• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • De ce este cartarea agrochimică mai importantă ca niciodată în acest an!

  Roxana Dobre -

  Cartarea agrochimică a solului – esențială și în 2022 pentru a vă crește profitul în fermă dar și a gestiona cât mai bine creșterile la prețurile inputurilor, care au explodat în acest an. O suprafață agricolă din care se știe exact ce elemente lipsesc sau sunt în plus, este ”ca o carte deschisă” pentru fermierii care pot avea acum la dispoziție toate informațiile care să stea la baza tehnologiei pe care aleg să o aplice, astfel încât folosirea fertilizanților și a densităților să fie mereu în parametri optimi pentru cheltuieli reduse și profit maxim.

  Primul laborator privat din România acreditat

  Cartagris – www.cartareagrochimica.ro este primul laborator privat din România acreditat conform legislației în vigoare pentru a efectua cartări agrochimice recunoscute de autoritățile statului, inclusiv de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Din 2021, compania se poate mândri cu singurul laborator din România, acreditat de Ministerul Agriculturii și RENAR (Asociația de Acreditare din România), care oferă fermierilor informații exacte legate de existența azotului într-un singur hectar de teren agricol pe adâncimea 0 – 30 centimetri. Acest tip de serviciu ajută la reducerea costurilor la îngrășăminte, mai ales în contextul scumpirilor în lanț din acest an dar și la respectarea noul Cod de bune practici agricole 2021, care a fost publicat în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare la 3 august 2021.

  De ce este importantă cartarea agrochimică pentru terenul dumneavoastră

  Pe fondul scumpirilor majore la îngrășăminte fermierii trebuie să știe exact în 2022 cât fertilizează, când fertilizează și cum fertilizează. Răspunsul la toate aceste întrebări vin odată cu efectuarea unei cartări agrochimice care va indica exact ce lipsește solului. În plus, funcție de caracteristicile fiecărei parcele puteți adapta nu numai fertilizarea, ci și densitatea la semănat. Colaborarea cu Cartagris vă permite să aveți mereu la îndemână o hartă a terenurilor în care să vizualizați exact fiecare bucată de pământ cu parametri săi calitativi.

  În baza analizei specialiștilor veți fertiliza solul numai cu cantitățile de care aveți nevoie pentru a obține producția dorită.

  Ce servicii asigură CARTAGRIS – Cartare Agrochimică

  Cartare Agrochimică S.R.L.  este o societate, specializată în consultanţă, elaborarea de studii pedologice şi agrochimice, analize de apa si plante, evaluări şi scoateri din circuitul agricol, precum şi în prestarea de servicii  care au drept scop punerea cât mai deplină în valoare a capacităţii de producţie a terenurilor agricole, ridicarea fertilităţii solurilor slab productive, introducerea în circuitul agricol a unor suprafeţe cât mai mari de terenuri neproductive, prevenirea şi combaterea unor fenomene naturale care influenţeazã negativ producţia agricolă.

  Cartare Agrochimică S.R.L. execută un complex de lucrări care constau în:

  Pentru a afla cât costă serviciul de cartare agrochimică pentru ferma dumneavoastră, luați legătura cu specialiștii de CARTAGRIS sau accesați direct site-ul www.cartareagrochimica.ro

  Dr. Ing. Liviu Rădoi
  Șef de Laborator
  Tel. contact +4 0722 325 283


  Te-ar mai putea interesa

  Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Subvenții 2024 – listele cu fermierii controlați de APIA în fiecare județ

  Ultimele știri

  Sprijin pentru micii producători! DAJ Giurgiu redeschide piața volantă! Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Egiptul și Algeria – achiziții masive de grâu din Rusia, Ucraina și Bulgaria