• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum combate constănțeanul Aedin Celzin buruienile și bolile din culturile de cereale păioase

    Adrian Radu -

    Ploile din ultimele zile și temperaturile în creștere favorizează dezvoltarea buruienilor, dar și a bolilor din culturile de cereale păioase. Protecția grâului sau a orzului reprezintă o miză uriașă pentru fiecare agricultor, iar folosirea unui erbicid și a unui fungicid de calitate pot garanta o recoltă bogată în vară.

    La Osmancea, în județul Constanța, Aedin Celzin administrează 3.000 de hectare. Pe 1.300 dintre ele cultivă grâu și orz, iar în această perioadă este în plină campanie de aplicare a tratamentelor pentru protecția plantelor. Pentru controlul buruienilor a ales să folosească erbicidul Omnera®, iar pentru combaterea bolilor foliare si ale spicului va aplica fungiciul Zantara®.

    ”Am ales erbicidul Omnera® pentru că are 3 substanțe active cu două moduri diferite de acțiune, spectru larg de combatere, o fereastră largă de aplicare și o doză variabilă, de la 0.5 la 1 litru. Aceste lucruri ne oferă posibilitatea de a jongla cu doza pe hectar în funcție de gradul de infestare al buruienilor”, a declarat Aedin Celzin.

    Erbicidul Omnera® (fluroxipir 135 g/l + tifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l) este cel mai complex erbicid pentru cultura de cereale păioase și are o formulare lichidă modernă, dispersie în ulei (OD), bazată pe tehnologia inovatoare LQM®.

    Erbicidul Omnera® – spectru larg de combatere a buruienilor cu frunza lată

    Formularea LQM® reduce viteza de uscare și cristalizare a substanței active și crește suprafața și gradul de acoperire a frunzelor, în special pentru speciile cu frunze cerate sau care prezintă perișori și care sunt mai dificil de umectat.

    ”La mine în fermă, buruienile problemă sunt veronica, volbura și turița, iar Omnera® le combate foarte bine. Folosesc erbicidul Omnera® de când a apărut pe piață. Raportul calitate – preț este foarte bun și lasă câmpul foarte curat”, a concluzionat fermierul constănțean.

    Efectul optim al erbicidului Omnera® se obține atunci când buruienile au între 2-6 frunze și sunt răsărite în masă. Creșterea buruienilor este oprită la câteva ore de la aplicare, simptomele fiind vizibile în 7-10 zile de la aplicare.

    Fungiciul Zantara® – Grad ridicat de combatere

    Aedin Celzin nu a schimbat rețeta nici pentru combaterea bolilor foliare si ale spicului la cultura de cereale păioase. Folosește fungicidul Zantara® de când a fost omologat în România.

    “An de an, fungicidul Zantara® se găsește la mine în fermă, iar la grâu, sunt ani în care-l aplic la T1 și ani în care-l aplic la T2. Îl aplic preventiv și îl voi folosi și la cultura orzului la T2, pentru că îmi ține cultura mai mult timp verde, având efectul acela de verde”, a declarat Aedin Celzin.

    Fungicidul Zantara® asigură un grad ridicat de combatere a bolilor foliare la cerealele păioase, și integrat în programele de combatere, reduce riscul de apariție a rezistenței agenților patogeni. Conţine două substanţe active sistemice: bixafen și tebuconazol, cu moduri diferite de acțiune. Datorită sinergiei celor două substanțe active, controlează eficient boli dificil de combătut, precum: septorioze, rugini, făinare, arsuri, pătarea reticulară, sfâșierea frunzelor și fuzarioza la spic.

    ”Sunt mulțumit de portofoliul de produse FMC pentru că îmi oferă exact ceea ce am eu nevoie la mine în fermă. Recomand tuturor fermierilor care vor să aibă un profit mai mare să folosească produsele FMC”, a completat Aedin Celzin.

    Mai multe detalii despre erbicidul Omnera® și fungicidul Zantara® precum și întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentantului de vânzări FMC în Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.


    Te-ar mai putea interesa

    Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani

    Ultimele știri

    Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului