• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Zeci de refugiați din Ucraina, găzduiți la Găneasa. Fermierul Gheorghe Preda – un sprijin pentru aceștia!

    Angelica Lefter -

    Zeci de refugiați din Ucraina au fost cazați în comuna Găneasa, din județul Ilfov, unde au fost primiți cu brațele deschise de autoritățile locale și de localnici. Este vorba despre un număr de 50 de studenți din India, care își efectuau studiile în Ucraina. O mână de ajutor a dat și fermierul Gheorghe Preda, membru al Asociației Forța Fermierilor și administratorul exploatației agricole Geo&Costi Agrostar S.R.L.

    Fermierul Gheorghe Preda este alături de Primărie și alte persoane în susținerea celor care au ales să plece din țara care a fost atacată de forțele rusești. El a pus deja la dispoziția celor care ne-au trecut granița apă, mâncare și alte lucruri necesare în perioada de tranzit de câteva zile prin țara noastră, după cum a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    ”Acțiunea este coordonată de către primarul comunei Găneasa, împreună cu Prefectura județului Ilfov. Ce putem, eu personal și o parte din echipa de la societatea noastră, împreună cu fiica mea și cu preotul Daniel, de la Parohia Piteasca, ajutăm cu ce putem. Transmitem căldură, liniște, acestor oameni care sunt veniți într-adevăr cu niște probleme din zona Kievului și suntem aproape de ei. În satul Șindrilița avem 20 de persoane, la Căminul Cultural de la Piteasca avem 30 de persoane, deci în total 50. S-au igienizat, s-au curățat ambele clădiri, au calorifere, căldură cu sursă electrică, saltele, pături, pilote, perne și toate cele necesare de la igienă, hrană, apă, sucuri, cafele, ceaiuri, din partea unor oameni au primit aseară pateuri, cornuri, legume, fructe, suntem în jurul lor, le asigurăm un climat plăcut până se va rezolva problema cu dânșii”, a menționat fermierul Gheorghe Preda, administratorul exploatației agricole Geo&Costi Agrostar S.R.L.

    În spațiile special amenajate au ajuns 50 de studenți indieni care își efectuau studiile în Ucraina

    Agricultorul ne-a dat detalii despre cei prezenți în spațiile de cazare special amenajate și a punctat că întreaga mobilizare aparține Primăriei Găneasa fiind totodată bucuros că poate să pună umărul la o acțiune de bine.

    ”Am înțeles că aseară, la o oră târzie, cei din conducerea Prefecturii au fost prezenți să vadă condițiile care le-au fost asigurate să doarmă, Jandarmeria e lângă noi, Poliția Locală, suntem toți angrenați la această acțiune. Sunt 50 de persoane, majoritatea bărbați, vreo 40 și 10 femei. Nu sunt cetățeni ucraineni, sunt studenți la Medicină Generală, studenți de la anul III până la anul IV-V și sunt rezidenți în Ucraina. Îi cazăm 2-3 zile până se rezolvă problema din țară cu vize, sunt din India. Ne-am implicat cu ce se poate, hrană, apă, sucuri, este o mobilizare controlată de către Primăria Găneasa în frunte cu primarul comunei, Gabriel Raul Nicolae”, a arătat agricultorul ilfovean Gheorghe Preda.

    Cei care doresc să se implice cu sprijin precum alimente și alte produse de igienă încă o pot face

    La rândul său, primarul comunei Găneasa din județul Ilfov, Gabriel Raul Nicolae, a reiterat cele declarate de fermierul ilfovean și a punctat că cine dorește să doneze trebuie să ia legătura cu instituția Prefectului.

    ”Dintre fermieri, firma Geo&Costi Agrostar S.R.L. s-a implicat pentru că ei sunt mai apropiați de noi și au posibilitatea să se implice și au o altă viziune. Noi ca și primărie am avut o sponsorizare de la un ONG care ne-a ajutat cu pături, perne, saltele, restul ne mobilizăm noi cu forțe personale și mâncare. Primăria a pus la dispoziție locațiile unde au fost cazați cei 50 de refugiați. Dacă cineva vrea să ne ajute, poate contacta Prefectura, pe doamna prefect”, a menționat edilul comunei Găneasa, Gabriel Raul Nicolae pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    Încă de la finalul lunii februarie, Primăria Găneasa din județul Ilfov anunța că se pregătește să găzduiască 60 de refugiați în cele trei cămine culturale din comuna Găneasa, în satele Piteasca, Șindrilița și Găneasa. Tot atunci, făcea un apel către cetățenii care doresc să doneze alimente să respecte anumite condiții și să sune la numărul de telefon indicat în mesaj.

    ”Cetățenii care doresc să doneze, o pot face începând de mâine, 1 martie, între orele 8:00-16:00, la Primăria Găneasa (la numărul de telefon 021.351.3060).

    Ce puteți dona?

    Menționăm faptul că refugiații găzduiți de Primăria Găneasa sunt lacto-vegetarieni (dietă care exclude carnea, fructele de mare sau ouăle). În cazul în care doriți să le oferiți o masă caldă, cele mai recomandate alimente sunt: brânză, iaurt, lapte, fructe, legume, orez gătit picant, cartofi. Mulțumim și Primăriei Ștefănești, implicit domnului primar interimar Gheorghiță Mircea, care a contribuit la această campanie! Campanie posibilă datorită implicării primarului comunei Găneasa, Niculae Raul Gabriel!”, se arată în anunțul de pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Găneasa.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till