• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Târguri apicole 2022. Calendar cu evenimentele din apicultură în 2022!

    agrointeligenta.ro -

    Calendarul târgurilor apicole din 2022 include toate evenimentele din apicultură din 2022, de interes atât pentru crescătorii de albine, cât și pentru cei care furnizează echipamente și pentru iubitorii de miere și produse apicole.

    Târgurile apicole 2022 sunt sub semnul întrebării la începutul anului, când organizatorii nu pot să dea asigurări că evenimentele apicole vor putea avea loc. Evoluția neașteptată a pandemiei îi face pe cei mai mulți să fie rezervați inclusiv în a înainta date concrete pentru organizarea târgurilor apicole cu tradiție.

    Calendarul complet cu târguri apicole 2022 este instrumentul pe care ne vom strădui să vi-l punem la dispoziție în acest articol. Evenimentele din apicultură, în special târgurile de miere, sunt importante pentru industria apicolă românească.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a stat de vorbă cu cei mai importanți organizatori de târguri apicole din România și vă prezintă care sunt evenimentele apicole care au cele mai mari șanse să aibă loc în 2022.

    În acest articol:

    Iată calendarul târgurilor apicole din 2022

    Târgul de miere de la Caransebeș nu se ține în 2022

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Caransebeș 2022: nu se ține anul acesta

    Târgul apicol Caransebeș 2022 ar fi trebuit să deschisă seria evenimentelor apicole din acest an. Din păcate, ediția 2022 a Târgului apicol de la Caransebeș nu va avea loc, după cum ne-a declarat Costi Bodescu de la BIA Partner Event. Acesta ne-a declarat că valul 5 al pandemiei și apariția cazurilor de Omicron în România a determinat o prudență pentru organizarea evenimentelor. Despre Târgul apicol de la Caransebeș, organizatorul ne-a spus că nu se mai ține în acest an.

    De regulă, Târgul apicol de la Caransebeș avea loc în parcarea magazinului Kaufland din strada Ardealului, numărul 125.

    Târgul Apicol Caransebeș 2022 – contact. Pentru mai multe detalii despre Târgul apicol de la Caransebeș 2022, vă recomandăm să luați legătura cu organizatorii reprezentați de Costi Bodescu la telefon 0744.699.789 sau prin e-mail la adresa office@biapartner.ro

    Târg apicol Craiova 2022 – nu se știe încă data

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Craiova 2022: nu se știe încă data

    Târgul apicol Craiova 2022 este printre cele mai mari târguri de miere de la începutul anului. În 2022, organizatorii BIA Partner Events nu au decis încă dacă evenimentul apicol va mai avea loc. ”În funcție de cum vor evolua lucrurile și ce restricții vor fi în vigoare după sărbători, cu două săptămâni înainte, dacă se va putea, vom stabili data și vom face publicitate evenimentului”, ne-a spus Costi Bodescu de la BIA Partner Events.

    Târgul apicol de la Craiova avea loc în fiecare an în luna ianuarie, în ultima săptămână a lunii, în Centrul Multifuncțional din strada Târgului, nr. 26.

    Târgul apicol Craiova 2022 – contact. Pentru mai multe detalii despre Târgul apicol de la Craiova 2022, vă recomandăm să luați legătura cu BIA Partner Events – Costi Bodescu la telefon 0744.699.789 sau prin e-mail la adresa office@biapartner.ro

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Deva 2022: nu se știe încă data

    Târgul apicol Deva 2022 nu are încă o dată stabilită. La fel ca și în cazul celorlalte târguri de miere organizate de BIA Partner Events, Costi Bodescu spune că o decizie va fi luată mai aproape de luna februarie, când în mod tradițional se ține anual evenimentul apicol de la Deva, județul Hunedoara.

    Târgul apicol de la Deva are loc în parcarea Deva Shopping City, în fața hipermarketului Auchan. În 2020, evenimentul s-a desfășurat în perioada 1-2 februarie.

    Târgul apicol Deva 2022 – contact. Pentru mai multe detalii despre Târgul apicol de la Deva 2022, vă recomandăm să luați legătura cu BIA Partner Events – Costi Bodescu la telefon 0744.699.789 sau prin e-mail la adresa office@biapartner.ro.

    Târgul apicol Râmnicu Sărat 2022 va avea loc la mijlocul lunii februarie

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Râmnicu Sărat 2022: la mijlocul lunii februarie

    Târgul apicol Râmnicu Sărat 2022 are toate șansele să se țină la mijlocul lunii februarie, ne-a declarat organizatorul Dănuț Puișoru, care ne-a precizat că evenimentul apicol de tradiție este organizat de Asociația Apicultorilor Profesioniști Albina Râmniceană împreună cu Primăria municipiului Râmnicu Sărat. De altfel, locația de desfășurare a evenimentului apicol este pe platoul din fața primăriei. Conform lui Dănuț Puișoru, Târgul Mierii de la Râmnicu Sărat 2022 este la a XIV-a ediție. Organizatorul spune că a găsit și în pandemie soluții pentru a ajuta apicultorii să vândă, apelând la legislația piețelor volante.

    Despre Târgul apicol de la Râmnicu Sărat, ediția 2022, Dănuț Puișoru ne-a declarat că evenimentul va avea lor tot în piațeta platoului din proximitatea Primăriei Râmnicu Sărat. ”Ar putea participa o multitudine de expozanți care își vor vinde produsele. Ca în fiecare an, numărul celor care vor veni va fi foarte mare pe parcursul celor două zile. Pentru 2022 speranța moare ultima, sperăm că va fi mai bine”, a spus președintele Asociația Apicultorilor Profesioniști Albina Râmniceană și totodată liderul Sindicatului Apicultorilor din România.

    Târgul apicol Râmnicu Sărat 2022 – contact. Pentru rezervări de standuri și alte informații despre Târgul apicol Râmnicu Sărat 2022 puteți lua legătura cu președintele SAR, Dănuț Puișoru la telefon 0767.943.103 sau 0742.147.389.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Târgu Jiu 2022:  nu s-a stabilit încă data

    Târgul apicol Târgu Jiu 2022 nu are la acest moment o dată de organizare și nu se știe dacă va avea loc. De obicei, evenimentul se ținea în prima parte a lunii februarie, în Piața Prefecturii din municipil județului Gorj. La fel ca și în cazul celorlalte evenimente, organizatorul BIA Partner Events ne-a precizat că un anunț privind data desfășurării târgului de miere de la Târgu Jiu ar putea veni cu câteva săptămâni înainte ca evenimentul să aibă loc. Alături de BIA Partner Events, organizatori ai târgului apicol de la Târgu Jiu sunt și Stupina BIA, Asociația Crescătorilor de Albine Gorj și Asociația APIA Oltenia Craiova.

    Târgul apicol Târgu Jiu 2022 – contact. Pentru mai multe detalii despre Târgul apicol Târgu Jiu 2022, vă recomandăm să luați legătura cu BIA Partner Events – Costi Bodescu la telefon 0744.699.789 sau prin e-mail la adresa office@biapartner.ro.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Târgu Mureș 2022: nu s-a stabilit încă data

    Târgul apicol Târgu Mureș 2022 nu are stabilită o dată de desfășurare. Evenimentul din apicultura mureșeană se ținea de regulă la finele lunii februarie, fiind organizat de BIA Partner Events.

    Târgul apicol Târgu Mureș 2022 – contact. Pentru mai multe detalii despre Târgul apicol Târgu Mureș 2022, vă recomandăm să luați legătura cu BIA Partner Events – Costi Bodescu la telefon 0744.699.789 sau prin e-mail la adresa office@biapartner.ro.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Oradea: nu s-a stabilit încă data

    Târgul apicol Oradea 2022 are toate șansele să aibă loc în aceleași condiții cu cele din 2020. Anul trecut, din cauza pandemiei nu s-a putut ține evenimentul apicol organizat de filiala Bihor a Asociației Crescătorilor de Albine și primăria Oradea. La acest moment, organizatorii, prin vocea Floricăi Roman, spun că se așteaptă inclusiv semnale din partea altor organizatori de evenimente și din partea autorităților pentru a se lua o decizie privind organizarea târgului de miere din Oradea.

    Târgul apicol de la Oradea se ține de regulă la mijlocul lunii februarie și are loc la Casa de Cultură din municipiu, în Parcul 1 Decembrie.

    Târgul apicol Oradea 2022 – contact. Pentru detalii despre Târgul apicol Oradea 2022 puteți lua legătura cu reprezentanții ACA Bihor la telefon 0259/41.85.16 și pe adresa acaromania58@gmail.com.

    Târguri apicole 2022. Târgul Mierii de la Câmpina 2022: nu se ține

    Târgul Mierii de la Câmpina 2022 nu va avea loc, ne-au declarat, cu regret, organizatorii. Nici în 2021 nu s-a ținut emblematicul eveniment din apicultură, iar un motiv este reprezentat și de locația tradițională unde în prezent a fost amenajat un centru de vaccinare. Organizatorii iau în calcul schimbarea locației, dar nu e nimic sigur, mai ales că timpul este scurt – evenimentul apicol de la Câmpina se ține de regulă la mijlocul lunii februarie.

    ”Nu putem schimba locația, poate doar într-o parcare, dar problema este pandemia, vedeți că se anunță tot felul de noi situații și odată ce pornești organizarea unui astfel de târg, înseamnă multă, multă cheltuială și se poate ca la un moment dat, în februarie când îl țineam, la jumătatea lunii, să fie probleme să fie interzise târgurile și nu mai poate fi amânat. Aceste târguri îi ajutau pe apicultori. Nu doar că veneau cu produse apicole, dar se făcea aprovizionarea de la noi, era primul târg din zonă și din țară aproape. Din păcate rămânem doar cu nostalgie”, ne-a declarat Liliana Moise din partea organizatorilor.

    Târgul Mierii de la Câmpina, județul Prahova, este unul dintre cele mai cunoscute evenimente din apicultura românească. Târgul apicol din Câmpina a fost mereu organizat de Asociația Apicolă Valea Prahovei și autoritățile locale din Câmpina.

    Târgul Mierii Câmpina 2022 – contact. Pentru detalii despre Târgul Mierii Câmpina 2022, puteți lua legătura cu Cristian Motoroiu la telefon 0733020329, iar pentru mai multe detalii despre eveniment, cu Liliana Moise la telefon 0745037017. Prin e-mail, puteți comunica cu organizatorii Târgului Mierii Câmpine pe adresa contact@aavph.ro.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Arad ARpicultura 2022: 8-10 aprilie 2022

    Târgul apicol ARpicultura de la Arad 2022 va avea loc în perioada 8-10 aprilie, ne-a anunțat organizatorul principal – Casa de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad. În acest an, evenimentul va avea loc în același timp cu Târgul Primăverii, ceea ce va asigura un public mai numeros, păstrându-se însă pavilionul dedicat sectorului apicol.

    Târgul apicol Arad – A(R)picultura are loc, în mod tradițional, la Expo Arad, pe Calea Aurel Vlaicu, nr. 300. Evenimentul apicol este organizat de Camera de Comerț și Industrie Arad, având ca și co-organizator Asociația Crescătorilor de Albine din România.

    Târgul apicol Arad Arpicultura 2022- contact. Pentru detalii despre Târgul apicol Arad 2022, persoana de contact din partea Camerei de Comerț și Industrie Arad este Alex Butar, telefon 0729.969.669, e-mail arpicultura@ccia-arad.ro.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Dorohoi 2022: organizatorii nu au anunțat nimic

    Târgul apicol Dorohoi 2022 nu pare că va avea loc. Nu s-a făcut niciun anunț public, iar la mesajul trimis prin e-mail, organizatorii nu ne-au răspuns până la acest moment. Târgul apicol din Dorohoi, județul Botoșani, este un eveniment tânăr – prima ediție a fost anunțată în 2020, organizată de Primăria orașului Dorohoi împreună cu Asociația mierea bună, respectiv Leonte Liviu și Corneliu Maftei.

    Târgul apicol Dorohoi 2022 – contact. Pentru mai multe detalii despre Târgul apicol Dorohoi 2022, luați legătura cu organizatorii la e-mail leonteoliviamonica@gmail.com.

    Târgul apicol Sibiu 2022: nu s-a stabilit încă data

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Sibiu 2022: nu s-a stabilit încă data

    Târgul apicol Sibiu 2022 nu are încă informații despre organizarea ediției anuală. Cei de la BIA Partner Events ne-au declarat că vor lua o decizie mai aproape de data la care avea loc de obicei evenimentul din apicultură.

    Târgul de miere de la Sibiu se organiza la finele lunii februarie sau primele zile din luna martie. Evenimentul apicol din județul Sibiu se ține la Shopping City Sibiu, la ieșirea către Șelimbăr.

    Târgul apicol Sibiu 2022 – contact. Pentru mai multe detalii despre Târgul apicol Sibiu 2022, luați legătura cu BIA Partner Events – Costi Bodescu la telefon 0744.699.789 sau prin e-mail la adresa office@biapartner.ro.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Viitor Sănătos 2022: primul weekend din martie

    Târgul apicol Viitor Sănătos 2022 va avea loc dacă va exista și susținere din partea autorităților care să permită buna desfășurare a evenimentului apicol, ne-a spus Radu Pandrea, organizator. ”Da, târgul s-ar desfășura în primul weekend din martie, însă nimic nu este sigur. În 2021 târgul nu s-a ținut, însă nimic nu este sigur, ar trebui întrebate autoritățile centrale sau locale, dar nimeni nu știe. Cei care iau deciziile ar trebui întrebați, ce se întâmplă cu târgurile, eu pot să vă zic acum că se ține târgul, dar peste o săptămână să nu se țină. Partea de vânzare e rezolvată de internet, dar alte lucruri le lipsesc apicultorilor, ar trebui întrebați ce beneficii mai aveau. Eu sunt apicultor, dar am și magazin apicol, eu nu pot fi obiectiv, însă alți apicultori știu care erau beneficiile acestor târguri”, ne-a spus Pandrea.

    Târgul Viitor Sănătos 2022 – contact. Pentru detalii despre eveniment puteți lua legătura cu Radu Pandrea la telefon 0765.252.585 sau prin e-mail la info@viitorsanatos.ro.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Vaslui 2022: nu s-a anunțat nimic

    Târgul apicol Vaslui 2022 nu pare că va avea loc. Organizatorii nu au putut fi contactați pe numerele de telefon indicate pentru detalii despre evenimentul apicol ce de regulă se organiza la finele lunii februarie. În măsura în care vor apărea informații noi, vom actualiza informațiile despre organizarea târgului de miere de la Vaslui în 2022.

    Târgul apicol Vaslui 2022 – contact. Pentru informații despre Târgul apicol Vaslui 2022, luați legătura cu Bogdan Onofrei, telefon 0746.419.786, sau cu Bianca Onofrei 0746.943.948, sau pe adresa de e-mail contact@onomeus.ro.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Botoșani 2022: nu s-a stabilit încă

    Târgul apicol Botoșani 2022 nu are o dată stabilită, dar sunt șanse să fie organizat în condiții similare cu cele dinainte de pandemie. Anul trecut, evenimentul de apicultură nu s-a ținut. ”Pentru 2022 nu știm nimic, trebuie să ne întâlnim să vedem dacă este permisă organizarea, nu este. Dar în același loc am putea ține, dacă îl vom ține. În 2020 a fost a treia ediție, acum nu știm. Noi vă vom anunța din timp dacă îl facem în acest an. Evenimentele cam peste tot prin țară nu mai au loc și de la pandemie încoace lumea s-a obișnuit să comande online. Nici nu știm cât mai e rentabil să ne vedem în format fizic, costurile sunt mari, dar sperăm să scăpăm de pandemie și să putem ține evenimentele. Noi aveam invitați și din Republica Moldova și din țară, dar asta este situația”, ne-a declarat Florin Pasăre din partea organizatorilor târgului de miere de la Botoșani.

    De obicei, Târgul apicol de la Botoșani se organiza în primul weekend din luna martie, în incinta Pensiunii Cucorăni – parcare pavilion Luceafărul.

    Târgul apicol Botoșani 2022 – contact. Pentru detalii despre eveniment puteți lua legătura cu președintele SAR Botoșani, Mircea Hrimiuc, la telefon 0740.190.437 și cu Florin Pasăre, la telefon 0754.707.851.

