• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vârsta minimă și maximă a bovinelor care beneficiază de subvenție de la APIA!

    Roxana Dobre -

    Vârsta minimă și maximă pentru vacile de lapte și vacile de carne care beneficiază de subvenţie de la APIA. Limita de vârstă a efectivelor de bovine declarate în cererea unică este o condiție pentru accesarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) la schemele de Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ) și la Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT sau ANTZ).

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune care este vârsta minimă și maximă acceptată de APIA pentru subvențiile pe cap de animal din 2022, cereri care se depun până la 16 mai.

    Vârsta minimă și maximă la bovine pentru subvenţiile APIA

    Limita minimă și maximă de vârstă la bovine pentru subvenţiile APIA

    Limitele de vârstă pentru vacile de carne sau de lapte diferă dacă fermierii cer Ajutorul Național Tranzitoriu Zootehnic (SCZ) sau Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ).

    Limită de vârstă pentru bovine la ANT bovine de lapte și carne

    Limită de vârstă pentru bovine la ANT bovine de lapte și carne

    Pentru Ajutorul Național Tranzitoriu în sectorul carne – schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne (ANTZ 8-C), vacile de lapte trebuie să aibă vârsta de minimum 16 luni (un an și patru luni n.r).

    Pentru vacile de carne, limita minimă de vârstă pentru animalele adulte este aceeași dar beneficiază în plus și tineretul bovin mascul și/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploatație la data de referință. Datele de referință pot fi consultate aici:  Document oficial APIA: Data de referință pentru subvenția APIA la bovine în 2022!

    De menționat că în Ghidul APIA pentru subvențiile aferente anului 2022 nu este menționată o vârstă maximă pentru plata Ajutoarele Naționale Naționale Tranzitorii Zootehnice (ANTZ).

    ANTZ 8 bovine carne are în acest an un cuantum de 66,28 euro/cap de animal adică 327,92 lei/ha.

    Limita de vârstă pentru bovine la SCZ – Sprijinul Cuplat Zootehnic

    Limita de vârstă pentru animalele care încasează SCZ este condiționată mai ales ca limită maximă de vârstă, prag care dacă este depășit face animalul respectiv neeligibil la plată.

    Vârsta animalelor pentru APIA la SCZ la bovine de carne

    Vârsta animalelor pentru APIA la SCZ la bovine de carne

    Vârsta minimă a animalelor eligibile pentru SCZ bovine carne nu este strict determinată în legislație. Astfel, în ceea ce privește vârsta minimă a taurilor din rase pentru carne, aceasta este trecută în adeverința pentru subvenții de asociația în care este înscris animalul APIA, nemenționându-se în legislație în mod direct o vârstă minimă.

    Vacile de carne pentru care se solicită SCZ-TC trebuie să aibă cel puţin o fătare până la data-limită de depunere fără penalizări sau până la data notificării către APIA a cazului de circumstanță naturală, pentru vaca de carne care înlocuiește animalul cu circumstanță naturală şi trebuie să aibă cel puţin un produs înregistrat în RNE. Excepție fac vacile care provin din import (2021-2022) sau care au avut fătări cu produs declarat mort/neviabil pentru care se prezintă documente doveditoare.

    În cazul vârstei maxime pentru SCZ vaci de carne, aanimalele din exploatația cu cod ANSVSA pentru care beneficiarul solicită SCZ să aibă vârsta de maximum 12 ani vacile de carne, respectiv maximum 6 ani taurii de carne, la termenul-limită de depunere a cererilor unice fără penalizări.

    SCZ taurine de carne a avut în 2021 un cuantum de 256,40 euro/cap de animale adică 1.313,10 lei cap/animal.

    Vârsta animalelor pentru APIA la SCZ vaci de lapte

    Vârsta animalelor pentru APIA la SCZ vaci de lapte

    Vârsta minimă a vacilor de lapte la SCZ nu este stipulată clar în legislație. Vacile de lapte trebuie să aibă cel puţin o fătare până la data limită de depunere fără penalizări sau până la data notificării către APIA a cazului de circumstanță naturală, pentru vaca de lapte care înlocuiește animalul cu circumstanță naturală şi trebuie să aibă cel puţin un produs înregistrat în RNE. Excepție fac vacile de
    lapte care provin din import în anul anterior cererii (2021-2022) sau care au avut fătări cu produs declarat mort/neviabil pentru care se prezintă documente doveditoare.

    În cazul vârstei maxime, animalele solicitate trebuie să aibă vârsta de maximum 10 ani la data-limită de depunere a cererii unice de plată fără penalizări.

    SCZ vaci lapte a primit în 2021 un cuantum de 360,34 euro/cap de animale adică 1.782,82 lei cap/animal.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte