• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Flori care cresc la umbră în grădină

    agrointeligenta.ro -

    Plante de grădină, flori care cresc la umbră. Specii de plante care iubesc umbra sunt o opțiune pentru acele zone de grădină în care nu bate soarele.

    Plantele cu flori care cresc la umbră sunt căutate mai ales de grădinarii care au suprafețe mici și au deja arbori sau arbuști care crează umbră. Orientarea grădinii vă obligă în alte situații să căutați acele flori care nu au nevoie de soare pentru a înflori.

    Există numeroase specii de plante cu flori care iubesc umbra.

    Flori care cresc la umbră: Fuchsia

    Flori care cresc la umbră: Fuchsia

    Fuchsia este o floare care crește la umbră și care vă poate colora grădina în culori de roz, alb sau violet.

    Perioada de înflorire începe de primăvara, iar florile se țin până în toamnă.

    Fuchsia este o floare decorativă minunată pentru grădină și poate fi plantată într-un ghiveci mare așezat la umbră sau într-un coș suspendat. Este ușor de întreținut și prosperă în zonele umbroase și umede, însă este important să fie ferită de prea multă căldură.

    Flori care cresc la umbră: Zambila

    Flori care cresc la umbră: Zambila

    Zambila este una dintre florile care cresc armonios la umbră. Răsare la mijlocul primăverii și stă înflorită timp de 2-3 săptămâni.

    Zambila are flori puternic parfumate de culori precum alb, mov, galben, roz sau albpstrui.

    Cambila prosperă într-un mediu umed și în zonele parțial umbroase și pot avea până la 15 – 25 cm înălțime.

    Flori care cresc la umbră: Hortensia

    Flori care cresc la umbră: Hortensia

    O floare care iubește umbra este și hortensia. Cu flori sub formă de buchețele în culori vii precum roz, violet, albastru, alb sau roșu, hortensia înflorește începând cu luna mai și până în septembrie. Planta iubitoare de umbră are nevoie de un sol fertil, de apă – se usă săptămânal, chiar zilnic dacă e caniculă.

    Flori care cresc la umbră: Lăcrămioarele

    Flori care cresc la umbră: Lăcrămioarele

    Lăcrămioarele fac parte din florile de primăvară care cresc la umbră și în locuri mai umede. Fac flori mici, delicate, ce apar în luna mai. Dacă vremea este caldă și umedă, pot înflori din nou și un luna octombrie.

    Lăcrămioarele se plantează în luna aprilie, într-un sol amestecat cu turbă, rumeguș sau compost și necesită apă din abundență imediat după plantare că să poată înflori armonios.

    Flori care cresc la umbră: Oxalis

    Flori care cresc la umbră: Oxalis

    Oxalis este o plantă care crește în condiții bune la umbră. Are frunze mov (Oxalis triangularis) și e cunoscută și ca Planta dragostei, Trifoiul mov sau Trifoiul fals.

    Oxalis are flori albe sau roz pal, și înflorește mult, de la începutul primăverii până la sfârșitul verii.

    Flori care cresc la umbră: Lobelia

    Flori care cresc la umbră: Lobelia

    Lobelia se numără printre florile delicate care rezistă la umbră, așa că o întâlnim în grădini sau în jardinierele ferestrelor cu expunere spre nord.

    Lobelia este o plantă cu flori bogate, de un albastru spectaculos, dar are și variante de alb sau roz.

    Lobelia înflorește toată vara în mai multe reprize, din mai, până în mijlocul lui septembrie. Pentru stimula înflorirea repetată, tufa trebuie tunsă din când în când, iar solul să fie bine afanat. Deși iubește căldura și lumina, nu lasa lobelia în soare mai mult decâteva ore pe zi. Planta este foarte sensibilă la lipsa de apă, iar canicula o poate ucide.

    Lobelia este o plantă perenă, cu tufe compacte, sferice, cu o înălțime de 10 – 30 de centimetri. Are tulpina subțire și bine ramificată, fiind o plantă cățărătoare, care se simte foarte bine în vase suspendate sau așezate la înălțime pentru ca plantele să poată să se extindă.

    Lobelia se obține din semințe care se amestecă cu nisip fin și se presară pe sol. Se udă bine răsadnița, care trebuie protejată cu sticlă sau folie de plastic pănă la răsărirea plantelor. Plantele noi apar în 10 – 14 zile de la semănare și se pot transfera în vasele definitive după o lună. Semănată în martie va înflori prima dată la începutul lui septembrie.

    Flori care cresc la umbră: Geranium macrorrhizum

    Flori care cresc la umbră: Geranium macrorrhizum – Priboi

    Geranium macrorrhizum este una dintre cele mai rezistente plante colorate care cresc în grădinile umbroase și ajunge până la 2 metri.

    Cunoscută popular sub numele de priboi sau floarea raiului, Geranium macrorrhizum crește sub formă de tufă, se fixează în sol cu ajutorul unui rizom puternic, frunzele de un verde închis, palmate, adânc zimțate, florile sunt așezate în vârful tulpinii de culoare roz-violaceu.

    Plante care iubesc umbra: Feriga

    Plante care iubesc umbra: Ferigile

    Ferigile intră în categoria plantelor care iubesc umbra. Ele au nevoie de un sol bogat în azot care să rețînă umezeală și într-un loc ferit de vânt, în special în zonele umbroase ale grădinii.

    Cea mai bună perioada de plantare a ferigilor este toamna, astfel încât să aibă suficient timp pentru aclimatizare.

    Ferigile se udă regulat, iar pe timpul verii este indicat să fie udate de două ori pe zi. Frunzele uscate trebuie îndepărtate pentru a evita uscarea întregii plante și pentru că această să se poată dezvoltă armonios.

    Plante care iubesc umbra: Iedera

    Plante care iubesc umbra: Iedera

    Iedera este planta cu care mergeți la sigur dacă vreți să aveți un loc verde la umbră. Iedera crește încet, ramifică bogat și decorează perfect peretele casei sau un gard.

    Iederă preferă zonele cu umbră și se dezvoltă armonios dacă are suficient apă și spațiu să crească.


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Stimularea producției de ouă la găini iarna. Sfaturi practice Bursa cerealelor la final de an. Prețuri pentru tona de grâu și de porumb

    Ultimele știri

    Ciparea tractoarelor pentru o putere mai mare. Avantaje și riscuri ANM: Alertă meteo condiții extreme în mai județe din țară! Președinte Erdogan îi îndeamnă pe turci să boicoteze alimentele la suprapreț, pe fondul scăderii inflației