Fermieri de succes

Fostul număr 1 în creșterea bovinelor: ”Nu pot să stau departe de creșterea animalelor. Mă apuc din nou de afaceri cu vaci!”

Victor Chivu, care în urmă cu trei ani era cel mai mare crescători de vaci din România cu peste 1.700 de capete de vaci pentru lapte însă a renunțat în numai câteva luni la 90% din capete, a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența că ”microbul” creșterii animalelor nu-i dă pace și, deși acum este un fermier de succes în zona culturii mari vegetale, se va reimplica în zootehnie.

A vândut vacile de supărare

”Decizia de a renunța la vaci am luat-o la supărare. Am avut probleme cu procesatorii, cu prețul de achiziție, băncile mi-au făcut numai probleme, nu mai puteam dormi noaptea de nervi. Am zis atunci, gata cu vacile deși mi s-a rupt sufletul. Mai păstrasem vreo 170 de capete, așa de hobby”, povestește Victor Chivu.

Interesat și de rasele de carne

În urmă cu câteva săptămâni, fermierul din Teleorman a luat decizia de crește cu numărul de capete pe care îl deține cu 300 de capete de vaci de lapte începând cu 2015, iar apoi, în funcție de condițiile de piață și de profit, să achiziționeze și alte loturi de bovine.

”Pentru început voi cumpăra exemplare din rasa Holstein. Eu încă mai am o sală uriașă de mulgere, probabil cea mai mare din România, cu 56 de posturi de mulgere. Mă interesează și rasele de carne, sunt bani frumoși prin subvenție, dar ferma pentru carne vreau să o fac undeva la deal sau la munte”, a precizat Victor Chivu.

IMG_0438
Victor Chivu (stânga) alături de Vlad Macovei, directorul Agrointeligența

Performanță recunoscută

Victor Chivu a fost printe cei 10 nominalizați la premiile revistei Capital 2014, la secțiunea agribusiness, și, în cadrul Galei de premiere din această săptămână, a declarat pentru Agrointeligența că este extrem de fericit pentru includerea lui pe lista scurtă a premierii și că va continua să facă agricultură performantă în România, în ciuda greutăților.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu