• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Inovațiile viitoare în agricultură ale BASF aduc beneficii în materie de securitate alimentară, climă și mediu înconjurător

    agrointeligenta.ro -

    Securitatea alimentară și protecția mediului înconjurător au acum un aliat în BASF Agricultural Solutionas, care aduce inovația în agricultură.

    BASF și-a prezentat perspectiva pe zece ani privind inovațiile agricole menite să susțină securitatea alimentară pentru generațiile viitoare, minimizând, în același timp, impactul agriculturii asupra climei și mediului.

    Compania se concentrează pe îmbunătățirea productivității în culturile majore, cum sunt cele de grâu, rapiță, soia, porumb, bumbac, orez, precum și în cazul fructelor și legumelor. Potrivit estimărilor Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aceste culturi acoperă peste 50% din terenurile agricole ale lumii, astfel că inovațiile aplicate la o scară atât de largă au potențialul de a face agricultura mai productivă și mai durabilă.

    Inovații în materie de semințe și trăsături genetice, tratarea semințelor, protecția biologică și chimică a culturilor și soluții de agricultură digitală pentru culturi importante din întreaga lume

    În cadrul acestor culturi majore, BASF continuă să inoveze în domeniul semințelor și trăsăturilor genetice, al tratării semințelor, protecției biologice și chimice a culturilor, precum și în ceea ce privește soluțiile de agricultură digitală, și va lansa proiecte majore în toate domeniile de business în cursul deceniului următor. Valoarea inovațiilor în curs de materializare este puternică, cu un potențial maxim de vânzări estimat la peste 7,5 miliarde de euro. Importanța produselor și soluțiilor BASF pentru societate este în creștere, pe măsură ce compania încorporează în mod sistematic criterii de durabilitate în cercetarea sa agricolă.

    În 2021, BASF a investit aproximativ 900 milioane de euro în cercetare și dezvoltare în segmentul Soluții Agricole, suma reprezentând aproximativ 11% din vânzările segmentului.

    În 2022, BASF va continua să investească în cercetarea și dezvoltarea de inovații agricole la nivel înalt.

    Îmbunătățiri în ceea ce privește rezistența la condițiile climatice, conservarea biodiversității, aplicarea de precizie și emisii reduse de CO2

    În timp ce se concentrează pe sisteme de culturi selecționate, din regiuni cheie, compania își adaptează produsele, tehnologiile și serviciile pentru a ajuta fermierii să-și dezvolte culturile în mod optim, chiar și în condiții de mediu dificile, a arătat președintele BASF Agricultural Solutions.

    ”Inovația în agricultură este esențială pentru a permite o producție alimentară durabilă. Trebuie să găsim echilibrul corect, pentru obținerea unor producții mai mari – producții care să răspundă cerințelor generațiilor viitoare, să aibă un impact minim asupra mediului și să-i ajute pe fermieri să își câștige existența”, a declarat Dr. Livio Tedeschi, președintele BASF Agricultural Solutions.

    În viziunea sa, inovațiile pot conduce la o agricultură mai productivă și mai sustenabilă.

    ”Inovațiile noastre permit agriculturii să devină mai productivă și mai sustenabilă – pârghii cheie identificate de Națiunile Unite și încorporate în Obiectivele lor de dezvoltare durabilă. La BASF Agricultural Solutions, acestea reprezintă o prioritate și ne dedicăm obiectivelor clare și măsurabile pentru a stimula agricultura durabilă până în 2030.”, a mai spus Dr. Livio Tedeschi.

    La rândul său, președintele diviziei de Cercetare Dezvoltare și Reglementare al BASF Agricultural Solutions a pus accent pe portofoliul extins care valorifică din plin tehnologia pentru un viitor durabil în agricultură.

    ”În ultimul deceniu, am dezvoltat un portofoliu extins, care valorifică toate tehnologiile necesare pentru un viitor mai durabil al agriculturii”, a declarat dr. Peter Eckes, Președintele diviziei de Cercetare Dezvoltare și Reglementare al BASF Agricultural Solutions.

    Acesta a punctat că BASF Agricultural Solutions este un partener de încredere în materie de inovație, cu o strategie pe termen lung.

    ”Suntem un partener de încredere în materie de inovație, astfel că cercetarea noastră în domeniul soluțiilor agricole reflectă o strategie pe termen lung, care oferă fermierilor stabilitate într-o lume în schimbare, le permite să obțină producții mai mari și să reducă impactul agriculturii asupra resurselor naturale”, a spus Peter Eckes.

    Pentru a satisface nevoile unei populații globale în creștere, cultivatorii de grâu trebuie să crească producțiile cu 1,7% anual, în următorii 20 de ani. BASF contribuie la realizarea acestui obiectiv prin cercetarea diferitelor combinații de produse și servicii din oferta sa, care să optimizeze rezultatele agricole și agricultura durabilă. Hibridul de grâu Ideltis™ va fi lansat în a doua jumătate a deceniului. Acesta va fi susținut de xarvio® Digital Farming Solutions pentru recomandări optimizate privind însămânțarea, obținute prin analiza datelor de pe teren specifice fiecărei zone, și de aplicarea de precizie a produselor inovatoare pentru protecția plantelor, precum fungicidul Revysol®, insecticidul Axalion™ și erbicidul Luximo®. Revysol® contribuie la creșterea producției agricole, permițând fermierilor să obțină același rezultat pe o suprafață cu 4% mai redusă.

    Totodată, inovațiile în formularea produselor ce conțin Revysol® permit fermierilor să diminueze cantitatea de fungicid aplicată, scăzând și mai mult emisiile de CO2.

    ”Creșterea producțiilor de grâu folosind practici prietenoase cu mediul este esențială pentru furnizarea de alimente la prețuri accesibile, pentru protejarea biodiversității și pentru a atinge obiectivul Acordului Climatic de la Paris privind limitarea încălzirii globale”, a declarat Gustavo Palerosi Carneiro, Senior Vice President BASF Agricultural Solutions EMEA & CIS.

    În opinia sa, aceasta este obiectivul unei abordări holistice privind producția de grâu în vechiul continent.

    ”Acesta este obiectivul abordării noastre holistice privind producția de grâu din Europa”.

    Potențialul maxim de vânzări este estimat la peste 7,5 miliarde de euro

    Patrice Sainsard, un fermier cultivator de grâu din Franța, mizează pe aceste inovații conectate pentru a îmbunătăți producția de grâu.

    ”Mă confrunt, în ultimii ani, cu condiții meteorologice tot mai dificile. Este o provocare să obținem producții decente, dar avem nevoie de recolte de grâu mai mari și mai stabile pentru a satisface nevoile nutriționale ale unei populații în creștere – cu noile restricții impuse de Pactul Verde European, practic, trebuie să facem mai mult, cu mai puțin”, a declarat agricultorul.

    Pentru a afla mai multe despre inovațiile BASF în agricultură, poate fi vizitat website-ul: www.AgInnovation.basf.com.

    De asemenea, comunicatul integral, care prezintă inovațiile în agricultură aduse de BASF la nivel global, este disponibil aici.

    Despre BASF Agricultural Solutions

    Agricultura este esențială pentru a pune la dispoziția unei populații în creștere rapidă hrană suficientă, sănătoasă și accesibilă, reducând, în același timp, efectele asupra mediului. Colaborând cu parteneri și experți în agricultură și integrând criteriul sustenabilității în toate deciziile de business, specialiștii BASF Agricultural Solutions ajută fermierii să aibă un impact pozitiv pentru o agricultură durabilă. Portofoliul companiei cuprinde semințe și trăsături genetice ale plantelor special selectate, soluții chimice și biologice pentru protecția culturilor, soluții pentru gestionarea solului, sănătatea plantelor, controlul dăunătorilor și agricultura digitală. Cu echipe de experți în laboratoare, pe câmp, la birou și în unitățile de producție, BASF se străduie să găsească echilibrul potrivit pentru succesul fermierilor, al agriculturii și al generațiilor viitoare. În 2021, divizia BASF a generat vânzări de 8,2 miliarde de euro. Pentru mai multe informații, vizitați www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele BASF de social media.

    Despre BASF

    La BASF, este creată chimie pentru un viitor durabil. Experții combină succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 110.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul companiei este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 78,6 miliarde de euro în 2021. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Asigurarea culturilor – un pas necesar pentru stabilitatea financiară a agricultorilor Fermierii se mobilizează pentru a-l ajuta pe Petre Țăroiu să-și recupereze combina luată de bancă Cod galben de vânt în 15 județe. Rafalele pot atinge 90 km/h