• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noutățile Agro-Est Muntenia pentru fermierii români

    Adrian Radu -

    Agro-Est Muntenia, unul din jucătorii importanți din agribusiness-ul românesc, trece printr-o perioadă de schimbări și de upgrade-uri, toate menite să ajute și mai mult fermierii din țara noastră. Aceste noutăți vin pe mai multe paliere și urmează să întărească poziția companiei pe piața din România.

    Perioada de pandemie a însemnat și mai multă muncă în cadrul Agro-Est Muntenia. S-au făcut planuri, s-au schițat bugete, s-au pregătit tot felul de noutăți pentru fermierii români. Care sunt acestea? “Am creat un fond de investiții sub umbrela AEM Holding, prin care ne dorim finanțarea mai multor start-up-uri din agricultură. Apoi, începem o investiție într-un centru de cercetare și o unitate de producție. Și 3, avem un proiect, se numește hectarul.ro, care va fi o platformă digitală dedicată micilor producători și zonei rezidențiale, celor care au un hobby”, a explicat Mihai Moraru, fondatorul Agro-Est Muntenia.

    Centrul de Dezvoltare va fi construit de Agro-Est în zona Buzău, acolo unde investițiile se anunță spectaculoase. În prezent, se negociază achiziționarea unui centru logistic de 6 hectare. De ce Buzău? Zona este una care are nevoie de investiții, iar numărul de persoane care caută locuri de muncă este mare.

    Dincolo de investițiile în infrastructură, se conturează deja și parteneriate cu diverse instituții din țară și din străinătate, în urma cărora să se dezvolte soluții potrivite pentru fermierii români. “La început, în acest drum am plecat cu colaborări cu centre din Europa, în special din țările unde aveam furnizori. Astăzi avem discuții cu oameni sau cu centre din Cehia, avem Grecia pe listă, destul de avansată, mai avem țările cu care oricum colaboram, Franța, Anglia, chiar dacă a ieșit din Uniunea Europeană, Anglia rămâne un important pilon în cercetarea agricolă. Spania, normal, unde avem și foarte mulți furnizori. Mai nou, Germania. Și mai nou avem pe partea de cultură ecologică colaborări pe care acum le discutăm cu multe centre din America de Sud”, a completat Mihai Moraru.

    Noutățile Agro-Est Muntenia pentru fermierii români

    Un proiect prin care Agro-Est Muntenia vrea să dezvolte o altă ramură a agriculturii este portalul hectarul.ro. Ideea din spatele acestui concept este sprijinul care poate fi acordat celor pasionați de îngrijirea plantelor la nivel de hobby. Ultimii 2 ani au adus sau au readus multor români pasiunea de a avea o grădină sau un teren mai mic de care să aibă grijă sau chiar un balcon pe care vor să-l însuflețească.

    Practic, ce oferă hectarul.ro? ”Acolo se vor găsi toate produsele vândute azi de Agro-Est Muntenia, dar și foarte multe produse pe care Agro-Est Muntenia nu le vinde astăzi, vorbim aici de echipamente, scule, unelte pentru grădinărit, de mobilier pentru grădină, de produse pentru îngrijirea animalelor de companie, de butași, pomi fructiferi, bulbi de flori, pe care le-am adăugat pentru acest proiect”, a declarat Mihai Moraru.

    Toate aceste produse au în spate recomandările producătorilor, astfel încât cei care le vor achiziționa vor beneficia de toate sfaturile necesare pentru a îngriji așa cum trebuie plantele. Tot pe ramura de digitalizare, Agro-Est va dezvolta și o aplicație de mobil pentru site-ul www.agroest.ro. În acest mod, legătura dintre companie și fermieri se va simplifica în mod substanțial.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier german: ”Fără muncitorii din România, nu am avea ce mânca”. Oferta sa: 3.000 de euro brut, pe lună Oierul Ioan Suciu anunță că vinde 200 de litri de lapte de oaie pe zi: ”Prețul de criză, ca peste tot! 10 lei litrul!” Arătură, minim-till sau no-till? Rezultate obținute după 5 ani în ferma sa de sătmăreanul Bekes Arnold

    Ultimele știri

    Fermierii dintr-o comună – lăsați fără subvenția APIA din cauză că nu l-au votat pe actualul primar Aproape 10.000 de porci au fost uciși din cauza unui focar de febră aftoasă Fermier bistrițean ucis de propria vacă gestantă