• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vasile Balcan, Asociația Forța Fermierilor: Ureea a ajuns la 4.400 de lei pe tonă!

    Roxana Dobre -

    Un sprijin direct către fermieri, pe tona de îngrășământ administrat în câmp! Fermierul Vasile Balcan, membru în Senatul Asociației Forța Fermierilor, spune că producătorii agricoli ar trebui să fie ajutați urgent prin subvenții directe pe tona de îngrășământ și nu prin terți.

    ”Solicităm ca fermierii să primească sprijin financiar direct, din fonduri naționale, pe tona de îngrășământ administrat în câmp. Oricum, probabil că se va reduce mult dimensiunea fertilizării, în condițiile actuale financiare”, a spus Vasile Balcan în emisiunea ”Matinal agrar, glasul pământului”, difuzată de www.radioiasi.ro.

    Fermierii au primit facturi în avans pentru energie

    Fermierii anunță faptul că, deja, au primit facturi la energie electrică de 5 ori mai mari și, mai mult, au primit facturi cu plata în avans, pentru luna februarie 2022.  În plus, și prețul îngrășămintelor a suferit un salt major, comparativ cu anul trecut.

    ”De exemplu, la uree, de la maximum 1600 lei/tonă, anul trecut (oricum, un preț mare și majorat rapid), acum prețul a ajuns la aproximativ 4.400 lei/tonă”, a mai spus inginerul Vasile Balcan, care este director al SC Marsat Roman din județul Neamț. Acesta lucrează 3 cumultat circa 3300 hectare de teren agricol, în județele Neamț și Botoșani.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor