• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mesaj șefului APIA pentru fermierii care încasează subvenții!

    agrointeligenta.ro -

    Mesaj transmis de directorul general al APIA, Adrian Pintea, pentru toți fermierii care încasează subvenții. Șeful APIA anunță că până în prezent au beneficiat de plățile din subvențiile pe 2021 un procent de 99,5% dintre fermieri, restul sumelor urmând să fie autorizate până pe 30 iunie. Începând de astăzi, 1 martie, APIA demararează campania de cereri unice pentru anul 2022.

    Iată integral mesajul șefului APIA, Adrian Pintea, transmis în cadrul ediției de martie a revistei APIA, APIAGRICULTURA:

    Anul 2022 a debutat la APIA cu multe activități și proiecte gândite pentru a veni în sprijinul fermierilor, pentru că încercăm permanent să ne pliem pe nevoile acestora, să rămânem în contact cu realitățile imediate ale sectorului și să venim cu soluții pentru diverse probleme punctuale cu care se confruntă, atât cât ne-o permit cadrul legislativ și atribuțiile instituționale.

    În primul rând, ne-am asigurat că ritmul autorizării plăților finale aferente campaniei 2021 este unul susținut, pentru că știm că este vital ca acești bani să intre cât mai repede în contul fermierilor. Toate plățile au fost efectuate conform graficelor și termenelor de plată prevăzute de legislația în vigoare, astfel încât în prezent 99,5% dintre fermieri au fost autorizați la plată. Desigur, efectuarea plăților continuă până la data de 30 iunie 2022, dată la care se încheie, potrivit legislației în vigoare, perioada de plată pentru Campania 2021, dar ce a fost greu, a trecut.

    Apoi, am făcut o prioritate din plata motorinei și am reușit în luna februarie să achităm integral diferența de 30% aferentă cantităților de motorină utilizate în trimestrul III/2021, 70% fiind plătit în decembrie 2021, precum și să plătim integral motorina aferentă trimestrului IV, 2021.

    Am decis, de asemenea, să extindem aria de colaborare cu mediul bancar și, anul acesta, am încheiat în premieră convenții cu băncile pentru finanțarea capitalului de lucru pentru solicitanții ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor – ameliorare rase. Astfel, din 16 februarie 2022 am demarat eliberarea adeverințelor pentru solicitanții acestei scheme care doresc să acceseze credite bancare în condiții avantajoase din punct de vederea al dobânzilor și comisioanelor.

    Tot în luna februarie am încheiat și convențiile pentru finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 14 – bunăstarea animalelor (porci și păsări), și urmează, desigur, convențiile pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA în CAMPANIA 2022, pe care le încheiem deja de foarte mulți ani.

    Iar pentru Campania 2022 de primire a cererilor unice de plată care debutează astăzi, 1 martie 2022, am încercat să luăm ce a fost mai bun din lecțiile învățate anul trecut și să venim cu noi soluții de simplificare și îmbunătățire a fluxului de depunere, dintre care aș vrea să amintesc facilitatea pe care am creat-o pentru fermierii care dețin semnătura electronică de a semna electronic cererea de plată.

    Și pentru că suntem în prima zi a campaniei de primire a cererilor unice de plată, doresc să urez succes tuturor colegilor implicați în primirea cererilor, să-i asigur de întreg sprijinul echipei manageriale și să le mulțumesc anticipat pentru seriozitatea și implicarea cu care își vor desfășura activitatea.

    Nu în ultimul rând, doresc să transmit fermierilor că pot avea încredere în noi, pentru că în continuare ne facem treaba cu responsabilitate, așa cum am dovedit-o în campaniile precedente, și îi îndemn să nu amâne depunerea cererii de plată și, totodată, să nu ezite să apeleze la sprijinul funcționarilor APIA dacă întâmpină dificultăți în procesul de depunere.

    Rămânem aceeași echipă unită: echipa APIA, mereu aproape de fermieri!


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA