• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 31 martie – termen urgent la APIA pentru subvențiile pe suprafață!

    Roxana Dobre -

    Fermierii au de respectat data de 31 martie pentru a ”ajuta” la deblocarea subvențiilor care au rămas de plătit din campania 2021. Concret, agricultorii care au bifat în cererea de plată Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) au la dispoziție toată luna martie, până pe 31 martie inclusiv, să prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) 0 serie de documente justificative în funcție de cultura pentru care cer subvenții.

    Fermierii mai au timp până la 31 martie să prezinte la APIA o serie de documente pentru subvenția la lucernă și orez, aferentă campaniei 2021.  Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă reamintește care sunt documentele pe care trebuie să le prezentați la APIA în luna martie, și fără care cererea devine neeligibilă.

    31 martie – termen limită pentru SCV Lucernă 

    Fermierii care au depus cererea unică în campania 2021 trebuie să prezinte până la 31 martie o serie de documente justificative pentru ca cererea să fie eligibilă. Este vorba de:

    -Documente privind utilizarea seminţei certificate oficial. Acestea sunt: factura de achiziţie a seminţelor, însoțită de documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau Buletinul de analiză oficială, cu menţiunea ”sămânţă admisă pentru însămânţare”, sau Buletinul de analiză oficială cu menţiunea ”Necesar propriu” şi ”Interzisă comercializarea” sau documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o ţară terţă care are echivalenţă conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate;

    Documente privind utilizarea seminței certificate oficial din producția proprie: Fermierul prezintă documentul/documentele oficial(e) de certificare a lotului/loturilor de sămânță. În cazul loturilor semincere de lucernă, fermierul prezintă factura sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol din care să reiasă comercializarea a minimum 200 kg sămânţă de lucernă certificată/ha către cultivatori de lucernă ale căror exploatații sunt situate pe teritoriul național, sau factura pentru servicii multiplicare sămânță de lucernă emisă către menţinătorul sau deţinătorul soiului, din care să reiasă că i-a livrat minimum 200 kg sămânţă certificată/ha. În situaţia în care factura pentru servicii multiplicare este emisă către deţinătorul soiului, prezintă şi contractul dintre menţinătorul şi deţinătorul soiului.

    SCV pentru lucernă este o subvenție cuplată care vine în completarea schemelor directe pe suprafață în 2021, pentru campania 2020, a avut un cuantum de 103,8155 euro/ha.

    31 martie – termen limită pentru SCV Orez

    Și fermierii care au cerut subvenția cuplată la orez trebuie să depună până la 31 martie mai multe documente doveditoare. Acestea sunt:

    -Documente care atestă valorificarea producției. Fermierii trebuie să demonstreze că valorifică o producţie minimă de 4.500 kg/ha orez pe bază de factură sau pe baza filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol a comercializării producţiei. În situaţia în care fermierul are şi calitatea de procesator, acesta face dovada procesării producţiei proprii prin documente contabile interne;

    Documente care atestă utlizarea sămânței certificate. Producătorii agricoli trebuie să facă dovada că utilizează sămânţă certificată însoțită de documentul oficial de calitate a seminței, certificată, în conformitate cu Legea nr. 266/2002 și cu Ordinul MADR nr. 149/2010 privind comercializarea semințelor de cereale, cu modificarile și completarile ulterioare.

    Factura de achiziţie a seminţelor este însoțită de documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau Buletinul de analiză oficială, cu menţiunea ”sămânţă admisă pentru însămânţare”, sau Buletinul de analiză oficială cu menţiunea ”Necesar propriu” şi ”Interzisă comercializarea” sau documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o ţară terţă care are echivalenţă conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE privind echivalenţa inspecţiilor în câmp la culturile producătoare de seminţe, efectuate în ţări terţe, şi echivalenţa seminţelor produse în ţări terţe, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Decizia Consiliului 2003/17/CE, sau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate. În cazul utilizării seminței certificate oficial din producția proprie, fermierul prezintă documentul/documentele oficial(e) de certificare a lotului/loturilor de sămânță.

    SCV pentru orez a avut în 2021, plata pentru cererea unică din 2020, un cuantum de 1.166,7087 euro/ha.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români