuri de generație nouă, testați și selectați pentru a se plia pe deplin noilor condiții climatice din România.

    Helesun este un hibrid simplu, semi-timpuriu, pretabil tehnologiei SULFO, prezintă deci toleranță genetică la erbicidele pe bază de tribenuron-metil.

    Genetica unică a hibridului Helesun se combină cu toleranța la cele mai dure boli, putregaiul și mana până la rasa E,  pentru a ajuta la maximizarea performanței an de an. Caracteristicile acestui hibrid asigură obținerea unor producții foarte bune, chiar și în condiții mai puțin favorabile, de secetă sau arșiță. În ceea ce privește factorii de vigoare și rezistență, hibridul de floarea-soarelui Helesun se caracterizează prin rezistență foarte bună la înclinare și la frângere, vigoare la pornirea în vegetație și rezistență la scuturare.

    Principalul hibrid care a consacrat Donau Saat este Bravo, un hibrid de maturitate semi-timpurie, care se remarcă printr-un potențial de producție foarte ridicat, în areale foarte diferite de cultură. Bravo asigură producții foarte stabile și datorită toleranței excelente la stresul abiotic produs de arșită. Hibridul are o vigoare foarte bună la pornirea în vegetație, calitate care se traduce mai departe în vegetație prin rezistentă la inclinare, frângere și scuturare. Varietatea Bravo are o toleranță ridicată la erbicidele pe bază de Tribenuron metil și un comportament bun față de atacul bolilor foliare (Phomopsis, Alternaria sp.). Poate fi cultivat în toate zonele agricole ale țării, mai puțin în cele unde au apărut rase mai noi și mai agresive de lupoaie.

    Hibrizi de floarea-soarelui care au avut succes în fermele din România

    Alături de Bravo, hibridul Alvarez reprezintă un alt succes al Donau Saat. Alvarez este o varietate consacrată în rândul fermierilor autohtoni. Este apreciat atât pentru stabilitatea producției, cât și pentru sistemul de cultură,  cu toleranță la erbicide pe bază de imazamox.

    ”Avem fermieri care ne-au spus cu bucurie că au recoltat peste patru tone la acest hibrid”, a declarat Bogdan Craiciu, reprezentant Donau Saat.

    Asemenea tuturor hibrizilor Donau Saat, Alvarez deține un pachet de caracteristici care îi oferă rezistență la cele mai păguboase boli ale florii-soarelui: mana, putregaiul alb și putregaiul cenușiu.

    Florasun este un hibrid de generaţie nouă de mare productivitate. Este adaptat tehnologiilor intensive, cu densitate mare la semănat. Acest hibrid este capabil să asigure sporuri de producție însemnate. Are o vigoare foarte bună la pornirea în vegetație, toleranță ridicată la secetă și rezistență la scuturare.

    Este important de subliniat că Donau Saat s-a constituit ca ameliorator autohton de floarea-soarelui, sub codul 1126. Hibrizii de floarea-soarelui ai companiei pot fi utilizați în cadrul proiectelor finanțate prin AFIR.

    Mai multe detalii despre hibrizii de floarea-soarelui de la Donau Saat găsiți pe site-ul www.binealegibineculegi.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”