Strategii de afaceri

Producător de căpșuni: Prețurile, aproape la jumătate decât anul trecut. Recolta ajunge la 15 tone pe un hectar

Preţul căpşunilor moldovenești va fi mai mic în 2014 decît anul trecut, iar recolta mai bogată. Declaraţii în acest sens au fost făcute astăzi de Gheorghe Uncu, producător agricol din Criuleni, Republica Moldova.

Potrivit fermierului, scăderea preţurilor este cauzată de producția foarte bună, dar şi de importurile de fructe proaspete.

„Anul curent preţurile la căpşuni sunt cu 40% mai mici decît anul trecut şi variază între 18-36 de lei moldovenești (4,3 – 8,6 ron) pentru un kilogram. Totodată, graţie condiţiilor meteo favorabile, recolta este mai mare şi constituie 15 tone de căpşuni la hectar”, a explicat Uncu, citat de Moldpres.

CAP2 CAP3 CAP5

Prezent pe plantaţia de căpşuni a lui Gheorghe Uncu, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare de la Chișinău, Vasile Bumacov, a afirmat că guvernul încurajează agricultorii autohtoni prin diverse programe de subvenţionare să investească în culturile cu valoare adăugată, cum ar fi căpşunii, pomuşoarele sau pomii fructiferi.

„Aceste culturi ne permit să creăm noi locuri de muncă, iar cererea la aceste fructe este una înaltă pe piaţa internă”, a menţionat ministrul.

Plantaţia de căpşuni a fermierului Gheorghe Uncu se extinde pe o suprafaţă de opt hectare, pe care lucrează în prezent circa 150 de persoane. Acestea sunt angajate sezonier fiind plătite cu cîte 120 de lei pe zi.

În Republica Moldova sunt înregistraţi, oficial, zece producători de căpşuni.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!