Comerţ alimentar

Fermele din Olt, în topul furnizorilor de ouă de pe piața internă

Fermele avicole din județul Olt aprovizionează zilnic piața internă cu peste 90.000 de ouă, județul fiind unul dintre producătorii de top de ouă convenționale, dar și ecologice la nivel național, potrivit șefului Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, Veronel Bolborea, citat de agerpres.ro și Gazeta de Sud.

Bolborea a precizat că fermele avicole din județ au contracte cu lanțurile de hipermarketuri și produc deocamdată pentru piața internă, deși sunt autorizate și pentru comerțul intracomunitar.

“În județ sunt două ferme mari care produc ouă convenționale și trei ferme de păsări unde se produc ouă ecologice. Din toate aceste aceste ferme pleacă zilnic pentru piața internă câte 80.000, chiar 90.000 de ouă sau mai multe. Suntem un județ în care acest segment al fermelor cu păsări pentru ouă este bine dezvoltat, putem spune chiar în top”, a afirmat Veronel Bolborea.

Cel mai mare producător de ouă este în comuna Stoicănești, unde ferma este una convențională, în timp ce producătorii de ouă ecologice au ferme cu un număr mai mic de păsări, între 6.000 și 12.000, condițiile în care sunt crescute acestea fiind diferite de fermele convenționale. În comuna Curtișoara se află cea mai mare fermă de păsări care produce ouă ecologice, din județ.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!