• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Raport ONU: Europa trebuie să își micșoreze consumul de carne pentru a reduce poluarea solului, aerului și apei

    agrointeligenta.ro -

    Populația Uniunii Europene ar trebui să își reducă în mod considerabil consumul de carne și lapte pentru a conserva natura și pentru a reduce emisiile de oxizi de azot, se arată într-un raport făcut public săptămâna trecută de către Organizația Națiunilor Unite (ONU).

    Reducerea la jumătate a consumului de carne în Europa ar putea reduce cu 40% emisiile de oxizi de azot, iar escaladarea consumului de carne și lapte crește riscul contaminării apei, solului și aerului, se mai arată în document.

    Azotul este folosit ca fertilizator pentru a înlocui nutrienții ce lipsesc din sol, dar o cantitate semnificativă de fertilizator ajunge și rămâne în apă, sol și aer. Tot azotul poate fi expulzat în atmosferă de emisiile de gazele și gunoiul bovinelor, ceea ce reprezintă a treia cea mai puternică cauză a efectului de seră cupă dioxidul de carbon și metanul.

    În prezent, din agricultură, în mediu se eliberează circa 6.500.000-8.000.000 de tone de azot pe an, ceea ce reprezintă 80% din totalul emisiilor de oxizi de azot, potrivit Comisiei Economice din cadrul Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE). Din această cantitate uriașă, se apreciază că 79-88% din emisiile agricole provin din sectorul zootehnic.

    Foto: Getty


    Te-ar mai putea interesa

    Fermieri chemați de urgență la centrele APIA pentru subvențiile din acest an Avans APIA 2024 – primii fermieri vor intra la plată. Director: Aceste cereri merg mai departe pe flux! Fenomen nou la fructele și legumele românești din cauza valului de caniculă

    Ultimele știri

    Banii în conturi pentru acești fermieri. Anunțul agenției de plăți Grâul, porumbul și rapița pe bursă – prețuri pe tonă, la zi Ateliere de gătit pentru întreaga familie – un proiect Agricola în parteneriat cu Chef Cezar Munteanu