• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Graficul ploilor. ANM a anunțat cum va fi vremea până pe 15 mai

  Roxana Dobre -

  Vremea pe regiuni și graficul ploilor până pe 15 mai. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi – 2 mai prognoza de specialitate pentru următoarele două săptămâni. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

  ANM: Prognoza meteo pentru Banat, în intervalul 2 mai – 15 mai  

  În primele două zile de prognoză media maximelor termice se va situa în jurul a 21 de grade, apoi va crește ușor, astfel încât în data de 5 mai aceasta va tinde spre 24 de grade. Vor urma două zile în care regimul termic diurn va fi în scădere, iar până în ziua de 9 mai va rămâne relativ constant, iar valorile termice vor atinge în medie 20 de grade. În 10 și 11 mai se va răcori cu aproximativ 2 grade, ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în ultimele zile de prognoză media maximelor de temperatură va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade. Minimele termice vor avea variații relativ asemănătoare. Cele mai mici valori ale mediei lor, de 7…8 grade, se vor atinge în primele zile și în diminețile de 11 și 12 mai, iar cele mai mari, de 10…11 grade, în jurul datei de 7 mai și în 15 mai, dimineața.

  Până în data de 5 mai, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi se vor semnala averse aproape zilnic.

  ANM: Prognoza meteo pentru Crișana, în intervalul 2 mai – 15 mai  

  În intervalul 2 – 5 mai, media maximelor termice va crește ușor până spre 23…24 de grade, apoi va scădea treptat, iar în data de 11 mai va ajunge să se situeze în jurul a 18 grade. Ulterior procesul de încălzire se va relua, iar la sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime pe întreaga regiune va reveni la 24 de grade. Media minimelor termice va fi în creștere până spre sfârșitul primei săptămâni, când va fi de 9…10 grade. În cea de a doua săptămână se va atinge un minim termic, în diminețile de 11 și 12 mai, când media va fi de 6…7 grade și un maxim la finalul acesteia, când media se va situa în jurul valorii de 10 grade.

  Până în data de 5 mai, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi se vor semnala averse aproape zilnic.

  ANM: Prognoza meteo pentru Transilvania, în intervalul 2 mai – 15 mai  

  Media maximelor termice va fi în creștere până în jurul datei de 6 mai, când va atinge 20 de grade, apoi va începe să scadă, astfel că în 11 mai, aceasta va ajunge să se situeze în jurul a 16 grade. În intervalul următor se va încălzi, iar în ultimele zile, media maximelor va avea variații între 20 și 23 de gade. Media minimelor termice va fi de 3…4 grade în prima dimineață, se va situa în jurul a 7 grade în intervalul 7 – 10 mai, în 11 mai va fi cu 2…3 grade mai scăzută, iar în zilele rămase va fi în creștere, pentru ca la finalul perioadei de prognoză să revină la 6…8 grade.

  Până în data de 3 mai, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi se vor semnala averse aproape zilnic.

  ANM: Prognoza meteo pentru Maramureș, în intervalul 2 mai – 15 mai  

  În prima săptămână de prognoză media maximelor termice va avea ușoare variații, între 19 și 21 de grade. În intervalul 9 – 11 mai se va răci cu 2…3 grade, apoi maximele termice vor crește, iar în ultimele zile media lor va tinde spre 22 de grade. Minimele termice vor fi în creștere în prima parte a intervalului, de la o medie de 5 grade în prima dimineață, până la 8…9 grade în jurul datei de 7 mai. În cea de a doua parte a intervalului, la început se va răcori, astfel că în 11 mai dimineața, media minimelor va mai atinge doar 5 grade, iar din 12 mai va începe un proces de încălzire ce va determina trei zile mai târziu temperaturi minime care în medie să se situeze în jurul valorii de 8 grade.

  Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, izolate până în data de 3 mai, apoi cu caracter local.

  ANM: Prognoza meteo pentru Moldova, în intervalul 2 mai – 15 mai  

  În prima parte a intervalului media maximelor termice va fi relativ constantă, de aproximativ 19…20 de grade, apoi va avea variații între 17 grade în jurul datei de 11 mai și 22 de grade în 14 și 15 mai. Minimele termice vor fi în general în creștere, de la 6 grade în prima dimineață, până la 9…10 grade în ultima.

  Va ploua aproape zilnic, izolat până în data de 3 mai, apoi local și sub formă de aversă.

  ANM: Prognoza meteo pentru Dobrogea, în intervalul 2 mai – 15 mai  

  Media maximelor termice nu va avea variații importante și se va situa, în general, între 17 și 19 grade, iar cea a minimelor va fi în creștere, de la 8 grade în prima dimineață, până în jurul a 11 gade în ultima.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 5 mai și după data de 9 mai.

  ANM: Prognoza meteo pentru Muntenia, în intervalul 2 mai – 15 mai  

  Tendința vremii va fi în general de încălzire. Media maximelor termice va crește de la 19 grade în prima zi, până la 23…25 de grade în ulitmele, iar a minimelor de la 7 grade la începutul intervalului, până la 8…11 grade la finalul acestuia.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 5 mai și după data de 9 mai.

  ANM: Prognoza meteo pentru Oltenia, în intervalul 2 mai – 15 mai 

  În primele două zile de prognoză media maximelor termice se va situa în jurul a 19 grade, apoi va crește ușor, astfel că în 5 și în 6 mai aceasta va tinde spre 23 de grade. Va urma o zi de răcire cu aproximativ 3 grade, iar până în ziua de 10 mai va rămâne relativ constantă. În 11 mai se va răcori cu aproximativ 2 grade, pentru ca până la finalul intervalului de prognoză să se încălzească, iar media maximelor de temperatură va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade. Minimele termice vor avea variații relativ asemănătoare. Cele mai mici valori ale mediei lor, de 6…7 grade, se vor atinge în primele trei zile, iar cele mai mari, de 9…10 grade, în jurul datei de 7 mai și în 15 mai, dimineața.

  Va ploua aproape zilnic, până în data de 6 mai izolat, apoi local.


  Te-ar mai putea interesa

  Lege votată în Senat: Tractoarele se pot conduce și cu permis pentru alte categorii de vehicule Dihor la găini. Cum protejăm păsările de atacul unui dihor Meteo: Ninsori și lapoviță în toată țara, cu depuneri de polei și vânt puternic până vineri

  Ultimele știri

  Raport USDA decembrie 2023: Producție record de porumb în Rusia și creștere de recoltă în Ucraina Cel mai ieftin brad de Crăciun. Prețuri pentru brazi în marile magazine și la Romsilva Comunicat al Forumului APPR pe Dosarul NGT. Vezi poziția FAPPR