    Târgul apicol Ghiroda 2022 se ține în perioada 12-23 martie 2022

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Ghiroda 2022: 12-13 martie 2022

    Cea de-a XI-a ediție a Târgului Apicol va avea loc în data de 12-13 martie 2022, fiind organizat de Primăria Ghiroda în parteneriat cu Asociația Apis Banatica. Evenimentul apicole este unul de importanță pentru comunitatea din Ghiroda dar și pentru apicultorii și comercianții din toate regiunile țării.

    După pauza cauzată de pandemie, Târgul Apicol de la Ghiroda se întoarce în curtea Căminului Cultural din localitate, unde vor fi amenajate spații de prezentare pentru expozanții care își vor prezenta și comercializa produsele. Publicul va putea alege dintr-o varietate largă de produse specifice din miere, de la apicultori veniți din toate regiunile țării care își aduc cel mai gustos rezultat al muncii lor.

    În cele două zile de târg, participanții vor asista la spectacole și momente artistice, iar copiii vor putea lua parte la ateliere de pictură și desen. Accesul în interiorul Târgului se va permite doar pe baza Certificatului Verde, iar participarea se va face cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

    Târgul apicol Ghiroda Timiș 2022 – contact. Pentru detalii despre Târgul de miere de la Ghiroda puteți lua legătura cu organizatorii la adresa de e-mail targulapicolghiroda@yahoo.com sau la numerele de telefon +40 755 081 340 – persoană de contact Felician Demea și +40 761 501 030 – persoană de contact Florentina Leordean.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Făget 2022: nu se ține

    Târgul apicol Făget 2022 nu va avea loc. Evenimentul apicol din județul Timiș nu s-a ținut nici în 2021 și organizatorii ne-au declarat că nu va fi o ediție nici anul acesta. ”Având în vedere pandemia, nu s-a mai ținut târgul în anul 2021, în restul anilor s-au ținut târgurile, nu toate organizate de noi – am predat ștafeta și altor persoane care au dorit să se ocupe de târg, dar pe viitor avem de gând să-l organizăm tot noi. Pentru anul 2022 nu știm sigur care vor fi efectele pandemiei, probabil că vor avea voie să participe doar cei vaccinați și nici nu am vrea să creăm o situație mai neplăcută și dată fiind locația, aveam niște spații adiacente și nu puteam închide foarte bine să permitem accesul doar al celor vaccinați – se ținea în aer liber, o zonă delimitată, dar nu atât încât să putem controla accesul publicului. Pentru 2022 nu avem niciun plan momentan, târgul de miere se ținea de obicei în al treilea weekend din martie”, ne-a declarat Milca Pădurean.

    Târgul apicol Făget 2022 – contact. Pentru mai multe informații despre târgul de miere din județul Timiș puteți lua legătura cu organizatorii la telefon 0736.650.418 sau pe e-mail – teclem.milka@yahoo.it.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Iași 2022: 19-20 martie 2022

    Târgul apicol Iași 2022 va avea loc la începutul lunii martie, în perioada 19-20 martie. Sebastian Ciocan, organizatorul evenimentului apicol s-a arătat încrezător încă de la începutul anului cu privire la organizarea târgului de miere de la Iași: ”Dacă lucrurile vor fi în regulă, cred că ne vom putea organiza la începutul lunii martie. Ar fi a XI-a ediție pe Iași, cuprinde toate județele: Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui”, ne-a spus organizatorul.

    Locația târgului de miere de la Iași va fi tot în parcarea Carrefour Era, în spațiu deschis. ”Târgul apicol Iași este format din trei părți: o parte târgul în sine, apoi partea de comunicări și segmentul trei – întâlnirea reprezentanților din țară la o masă. Vin și din Republica Moldova, Ungaria, este un târg internațional. Sunt târguri mai mici care au apărut ca și completare, dar târgul de la Iași este mare și sunt mulți expozanți și atunci prețurile se pot negocia mult mai ușor. Aceste târguri se fac în primăvară, căci practic atunci începe sezonul și la sfârșitul anului. În primăvară vedem cu ce am ieșit din iarnă, câte familii au supraviețuit, știm câtă ceară să cumpărăm, utilaje, văd apicultorii care sunt necesitățile. Noi vă vom anunța pe la sfârșitul lunii ianuarie-februarie când vom discuta toți marii organizatori din țară. Nu pot fi 2-3 târguri mari în același weekend. Dacă se va putea face, noi vom discuta și vă anunțăm”, ne-a declarat Sebastian Ciocan.

    Târgul apicol Iași 2022 – contact. Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol Iași 2022 puteți lua legătura cu Sebastian Ciocan la telefon 0740.998.084 sau prin e-mail la ciocansebi@yahoo.com.

    Sărbătoarea Mierii 2022 are toate șansele să se țină în acest an

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Blaj Sărbătoarea Mierii 2022: posibil la finalul lunii martie

    Sărbătoarea Mierii de la Braj 2022 s-ar putea ține la finalul lunii martie, ne-a declarat Mihaela Brumar, reprezentant Apidava. Aceasta spune că decizia organizării evenimentului de apicultură depinde mult de contextul pandemic care nu a făcut posibil evenimentul în 2021. ”Pentru 2022 se are în vedere aceeași perioadă, locație, în centrul orașului în Blaj. Apicultura e o meserie solitară, nu au fost afectați pe partea de producție apicultorii, poate doar ca socializare. Pentru ei târgurile erau importante atât primăvara cât și toamna. Târgurile care s-au ținut au fost destul de restrictive, este și dificil să circuli dintr-o parte în alta a țării. Suntem fără planuri în 2022, noi sperăm să-l putem face, dar va trebui să așteptăm să vedem. Dacă nu avem restricții sau se va calma situația…nu avem cum să știm ce va fi în martie”, a spus oficiala Apidava.

    Sărbătoarea Mierii Blaj 2022 – contact. Pentru detalii despre Sărbătoarea Mierii de la Blaj, ediția 2022, puteți lua legătura cu organizatorii, echipa Apidava, la telefon 0258.711.428, la e-mail secretariat@apidava.ro. Vă recomandăm să vizitați și site-ul târgului apicol de la Blaj – www.sarbatoareamierii.ro.

    Târguri apicole 2022. Târgul Național al Mierii 2022 – ediția de primăvară și ediția de toamnă: nu s-a comunicat încă nimic

    Târgul Național al Mierii 2022 – ediția de primăvară și cea de toamnă are toate șansele să fie organizat, mai ales că și ediția de toamnă s-a ținut anul trecut. De regulă, Târgul Mierii de la București este organizat primăvara la finele lunii martie de către Asociația Crescătorilor de Albine din România. Ediția de toamnă are loc în luna septembrie. Evenimentul de apicultură se desfășoară pe platforma apicolă Băneasa, pe Bulevardul Ficusului, nr. 42, sector 1, București.

    Târgul Național al Mierii 2022 – contact. Pentru detalii vă puteți adresa Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România: acaromania@rdsmail.ro sau telefon: 031/40.59.963.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Oltenia Râmnicu Vâlcea 2022: nu s-a stabilit încă o dată

    Târgul apicol Oltenia 2022, eveniment organizat anual la Râmnicu Vâlcea, în județul Vâlcea, nu se știe când va avea loc în acest an. Organizat de obicei la începutul lunii aprilie, târgul de miere din Vâlcea așteaptă semnale și din partea altor organizatori de evenimente.

    ”Târgul apicol nu s-a ținut nici în 2021, nici în 2020. Noi aveam târgul la începutul lunii aprilie, dar a venit pandemia. Pentru 2022 nu știu ce să vă spun, să vedem cu evoluează pandemia, dar foarte mulți nu au mai făcut târguri. Câmpina, Blaj, cele mari nu organizează. Eu aș vrea să-l fac, dar nu depinde de mine. Dacă s-ar ține, ediția 2022 ar fi aceeași perioadă și locație ca și în anii dinainte de pandemie. Apicultorii s-au descurcat cu online-ul, cunoșteau firmele care veneau la târguri și s-au descurcat. E o pierdere pe partea de socializare, de schimb de experiență”, apreciază Ionuț Cristian Tănăsoiu, organizator.

    Târgul apicol Oltenia Râmnicu Vâlcea 2022 – contact. Pentru mai multe informații despre Târgul Apicol Oltenia Rm. Vâlcea puteți lua legătura cu Ionuț Cristian Tănăsoiu la telefon 0745.593.990  sau prin e-mail, la adresa tanasoiuionutcristian@yahoo.com.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Buzău 2022: în toamnă, nu s-a stabilit încă data

    Târgul apicol Buzău 2022 va avea o dată comunicată oficial în prima parte a anului. Evenimentul de apicultură de la Buzău se ține toamna, dar pregătirile se fac încă din primăvară, ne-a declarat Mihăilă Prahoveanu, președintele Asociaţiei Apicultorilor Profesionişti din Buzău. ”Cu ocazia adunării generale care va fi ținută în luna februarie se va discuta despre evenimentul apicol. Dacă apicultorii doresc și Consiliul Director asemenea, îl vom organiza. Este o problemă și cu organizarea târgurilor, acolo apicultorul se informa, erau întâlniri unde se făcea un schimb de experiență și omul acumula, pe lângă faptul că apicultorii au ocazia cu aceste târguri să-și achiziționeze ceea ce consideră că este util. O mare problemă este și acest punct de vedere. O altă problemă este că, deși noi avem în asociație vreo 600-700 de membri, constatăm cu trecerea timpului că foarte mulți membri abandonează activitatea apicolă, pe lângă lipsa de experiență și faptul că anii aceștia sunt cum sunt îi descurajează să meargă mai departe”, ne-a spus liderul apicultorilor buzoieni.

    Târgul apicol Buzău 2022 – contact. Pentru detalii despre târgul apicol de la Buzău, vă punem la dispoziție datele publice de contact ale Asociației Apicultorilor Profesioniști Buzoieni: telefon 0745.051.178 și e-mail apicultorii_profesionisti_bz@yahoo.com.

    Târguri apicole 2022. Târgul apicol Sighișoara Apiardeal 2022: finalul lunii septembrie

    Târgul apicol Sighișoara Apiardeal 2022 va avea loc în ultimul weekend din luna septembrie, speră organizatorii. ”În 2020 și 2021 nu am ținut târgul, sperăm că ne lasă să îl ținem în 2022 și mereu este în penultimul weekend din septembrie. El poate fi decalat o săptămână, dar acum nu știm exact ce se va întâmpla. Am vrut inițial să ținem și anul acesta, dar am zis să nu risc că nu are rost. În general în toată țara s-au ținut 2-3 târguri. Din partea mea pot să vă spun că eu vreau să-l țin, ar fi trebuit să fie ediția a XI-a, dar acum suntem abia la a IX-a. Îl ținem în Piața Sigma, are capacitate, dar aveam 45-50 de standuri nu mai mult. În acest an, mie personal nu mi-a lipsit târgul, dar i-a afectat pe stupari. Deși anul acesta s-a făcut miere, nu au avut unde să vândă. Un târg nu este numai despre vânzare de miere, se creează legături, vin comenzi. Din păcate asta a fost, dar n-am vrut să risc, dacă primeam amendă nu era foarte bine. Am discutat cu autoritățile, dar eu am stopat, că mi s-a transmis că mai bine ar fi să nu îl fac. Pentru 2022 nu am apucat să vorbesc, este o lege nescrisă, fiecare organizator își păstrează data la care avea târgul să nu ne suprapunem. Dacă Blajul, unul dintre cele mai mari târguri nu s-a ținut…dacă ei care sunt mari nu au ținut, nu am avut cum să țin eu, să am probleme”, ne-a spus Ștefan Orban.

    Târgul apicol Sighișoara 2022 – contact. Pentru detalii despre Târgul apicol Apiardeal Sighișoara 2022 puteți lua legătura cu apicultorul Orban Stefan la telefon 0726232651 sau prin e-mail la adresa orbanstefan64@yahoo.com.

    Dacă aveți informații despre târgurile apicole din 2022, vă rugăm să ne scrieți pe e-mail la adresa redactia@agrointel.ro sau să ne sunați la 0744.311.359 pentru a putea actualiza informațiile din acest articol.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Praful siberian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi Secretar de stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar