• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Analist: Prețurile la motorină, din nou în creștere

    agrointeligenta.ro -

    Prețurile la motorină au crescut în prima săptămână a lunii mai la benzinăriile din Germania. Motivul: piața consideră posibilă un embargo rapid al petrolului și o explozie a prețurilor. Fenomenul s-ar putea extinde să ajungă și în România.

    Luni (02.05) motorina a costat din nou în medie 2,06 euro pe litru la benzinăriile germane, a informat serviciul online bezinpreis.de. Gama de preț a fost între 2,02 și 2,25 euro pe litru. Adică cu 5 cenți mai mult decât în ​​săptămâna precedentă, cu o gamă regională de prețuri persistentă foarte mare, arată o analiză semnată pentru Ararheute de către dr. Olaf Zinke.

    Motivul pentru majorarea prețurilor la motorină este îngrijorarea din ce în ce mai mare cu privire la consecințele dramatice ale unui embargo rapid al petrolului european și german. Țițeiul Brent a fost cotat la 104 dolari pe baril în tranzacționare în curs de desfășurare până luni la prânz. A fost cu 4 dolari mai puțin decât vinerea trecută, dar cu aproape 4 euro mai mult decât săptămâna trecută. Petrolul ușor american WTI s-a tranzacționat luni la 101 de dolari. Și asta a fost cu 4 euro mai mult decât acum o săptămână.

    Prețurile gazelor naturale cresc și ele de la o săptămână la alta. Pe cea mai importantă platformă europeană de tranzacționare, Trading Natural Gas EU Dutch TTF, prețurile gazelor naturale sunt cotate luni la 97,4 euro pe MWh și astfel cu 7,40 euro mai mari decât în ​​săptămâna precedentă – când prețurile erau în jur de 91 euro pe MWh.

    Se analizează impactul unei interziceri a petrolului rusesc

    Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat luni, 2 mai, că în UE se discută diferite opțiuni pentru un embargo asupra petrolului rusesc. Cu toate acestea, unele țări nu sunt încă pregătite să facă un astfel de pas. Doi diplomați ai Uniunii Europene au declarat anterior pentru Reuters că UE consideră că interzicerea petrolului rusesc este posibilă până la sfârșitul anului.

    Germania nu vrea să declanșeze o catastrofă economică, a spus Habeck. Raportul a redus puțin prețul petrolului după ce săptămâna trecută părea că Germania va fi de acord cu interzicerea petrolului.

    Miniștrii europeni ai energiei din UE s-au întâlnit și luni în capitala Belgiei pentru a discuta problema. Diplomații UE au spus că unele țări din UE își pot pune capăt exploatării petrolului înainte de sfârșitul anului 2022, dar altele, în special membrii mai sudici, sunt îngrijorați de impactul asupra prețurilor.

    Prețuri record pentru motorină și benzină în SUA

    În SUA prețul benzinei este acum la 4,19 dolari pe galon, cu aproape șase cenți pe galon mai mult decât acum o săptămână. Acum un an, benzina obișnuită costa 2,90 de dolari pe galon. Prețurile la motorină au atins un alt record, la 5,32 de dolari per galon. Dieselul costa 3,08 de dolari un galon în urmă cu un an.

    Unii analişti cred că preţurile ţiţeiului arată astăzi o anumită slăbiciune, deoarece Rezerva Federală a SUA vrea să majoreze agresiv dobânzile în această săptămână din cauza inflaţiei galopante. Cu toate acestea, cea mai mare amenințare la adresa prețurilor petrolului și a pieței de energie este posibilitatea unei recesiuni globale prelungite.

    Cererea Chinei este, de asemenea, aparent pe un teren instabil. Sâmbătă, indicii managerilor de achiziții eliberați de guvernul chinez au arătat a doua lună consecutivă de scădere în aprilie. Au scăzut la cel mai scăzut nivel de când a început pandemia în 2020.

    Provocările economice ale Chinei depășesc recentele blocaje. Consecințele războiului din Ucraina au crescut, de fapt, costurile pentru companii și au contribuit la scăderea cererii externe pentru exporturile chineze.


    Te-ar mai putea interesa

    Primele subvenții APIA care se transferă în noul an în conturile fermierilor Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă