• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prăbușire masivă a exporturilor de miere din Ucraina!

    Angelica Lefter -

    Exportul de miere din Ucraina, afectat de război! Blocajele de aprovizionare au făcut ca Ucraina, principala țară care furniza miere Germaniei, să nu mai poată exporta cantitățile solicitate.

    Războiul din Ucraina începe să-și facă simțite efectele în întreaga Europă, astfel că la rafturile marilor supermarketuri ajung deja foarte greu produse din țara invadată de Federația Rusă.

    Un astfel de produs este mierea din Ucraina care din cauza blocajelor de aprovizionare a devenit din ce în ce mai rară pe rafturile magazinelor din Germania.

    Alături de această situație, consumatorii resimt și creșterile de preț, mai ales că unele supermarketuri precum Aldi, Lidl și Edeka scot de la raft, în mod deliberat, alimente și băuturi provenind din Rusia, potrivit hotnews.ro.

    Importurile Germaniei de miere din Ucraina, în scădere, de la începerea conflictului în zonă

    Conform Bienenprodukte-Versand.de, din cauza atacurilor rusești, a mobilizării generale în Ucraina și a sancțiunilor care au fost decise, se așteaptă o prăbușire masivă a volumelor de import de miere din zona de război și din regiunea Mării Negre.

    Consecințele sunt grave pentru o țară precum Germania, care în 2020 a importat 88.000 de tone de miere, dintre care 15.741 de tone proveneau din Ucraina.

    Cu toate acestea, apicultura a devenit în ultimii ani din ce în ce mai populară în Germania. Numărul apicultorilor a crescut constant, în ultimii 15 ani, ajungând, în 2021, la 170.000.

    Totodată, numărul de colonii de albine ar fi crescut semnificativ. În timp ce în 2019 au fost 942.000, în 2021 s-au înregistrat deja 1,14 milioane.

    Potrivit specialiștilor, în 5 ani, ar fi posibilă compensarea pierderii importurilor din Ucraina, dacă cifrele continuă să crească în următorii câțiva ani.

    Exporturile de produse alimentare și materie brută din Ucraina, blocate de război

    Este cunoscut faptul că Ucraina este considerată un exportator important de ulei de floarea soarelui, porumb și grâu, iar din cauza conflictului din această țară, s-ar putea crea blocaje și la aceste produse.

    După cum relatează 24garten.de, primele supermarketuri și discounteri au limitat deja cota de vânzare la ulei de floarea soarelui sau de rapiță.

    Consumatorii din Germania ar trebui să se aștepte la creșteri de prețuri la produse precum untul, laptele, brânza sau iaurtul, la pâine și produse de panificație. Totodată, prețurile fructelor și legumelor ar putea continua să crească, în următoarele săptămâni.

    Marile lanțuri de magazine boicotează producătorii ruși interzicând la raft alimentele provenite din Federația Rusă

    Discounterul Netto a retras deja de la vânzare toate sortimentele de la producătorii ruși, în număr de 15. Acestea includ produse de cofetărie, semipreparate, cârnați și vodcă, potrivit Tagesschau.de.

    La rândul lor, Aldi, Rewe și discounterul asociat, Penny, s-ar înscrie pe aceeași direcție, nemaidorind să vândă produse rusești. Aldi are la raft doar un produs rusesc, votca.

    Și Edeka, un mare retailer de produse alimentare din Germania, vrea sa se alinieze boicotului. Grupul de retaileri intenționează să verifice care produse din Rusia și de la ce companii aflate în mâinile oligarhilor ruși ar trebui scoase din oferta de vânzare.

    Astfel au fost stabilite reguli care se vor aplica tuturor supermarketurilor. Articolele aflate încă pe rafturi și depozite nu trebuie distruse. În schimb, acestea urmează să fie donate organizațiilor cu scop caritativ.

    Produsele alimentare și nealimentare, din ce în ce mai scumpe, chiar din timpul pandemiei de Covid-19

    Prețurile mai mari la raft și-au făcut simțită prezența nu doar de la începerea războiului în Ucraina, ci încă din perioada pandemiei de Covid-19. Astfel, conform relatărilor Focus Online, multe companii plănuiseră majorări de prețuri pentru lunile următoare.

    Odată cu creșterea la alimente, dealerii de mobilă, magazine de electronice sau chiar retailerii de textile au indicat costuri crescute la energie și transport, ca principal motiv al creșterilor de preț necesare.

    Și o mare fabrică de bere, din zona Ruhr, Germania, a anunțat creșteri de preț la bere, un produs foarte consumat de germani.

    Timo Wollmershäuser, șeful Ifo Economic Forecasts a precizat că din cauza conflictului din Ucraina, prețurile vor continua să crească.
    ”Dat fiind războiul din Ucraina, costurile pentru petrol și gaze amenință acum să crească și mai mult, iar odată cu ele, și prețurile pentru consumatori”, a menționat șeful Ifo Economic Forecasts, Timo Wollmershäuser, pentru Focus Online.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere