• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tratamentele T1 și T2 la grâu cu produse Nufarm. Schema aplicată în platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022

    Roxana Dobre -

    Compania Nufarm a venit la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 cu un nou erbicid care a fost aplicat în sola de cereale păioase. Noutățile companiei au fost anunțate de Vladimir Cojuhari, Director  Marketing  & Development al companiei Nufarm.

    ”Ne aflăm în sola de cereale păioase de la Forța Fermierilor AGROSHOW 2022. În toamnă, aici am aplicat un erbicid nou în portofoliul Nufarm, Saracen Delta pe bază de florasulam și diflufenican având 2 componente sinergice în compoziție, acționează atât la nivelul solului cât și la nivel foliar. Combatarea buruienilor din toamnă, este foarte importantă mai ales că în ultima perioadă precipitațiile lasă de dorit și conservarea apei în sol, este o verifică foarte importantă, astfel că din toamnă targhetăm buruieni precum veronica sau mulastra de rapiță, turița și alte buruieni care apar”, ne-a declarat Vladimir Cojuhari.

    Saracen Delta se aplică în doză de 75 ml la hectar, în fază de 2 frunze până la 2 frați ai culturii. Avantajul principal al acestui produs constă în faptul că el controlează și buruienele care sunt în perioada de emergență, înainte de răsărit, astfel că florasulamul combate buruienile care deja au răsărit și le vedem cu ochiul liber, iar diflufenican creează o peliculă la nivelul solului astfel că toate buruienile care răsar mai târziu sunt controlate și ele prin această a doua componentă.

    ”În primăvară, la tratamentul T1 venim pentru controlul bolilor foliare cu produsul Mystic Pro ce are în componență două molecule tebuconazol și procloraz, pentru a controla nivelul plantelor și a evita riscul căderilor, o să venim cu regulatorul de creștere Optimus în doză de 0,4 l pe hectar, iar controlul insectelor va fi făcut cu ajutorul insecticidului Kaiso Sorbie, în doză de 150 de grame pe hectar. Iar pentru tratamentul 2 vom interveni cu pachetul numit Mystic Star ce conține 2 molecule consacrate tebuconazol și azofix trombină într-o concentrație suficientă cât să ajute planta să stea verde, 125 de grame de azoxistrobin, nivelul minim care permite plantei să prelungească perioada de vegetație și perioada de acumulare și tebuconazol cu efectul bine cunoscut curativ și eradicant”, a mai explicat directorul de marketing al Nufarm.

    Erbicidarea din toamnă – eficientă în contextul secetei din iarnă

    Specialistul de la Nufarm a remarcat că erbicidarea aplicată în toamnă a ajutat plantele să treacă peste iarna secetoasă și au beneficiat de suficientă umiditate care a rămas în sol. ”După ce am ajuns în câmp, am fost plăcut impresionat având în vedere că am trecut o iarnă secetoasă, erbicidarea din toamnă s-a făcut vizibilă astfel încât concurența cu buruienile a fost stopată încă de la început, astfel încât plantele de cultură au avut suficientă umiditate astfel încât să se dezvolte puternic”.

    Compania Nufarm este la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 împreună cu compania de semințe Saaten Union și partenerul în fertilizare Agrotechnik Solutions.

    ”Împreună cu partenerii noștri venim în sprijinul fermierilor cu o paletă largă de produse atât pe partea de semințe cât și pesticide cât și de fertilizare, astfel că le punem fermierilor la dispoziție o paletă largă de produse ca să le oferim oportunitatea de a avea la fermă tot necesarul de inputuri pentru a obține o cultură excepțională. Nufarm vă așteaptă cu drag în luna mai a acestui an la Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 pentru a vedea ultimele produse, ultimele noutăți și cum lucrează aceste produse în câmp, nu doar cum sunt prezentate în prospecte”, a fost mesajul lui Vladimir Cojuhari pentru fermieri.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd