• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Raport ONU: Europa trebuie să își micșoreze consumul de carne pentru a reduce poluarea solului, aerului și apei

    agrointeligenta.ro -

    Populația Uniunii Europene ar trebui să își reducă în mod considerabil consumul de carne și lapte pentru a conserva natura și pentru a reduce emisiile de oxizi de azot, se arată într-un raport făcut public săptămâna trecută de către Organizația Națiunilor Unite (ONU).

    Reducerea la jumătate a consumului de carne în Europa ar putea reduce cu 40% emisiile de oxizi de azot, iar escaladarea consumului de carne și lapte crește riscul contaminării apei, solului și aerului, se mai arată în document.

    Azotul este folosit ca fertilizator pentru a înlocui nutrienții ce lipsesc din sol, dar o cantitate semnificativă de fertilizator ajunge și rămâne în apă, sol și aer. Tot azotul poate fi expulzat în atmosferă de emisiile de gazele și gunoiul bovinelor, ceea ce reprezintă a treia cea mai puternică cauză a efectului de seră cupă dioxidul de carbon și metanul.

    În prezent, din agricultură, în mediu se eliberează circa 6.500.000-8.000.000 de tone de azot pe an, ceea ce reprezintă 80% din totalul emisiilor de oxizi de azot, potrivit Comisiei Economice din cadrul Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE). Din această cantitate uriașă, se apreciază că 79-88% din emisiile agricole provin din sectorul zootehnic.

    Foto: Getty


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români