• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De marți începe depunerea cererilor pentru subvenția de 3.000 euro/fermă

    Roxana Dobre -

    Termenul la care se dă startul pentru depunerea cererilor privind subvențiile cuprinse între minim 1.000 euro și maxim 4.000 euro/an/beneficiar. Un șef DAJ a dat vestea așteptată de toți fermierii, după cele două proiecte de Hotărâre de Guvern, privind subvenția la usturoi și cea la legume cultivate în spații protejate, au fost publicate în Monitorul Oficial de joi, 3 februarie.

    Șeful Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, Gigel Crudu, a anunțat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că începând de marți, 8 februarie, fermierii care vor să beneficieze de subvenția în cuantum de maxim 4.000 euro pentru tomate și schema aprobată de 3.000 euro pentru usturoi, se pot adresa Direcțiilor Agricole.

    ”Hotărârile de Guvern au fost publicate în Monitorul Oficial de joi – 3 februarie iar Agenția de Plăți a trimis lista beneficiarilor prevăzuți în Hotărârea Guvernului nr. 651/2021. Noi avem lista cu persoanele mandatate să facă controalele și să primească cererile. Astfel de marți, 8 februarie, fermierii pot depunere cererile, fie electronic sau personal, cu respectarea regulilor de distanțare socială”, a explicat Gigel Crudu.

    Ce reguli trebuie să respecte fermierii care vor să încaseze subvenția la usturoi 

    Programul de susținere a usturoiului are alocat în 2022 un buget de 22,2 milioane de lei, iar valoarea sprijinului este de 3000 euro/cultura/ha/beneficiar și se acordă pentru producțiile valorificate în perioada 1 iunie – 21 decembrie. Producția minimă necesară trebuie să fie de 3 kilograme de usturoi/10 mp.

    Prevederile schemei se aplică întreprinderilor/întreprinderilor unice pentru culturile de usturoi, respectiv:
    a) producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil până la 31 decembrie 2022;
    b) producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016;
    c) producătorilor agricoli persoane juridice.

    Cererile se înscriere în Program se depun până cel târziu la data de 16 mai inclusiv.

    În ceea ce privește Programul ”Tomata” și de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022, acesta are alocat un buget de 225 milioane de lei. Programul este împărțit în două cicluri de producție, iar tomatele pot fi cultivate în ambele cicluri. Valoarea sprijinului este de 4000 euro/beneficiar pentru producțiile de tomate valorificate astfel:

    Referitor la producțiile minime necesare, acestea trebuie să fie de 3000 kg/1000mp.

    Pentru restul legumelor cultivate în ciclul II de producție, respectiv ardei gras și/sau lung (kapia), castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde valoarea sprijinului este de 1000 euro/beneficiar. Aceasta se acordă pentru producțiile valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie, minimul necesar pentru 1000 mp fiind de:

    Beneficiarii ajutorului de stat pot solicita banii la DAJ până cel târziu data de 1 martie 2022 inclusiv, pentru ciclul I de producție, respectiv în perioada 25 iulie — 31 august 2022 inclusiv, pentru al doilea ciclu de producție.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Mega-focar de Pesta Micilor Rumegătoare în Bulgaria. Oierii au ascuns boala timp de 2 săptămâni Legume și fructe care se recoltează în luna noiembrie La aniversarea primilor 7 ani de activitate, Franciza RO concept OSCAR ajunge la 90 de benzinării