Locuri de muncă

Niculae Ștefan, președinte Agrostar: Am dori să existe preocupare și pentru salariații din agricultură, nu doar pentru profit

Federația Agrostar, cea mai mare organizație sindicală din sectorul agricol, susține reducerea TVA la produsele alimentare la 5%, dar avertizează patronatele din domeniu că o astfel de măsură trebuie precedată de semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură și a celui la nivel de societăți comerciale.

Cele două contracte ar asigura stabilitatea locurilor de muncă pentru salariații din sectorul agricol și ar duce la îmbunătățirea condițiilor de lucru, combaterea muncii la negru în sector și a evaziunii fiscale.

“Agricultura este singura ramura care nu are un contract colectiv de muncă la nivel de ramură și la nivel de societăți comerciale, ceea ce face ca forța de muncă din acest sector să fie vulnerabilă și, practic la mâna patronilor. Apreciem preocuparea patronatelor pentru creșterea veniturilor societaților comerciale si susținem acest lucru, dar am dori să existe aceeași preocupare și pentru salariații. Adică, pentru combaterea muncii la negru, îmbunătățirea condițiilor de muncă și venituri decente. Considerăm că aceste probleme trebuie rezolvate prin stabilirea unui cadru al dialogului social sindicat – patronat, în acord cu legislația europeană”, declară președintele Agrostar Niculae Ștefan.

Agrostar a fost înființată în 1990 și are peste 50.000 de membri din domeniile vegetal, creșterea animalelor, avicultură, legumicultură, pomicultură, etc.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!