• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Florin Onescu folosește erbicidul Omnera® ca să combată toate buruienile problemă din culturile de cereale păioase

    Adrian Radu -

    Fermierii români au experimentat un control excepțional al buruienilor și recolte sporite prin aplicarea la momentul optim a erbicidului Omnera®, la culturile de cereale păioase.

    Este și cazul lui Florin Onescu, fermier din comuna Lipnița, județul Constanța, care practică agricultură de peste trei decenii. Alegerea erbicidului potrivit pentru controlul buruienilor este o chestiune de profitabilitate pentru agricultorul din Lipnița. ”Cred că există un spor de producție de cel puțin 600 – 700 de kilograme, atunci când aplici Omnera® la momentul potrivit și elimini toate buruienile”, a declarat Florin Onescu.

    În cadrul fermei din Constanța se cultivă grâu, orz, rapiță, porumb și floarea-soarelui. În cazul acestei structuri de culturi, alegerea erbicidului corect este cu atât mai importantă pentru Florin Onescu, pentru a-i permite rotația culturilor.

    Omnera® înseamnă un erbicid foarte bun, un erbicid care-ți combate toate buruienile, toate dicotiledonatele, un erbicid pe care poți să-l aplici de la 2 frunze până la stindard, un erbicid care-ți permite să vii cu cultura de rapiță la 4 luni după ce ai aplicat erbicidul. Omnera® este un erbicid care, din puct de vedere al raportului preț-calitate, bate cam toate erbicidele”, a mai explicat fermierul constănțean.

    Omnera®, aflat în portofoliul FMC, se utilizează în postemergenţă la cerealele păioase semănate în toamnă şi primăvară, din stadiu de 2 frunze până la apariţia frunzei stindard (BBCH 12 – 39), pentru combaterea buruienilor cu frunză lată.

    Creşterea buruienilor este oprită după câteva ore de la aplicare, însă simptomele devin vizibile după 5-10 zile de la aplicare. Spectrul de buruieni combătute cuprinde peste 70 de specii cu frunză lată, printre care se regăsesc și buruieni mai dificil de combătut, precum: albăstrița, macul, mușețelul, muștarul sălbatic, măzărichea, pălămida, volbura, fumărița, traista ciobanului, turița, samulastra de rapiță și floarea-soarelui,

    Pe lângă spectrul larg de combatere, fereastra largă de aplicare și doza flexibilă cuprinsă între 0.5-1 l/ha, erbicidul Omnera® are și un raport calitate-preț foarte convenabil pentru fermieri. Mai mult, formularea sa inovatoare, bazată pe tehnologia LQM® crește suprafața și gradul de acoperire a frunzelor, în special pentru speciile cu frunze cerate sau care prezintă perișori, care sunt mai dificil de umectat și reduce viteza de uscare și cristalizare a substanței active.

    De asemenea, formularea LQM® crește capacitatea de reținere, absorbție și translocare a produsului în plantă, îmbunătățește dispersia uniformă a picăturilor și reduce driftul, fiind astfel un produs mai prietenos cu mediul înconjurător. În încheiere, fermierul constănțean recomandă fermierilor să folosească erbicide bune, deoarece „profitul pe care-l realizează fermierii ar putea fi dublu, dacă ar combate toate buruienile la timp”.

    Mai multe detalii despre erbicidul Omnera® precum și întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentantului de vânzări FMC în Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului