Fermierul Gabriel Corodeanu iese pe piață cu noua recoltă de porumb dulce de Tamași


A început sezonul la porumb fiert și în țara noastră. Pentru fermierii care au cultivat porumb zaharat vine o perioadă destul de aglomerată, când urmează să-și valorifice producția. Fermierul Gabi Corodeanu se pregătește să iasă la piață cu porumbul său, care se va coace în etape.
Gabi Corodeanu, fermier din comuna Tamași, județul Bacău, este momentul în care munca sa începe să dea roade. Și-a verificat culturile de porumb zaharat din câmp, de pe cele 20 de hectare, și apreciază că săptămâna aceasta va putea ieși pe piață cu porumb de cea mai bună calitate. Totodată, agricultorul se pregătește să onoreze contractul cu un lanț de retail.
Citiți și: Porumb de Tamași. Fermierul Gabriel Corodeanu a transformat porumbul dulce într-un brand local
Fermierul Gabi Corodeanu se pregătește să iasă pe piață cu porumbul zaharat
Agricultorul băcăuan a menționat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că nu a încercat să cultive porumb zaharat românesc fiind limitat la un singur soi ”Delicios de Bacău”, căruia îi lipsește aspectul comercial. Gabi Corodeanu cultivă însă mai mulți hibrizi renumiți, iar o parte din genetica nouă o are în testare.
”Există un soi care creat la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Bacău. El de-a lungul timpului a avut niște modificări, dar ei nu îl au hibridizat uniform, adică nu au un aspect comercial. În schimb, eu am acum Spirit F1, Royalty F1, Dessert R78, am mai mulți hibrizi, iar acest an mai testez câțiva hibrizi noi să vedem care dau randament mai bun”, ne-a spus Gabi Corodeanu.
Porumbul zaharat, vândut la piață cu prețuri între 2 și 4 lei, în funcție de mărime și calitatea boabelor
Fermierul se pregătește pentru a ieși pe piață cu prima tranșă din porumbul său zaharat. De asemenea, urmează să onoreze contractul cu un mare supermarchet din România.
”Porumbul de fiert Spirit F1 este gata, astăzi mai merg în câmp să văd dacă de mâine ies la piață cu el și săptămâna viitoare cu siguranță va fi la supermarket (Auchan). Am un contract de câțiva ani de zile și anual acesta este reînnoit. Am avut discuții cu ei, deocamdată nu am detalii despre preț, dar în piață porumbul este 3 – 4 lei, depinde de mărime, de aspect. Porumbul care iese acum pe piață vine din partea de sud a țării și este de dimensiuni mai mari decât al meu, este posibil ca eu la piață să ies cu 2 – 2,5 lei/bucata, depinde de prețurile practicate și de marfă”, a punctat Gabi Corodeanu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.
Fermierul a mai adăugat că investiția la hectarul de porumb zaharat este de 15.000 lei, iar în viziunea sa, profitul depășește cheltuielile, ceea ce l-a determinat ca de ani buni să nu renunțe la această cultură, deși au fost și perioade mai grele.