• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Roșiile lui Ionuț Radu, produse după aceeași poveste de succes

    Adrian Radu -

    Cu suita sa de biostimulatori organici, Daymsa îi ajută pe fermieri să valorifice puterea naturii pentru a crește culturi mai sănătoase și mai profitabile într-un mod mai sustenabil. Agricultura se confruntă cu provocări majore. Biostimulatorii organici dezvoltați și comercializați de Daymsa oferă o soluție la aceste provocări, prin creșterea randamentelor și îmbunătățirea calității și rezistenței culturilor, folosind mai puține substanțe chimice, îngrășăminte și combustibili fosili.

    Pentru Ionuț Radu, un fermier din comuna Obârșia, județul Olt, care cultivă tomate în solar, beneficiile aplicării biostimulatorilor Daymsa depășesc cu mult nivelul investiției.

    ”Recomand produsele Daymsa, în primul rând pentru calitatea lor, în al doilea rând pentru efectele pe care le creează asupra plantei și, implicit, asupra buzunarului fermierului. Mai ales pentru că marea majoritate a produselor lor sunt certificate bio”, a explicat fermierul.

    Atunci când sunt aplicați ca produs complementar, biostimulatorii Daymsa ajută la o creștere mai sănătoasă a plantelor, cu îmbunătățiri ale calității nutriționale, folosind în același timp puține inputuri. Dovada constă în roșiile din producția lui Ionuț Radu, care sunt timpurii și gustoase. Fermierul se bazează pe o suită de produse din portofoliul Daymsa pentru a obține plante sănătoase, cu calități nutriționale.
    Agricultorul din Olt ne-a dezvăluit strategia pe care o folosește. Schema de tratament pe care o urmează constă, în primă fază, în aplicarea biostimulatorilor Naturamin, Pleniflor și Cytoplant, esențiali în etapa de dezvoltare a plantei.

    Apoi, calitatea calitatea fructelor este dată și de mix-ul aplicat în fazele avansate de vegetație. Ionuț Radu folosește un cocktail format din Naturamin Calciu și Bor, Folitex, Naturfruit și Terranova, care contribuie la creștere sporită, randament și rezistență împotriva agenților patogeni.

    Acest lucru se realizează prin:
    • Îmbunătățirea disponibilității nutrienților în mediul de creștere,
    • Facilitarea absorbției și utilizării nutrienților în cadrul plantei,
    • Întărirea răspunsului plantelor la factorii de stres,
    • Susținerea coloniilor microbiene în zona rădăcinii,
    • Susținerea activității metabolice.

    Naturamin este un corector de deficiențe, formulat cu aminoacizi liberi care complexează calciul și borul, facilitând asimilarea lor. De asemenea, facilitează transportul calciului prin plantă. Borul favorizează acțiunea calciului în formarea structurii pereților celulari.
    Folitex este un corector de deficit de calciu îmbogățit cu potasiu, magneziu și bor. Formularea sa corectează disfuncționalitățile fiziologice datorate deficiențelor acestor micronutrienți.

    Naturfruit este un produs bogat în potasiu, potrivit pentru etapele ciclului de cultură cu dezvoltare ridicată a organelor productive. Produsul îmbunătățește calitatea fructelor (ecartament, culoare și conținut de zahăr). De asemenea, oferă țesutului consistență și rigiditate.
    Terrenova este un ameliorator de sol formulat cu acizi humici și fulvici din Leonardită, dar și cu aminoacizi liberi. Compoziția sa include un nivel ridicat de fosfoumate și fosfofulvați, substanțe nutritive primare, micronutrienți, osmoprotectoare precum prolină, serină și arginină, precum și substanțe naturale cu activitate hormonală care stimulează dezvoltarea rădăcinii.

    Este recomandat pentru îmbunătățirea fertilității solului, promovarea dezvoltării rădăcinilor și creșterea disponibilității și absorbției nutrienților, în special a fosforului legat în sol.

    Cytoplant este un biostimulator natural al proceselor fiziologice ale plantelor, de origine vegetală, obținut printr-un proces tehnologic ce permite păstrarea tuturor componentelor active. Acest produs are cea mai mare concentrație de citochinine naturale de pe piață – echivalentă cu 400 ppm. Este recomandat pentru a stimula diviziunea celulară în organele plantei în curs de dezvoltare, crescând numărul și mărimea fructelor.

    Prin aplicarea acestor produse, Ionuț Radu obține în solarul său producții satisfăcătoare. Pentru cei familiarizați cu producția de tomate, fermierul a prezentat ca dovadă o plantă pe 3 etaje, care a produs 1,765 kg de tomate. Puteți urmări în clipul cu Ionuț Radu, care este procesul tehnologic de producție și cum vinde o parte din producția sa în Piața Zahana din Slatina.

    Toate detaliile despre produsele Daymsa pot fi găsite pe www.naturgrup.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Când se seamănă semințele de roșii Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii