• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Florin Onescu folosește erbicidul Omnera® ca să combată toate buruienile problemă din culturile de cereale păioase

    Adrian Radu -

    Fermierii români au experimentat un control excepțional al buruienilor și recolte sporite prin aplicarea la momentul optim a erbicidului Omnera®, la culturile de cereale păioase.

    Este și cazul lui Florin Onescu, fermier din comuna Lipnița, județul Constanța, care practică agricultură de peste trei decenii. Alegerea erbicidului potrivit pentru controlul buruienilor este o chestiune de profitabilitate pentru agricultorul din Lipnița. ”Cred că există un spor de producție de cel puțin 600 – 700 de kilograme, atunci când aplici Omnera® la momentul potrivit și elimini toate buruienile”, a declarat Florin Onescu.

    În cadrul fermei din Constanța se cultivă grâu, orz, rapiță, porumb și floarea-soarelui. În cazul acestei structuri de culturi, alegerea erbicidului corect este cu atât mai importantă pentru Florin Onescu, pentru a-i permite rotația culturilor.

    Omnera® înseamnă un erbicid foarte bun, un erbicid care-ți combate toate buruienile, toate dicotiledonatele, un erbicid pe care poți să-l aplici de la 2 frunze până la stindard, un erbicid care-ți permite să vii cu cultura de rapiță la 4 luni după ce ai aplicat erbicidul. Omnera® este un erbicid care, din puct de vedere al raportului preț-calitate, bate cam toate erbicidele”, a mai explicat fermierul constănțean.

    Omnera®, aflat în portofoliul FMC, se utilizează în postemergenţă la cerealele păioase semănate în toamnă şi primăvară, din stadiu de 2 frunze până la apariţia frunzei stindard (BBCH 12 – 39), pentru combaterea buruienilor cu frunză lată.

    Creşterea buruienilor este oprită după câteva ore de la aplicare, însă simptomele devin vizibile după 5-10 zile de la aplicare. Spectrul de buruieni combătute cuprinde peste 70 de specii cu frunză lată, printre care se regăsesc și buruieni mai dificil de combătut, precum: albăstrița, macul, mușețelul, muștarul sălbatic, măzărichea, pălămida, volbura, fumărița, traista ciobanului, turița, samulastra de rapiță și floarea-soarelui,

    Pe lângă spectrul larg de combatere, fereastra largă de aplicare și doza flexibilă cuprinsă între 0.5-1 l/ha, erbicidul Omnera® are și un raport calitate-preț foarte convenabil pentru fermieri. Mai mult, formularea sa inovatoare, bazată pe tehnologia LQM® crește suprafața și gradul de acoperire a frunzelor, în special pentru speciile cu frunze cerate sau care prezintă perișori, care sunt mai dificil de umectat și reduce viteza de uscare și cristalizare a substanței active.

    De asemenea, formularea LQM® crește capacitatea de reținere, absorbție și translocare a produsului în plantă, îmbunătățește dispersia uniformă a picăturilor și reduce driftul, fiind astfel un produs mai prietenos cu mediul înconjurător. În încheiere, fermierul constănțean recomandă fermierilor să folosească erbicide bune, deoarece „profitul pe care-l realizează fermierii ar putea fi dublu, dacă ar combate toate buruienile la timp”.

    Mai multe detalii despre erbicidul Omnera® precum și întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentantului de vânzări FMC în Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvențiile APIA care intră în conturi până la Crăciun! Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Schimbare majoră în ferma lui Sorin Mănoiu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de cartofi din România

    Ultimele știri

    Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului