Daniel Buda, europarlamentar: Comisia Europeană – parteneriat pentru competențe adresat industriei agricole și alimentare!
Angelica Lefter -Comisia Europeană a anunțat dezvoltarea unui parteneriat pentru competențe. Potrivit europarlamentarului român, Daniel Buda, acesta presupune îmbunătățirea calificării și recalificării persoanelor ce activează în sectorul agroalimentar din Europa.
”Parteneriat pentru competențe adresat industriei agricole și alimentare! Comisia Europeană a anunțat dezvoltarea unui parteneriat pentru competențe, una din inițiativele din cadrul Agendei europene pentru competențe ce va fi adresat industriei agricole și alimentare! Parteneriatul urmărește îmbunătățirea calificării și recalificării persoanelor ce activează în sectorul agroalimentar din Europa. Conform autorităților de la Bruxelles, ecosistemul alimentar va deveni prin acest parteneriat, mai atractiv pentru tineri și va dezvolta o perspectivă de învățare și perfecționare pe tot parcursul vieții pentru angajatori dar și pentru angajați”, a anunțat pe pagina sa de Facebook oficialul român.
Daniel Buda a notat și faptul că înaltul for european invită organizațiile publice și private să-și unească forțele pentru recalificarea oamenilor din Europa.
”Pentru a sprijini o redresare echitabilă și rezistentă ale acestor sectoare care să îndeplinească ambițiile tranzițiile verzi și digitale ale celorlalte strategii ale Uniunii Europene, Comisia invită deci organizațiile publice și private să-și unească forțele pentru recalificarea oamenilor din Europa. Cei care reprezintă semnatarii parteneriatului sunt asociații și organizații europene, companii, universități și federații naționale”, a arătat Daniel Buda.
Conform oficialului român, angajamentele ce vor fi întreprinse cuprind parteneriate între organizații de formare, actori de inovare și întreprinderi.
”Ecosistemul care este vizat, va cuprinde de la ferme de familie, micro și mici companii de prelucrare a alimentelor, până la marile companii multinaționale. Pentru a fi un parteneriat de succes, cu rezultate durabile, primul pas va consta în determinarea nevoilor principale ale acestor actori, pentru a se putea stabili obiective realiste care să poată fi monitorizate și cuantificate în timp. Angajamentele ce vor fi întreprinse cuprind parteneriate între organizații de formare, actori de inovare și întreprinderi, în așa fel încât cadrul de la nivelul Uniunii să dezvolte competențe și profiluri de muncă de succes. Pentru a deveni membri ai acestui Pact, puteți accesa: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Pact_for_Skills_FORM”, a arătat europarlamentarul român, Daniel Buda.