• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Exigențele generează inovație. Bobcat-Doosan: ”Nevoia de utilaje compacte a plecat din agricultură”

    agrointeligenta.ro -

    Nevoia de utilaje compacte a plecat din agricultură. Primul mini-încărcător frontal a apărut în ferma de curcani a lui Eddie Velo din Minnesota care avea nevoie de un utilaj cu care să curețe interiorul fermei în locurile unde spațiul de manevră și înălțimea de lucru erau reduse. Un astfel de utilaj a fost construit special pentru Eddie Velo de către Louis și Cyril Keller, utilaj ce mai târziu a evoluat în liderul de pe piața mini-încărcătoarelor – BOBCAT.

    După 55 de ani de la primul încărcător compact inventat , utilizatorii săi din agricultură (crescătorii de animale, cultivatorii de cereale, depozitarii de cereale, etc.) se bucură de beneficiile unui utilaj revoluționar. S-ar putea argumenta ușor că invenția este una dintre cele mai semnificative în agricultură în ultimii 150 de ani.

    În prezent, compania BOBCAT produce 3 game de utilaje: mini-încărcătoare frontale, mini-excavatoare și manipulatoare cu braț telescopic. Dintre acestea, cele mai folosite în sectorul agricol sunt, potrivit companiei producătorare,  mini-încărcatoarele și manipulatoarele cu brat telescopic.

    Cu modele atât pe roți cât și pe șenile, gama de mini-încărcătoare cu virare prin derapare oferă utilaje foarte agile și fiabile, perfecte pentru orice fermă. Mașinile agricole au greutăți cuprinse între 1.268 kg și 4.540 kg și capacități operaționale între 343 kg și 1.850 kg. Pentru a satisface orice nevoie în agricultură, BOBCAT a dezvoltat pentru aceste utilaje peste 50 de accesorii incluzând furci de baloți, cupe cu furci tip graifer și cupe de materiale ușoare.

    Record: mini-încărcătorul cu numărul 1.000.000

    Anul 2014 este marcat de producția mini-încărcatorului BOBCAT cu numărul 1.000.000 – fiind prima companie care atinge această performanță consolidându-și astfel poziția de lider la nivel mondial. Recordul nu ar fi fost posibil fără numeroșii fermieri care ”pun la treabă”, zilnic, în întreaga lume, fiabilele mini-încărcatoare multifuncționale produse de BOBCAT.

    Urmărind cu fidelitate tradiția BOBCAT, manipulatoarele cu braț telescopic sunt o soluție compactă pentru agricultorii care vor să manevreze sarcini variate la înălțimi semnificative. Datorita gamei largi de accesorii pentru manipulatoarele telescopice, de la furci de baloți la cupe pentru materiale ușoare, orice activitate de ridicare, oricât de grea, se finalizează ușor și repede. Cu greutăți cuprinse între 4.695 kg și 10.790 kg, și cu capacități de ridicare între 2.200 kg la 5,2m și 4.000 kg la 17,5 m, manipulatoarele telescopice BOBCAT se pot adapta oricărei cerințe.

    Pentru fermierii care trebuie să manipuleze cantități mari de cereale, IRCAT CO SRL recomandă încărcatoarele frontale DOOSAN – produse de grupul Industrial cu același nume, aflat în plină ascensiune (peste 20 de miliarde de dolari cifră de afaceri). Cele mai folosite încărcătoare în agricultură au masa între 12.110 kg și 18.570 kg, având cupe pentru materiale ușoare cuprinse între 3 metri cubi și 4.5 metri cubi, dar și posibilitatea adaptării de furci. Datorită ușurintei de operare, consumului redus de combustibil și costului redus de exploatare, încarcatoarele DOOSAN oferă o soluție eficientă în manipularea mărfurilor vrac.

    Utilajele BOBCAT-DOOSAN sunt prezente în perioada 5-8 iunie la expoziția AgriPlanta de la Fundulea, județul Călărași. La standul dedicat aflați mai multe produsele sale, la fel și pe site-ul companiei www.ircat.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată