• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Grupul Rodbun: Investiții de amploare în anul 2022. Compania va finaliza cel mai mare parc logistic din agricultura românească

    Adrian Radu -

    Pentru ca agricultura să prospere, inputurile agricole trebuie să fie disponibile, accesibile ca preț și de bună calitate. Semințele, îngrășămintele și substanțele agrochimice sunt esențiale pentru îmbunătățirea productivității și sporirea veniturilor fermierilor. Pe baza acestor convingeri își desfăsoara activitatea și compania Rod Bun, care de aproape două decenii sprijină agricultura autohtonă.

    Grupul Rodbun are un buget total de investiţii de 50 mil. lei în 2022 şi vizează finalizarea centrului logistic de la Chișcani – județul Braila și producţia de energie din surse alternative. Centrul de la Chișcani ar urma să fie cel mai mare parc logistic din agricultura românească.

    ”În anul 2021, bugetul nostru de investiții nu a fost unul foarte mare, din cauza condițiilor generate de pandemie. În 2022, ne propunem să recuperăm și am alocat un buget de 50 de milioane de lei pentru investițiile din acest an. Mare parte din acești bani vor merge către Centrul logistic de la Chițcani și ne propunem să finalizăm această investiție anul acesta.  E vorba de un spațiu de 46.000 m2, în care ne desfășurăm toată activitatea logistică. În acest moment, se lucrează non-stop, 3 schimburi acolo, pentru că ne dorim să livrăm cât mai repede input-urile către fermierii noștri și, de asemenea, la Brăila am mai achiziționat o stație de prelucrare a semințelor de porumb, pentru că noi, fiind unul dintre cei mai mari producători români de semințe de porumb, aveam nevoie de o astfel de stație și scopul este ca până la sfârșitul acestui an să reușim să prelucrăm acolo între 6.000-6.500 de tone de porumb știulete”, a explicat Octavian Petrescu, director comercial, Rodbun Grup.

    Rodbun a început să concentreze eforturi din ce în ce mai mari pentru ca sămânţa românească să câştige teren, iar printre mutările din ultimii ani se remarcă relansarea a doi hibrizi de porumb în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (INCDA) Fundulea.

    Atât ca răspuns la actuala criză economică, cât și ca o tranziție firească către energie verde, grupul Rodbun are în vedere și investiții în infrastructura de energii alternative. Prin urmare, fiecare fabrică deținută de grup ar urma să beneficieze de panouri fotovoltaice şi tehnologii eco-friendly.

    ”Alte investiții pe care le avem în vizor în acest an sunt investiții în direcția găsirii unor alte surse de producere de energie electrică sau termică, fiecare fabrică de-a noastră ar trebui să aibă un parc propriu de panouri fotovoltaice. Trebuie găsite surse alternative pentru înlocuirea gazului din liniile noastre de flux, totul pentru a putea contracara această scumpire a energiei din ultima perioadă”, a mai explicat Octavian Petrescu.

    Rodbun a fost fondată în urmă cu aproape două decenii de antreprenorii Daniel Muntean şi Iancu Alexandru. Aceasta produce seminţe, face trading cu cereale și distribuie materii prime agricole, input-uri și utilaje. Grupul are o reţea de peste 30 de fitofarmacii, la care se adaugă depozitele zonale, ajungând în final la o reţea de 50 de puncte la nivelul întregii ţări. Detalii despre serviciile și produsele Rodbun pot fi găsite pe site-ul www.rodbun.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Schimbare majoră în ferma lui Sorin Mănoiu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de cartofi din România MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania!

    Ultimele știri

    Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului