• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tărâmul Fermierilor de Mâine: Ciprian Popa este protagonistul celui de-al zecelea episod

    Adrian Radu -

    Ciprian Popa are o poveste mai aparte. Agricultura nu a fost dragoste la prima vedere, ci pasiunea a venit mai târziu, după ce a preluat ferma de la tatăl său. De atunci, a făcut totul pentru ca părinții să se uite cu mândrie la el, dar și pentru ca ferma să aducă profit an de an.

    De mare ajutor, au fost tool-urile de agricultură de precizie în monitorizarea parametrilor de care depinde succesul unui an agricol. Nici când este plecat din țară nu se poate desprinde de programele care-i oferă o imagine completă asupra fermei.

    Un lucru care aduce plus valoare fermei din Cazasu, de care se ocupă Ciprian Popa este sistemul de irigare prin picurare pe care îl folosește la culturile de porumb și de soia. A fost o decizie curajoasă, dar care dă roade.

    Tehnologia, inovația și sustenabilitatea merg mână în mână în aproape orice industrie. În agricultură, fermierii de mâine apelează la inovație pentru a-și eficientiza productivitatea, înglobează sisteme digitale în pas cu ziua de mâine și acționează resposabil pentru că știu că pământul lăsat de înaintașii lor reprezintă moștenirea generației viitoare și ca orice bun gospodar, se implică activ în sprijinul comunicăților locale. Acesta este Tărâmul fermierilor de mâine unde Syngenta și grupul Agrointeligența-BT Video construiesc un nou proiect media cinematografic, care va aduce în prim-plan fermierii moderni, responsabili și implicați social.

    Pandemia globală a mărit puțin viteza către o lume în care ne aflam deja, dar pe care nu o percepeam complet: lumea de astăzi, a digitalizării. Syngenta este o companie care are încredere deplină în procesul de inovație, în știință. Ferme mici, mijlocii și mari – toate sunt angrenate într-un proces de creștere și dezvoltare tehnologică prin aplicații digitale și instrumente de precizie.

    Tărâmul fermierilor de mâine există deja! Prin acest proiect media produs de Syngenta și prin colaborarea cu Agrointeligenta-BT Video, vom arăta cum agricultorii gândesc, acționează, tânjesc și folosesc dimensiunea lumii digitale și inovația în fermele lor. Indiferent de vârsta lor, cei mai mulți fermieri folosesc deja technologia digitală care devine parte a moștenirii lor.

    Utilizarea tehnologiilor digitale este din ce în ce mai importantă pentru fermieri, pentru a-i sprijinii să găsească soluții la provocările actuale și viitoare. De fapt, întreaga Europă urmărește digitalizarea sectorului agricol. Indiferent de nișă, de locul unde sunt amplasate și de dimensiuni, obiectivele sunt aceleași, modelele de afaceri trebuie adaptate domeniului digital.

    Într-un an agricol greu, cu provocări și din partea vremii, dar și din partea unei lumi blocate de pandemie, fermele digitalizate au fost cele care au putut lua mai ușor și repede decizii legate de planul de semănat, de tratament sau de intervenții în caz de dăunători. Fermierii au putut controla mai bine culturile. Au fost cu un pas inaintea… vremurilor. Agricultura digitală integrează o serie lungă de informaţii într-un sistem centralizat care ajută fermierul să ia cele mai bune decizii. Agricultura de precizie, prin digitalizare, oferă beneficii și mediului, prin gestionarea mai rațională și precisă a resurselor, oferind soluții la cele mai presante provocări a fermierului de azi și de mâine – clima și mediu. Sustenabilitatea înseamnă inovație și responsabilitate, față de producție, mediu și societate.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!