• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Cărbunaru, Guvern: Nu vor exista taxe noi introduse peste noapte!

    Angelica Lefter -

    Guvernul României a dat asigurări că nu intenționează să introducă taxe noi în acest an. Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, a declarat la briefingul de presă de la finalul ședinței de Guvern de astăzi, miercuri – 18 mai, că ”nu se poate discuta de taxe noi peste noapte”, întărind declarația prim-ministrului Nicolae Ciucă făcută la întâlnirea cu oamenii de afaceri din această dimienață.

    ”În acest context, aș vrea să reamintesc mesajul pe care prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a transmis astăzi la întâlnirea cu mediul de afaceri, cu antreprenorii români. Legat de sistemul de impozitare, Guvernul nu intenționează să introducă taxe noi în acest an și tot ceea ce face, practic, în colaborare cu mediul de afaceri este să realizeze o optimizare fiscală pe baza unei analize, firească această analiză în orice stat european. Nu putem discuta despre taxe care să vină peste noapte fără a fi discutate cu mediul de afaceri și care să genereze un impact. De altminteri, așa cum a subliniat și premierul Nicolae Ciucă, economia românească are nevoie de predictibilitate, de stabilitate și de încredere pentru a consolida acest tip de creștere care plasează, după cum am văzut cifrele confirmate, nu doar de Institutul Național de Statistică din România, dar și de Eurostat, România are cea mai mare creștere a economiei la nivelul Uniunii Europene și acest lucru trebuie consolidat pe o relație bazată pe încredere cu mediul de afaceri, dar și prin stimularea investițiilor și atragerea fondurilor europene în țara noastră”, a menționat purtătorul de cuvânt al Executivului.

    Întrebat de jurnaliști despre garanțiile pe care le dă Guvernul că firmele nu vor plăti la început de an 2023 taxe și impozite mai mari, purtătorul de cuvânt al Executivului a răspuns că Guvernul României garantează că privește cu responsabilitate gestionarea unei situații complicate generate de pandemie și de invazia Rusiei din Ucraina.

    ”Putem să le garantăm românilor că Guvernul României privește cu maximă responsabilitate gestionarea acestei perioade complicate (…) pot să vă confirm ceea ce și premierul a spus, cel puțin la întâlnirea cu antreprenorii români, cu oamenii de afaceri, și erau acolo de la unicorni care au reușit să atingă cifră de afaceri de peste 1 miliard de dolari până la tineri aflați la început de drum și care au dorit să afle de la șeful Executivului care sunt planurile, nu doar de dialog ci și de conlucrare a mediului de afaceri, au primit confirmarea acestei responsabilități asumate, care înseamnă că nicio taxă nu este introdusă în România în acest an, așa cum Guvernul a promis și, de asemenea, că nicio taxă, niciun impozit nu sunt aplicate în România fără un dialog prealabil bazat pe respect față de comunitatea de afaceri și ne gândim aici atât la antreprenorii români care oferă locuri de muncă în România, cât și la investitorii străini, care sunt cel puțin la fel de interesați de un cadru fiscal predictibil și stabil care să consolideze această creștere economică. Aceasta este garanția pe care acest Guvern o oferă cu deplin respect față de ceea ce se întâmplă acum și această responsabilitate pe care Guvernul și-a arătat-o în relația cu mediul privat, pe care o puteți regăsi și în configurația pachetului ”Sprijin pentru România ”. Mai mult de jumătate din acest pachet este dedicat investițiilor, este dedicat sprijinirii economiei și faptul că aceasta este politica cea mai potrivită putem să regăsim această poziție și în rezultatele economice relevante confirmate în aceste zile chiar și la nivel european”, a mai adăugat Dan Cărbunaru.

    De altfel și prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat astăzi, miercuri – 18 mai, după ce a participat la un eveniment alături de mediul de afaceri din România, că nu este momentul să se vorbească despre taxe noi care să vină peste noapte și care care să impacteze negativ mediul de afaceri.

    ”Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea (…) Vreau să fac o clarificare, anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi, pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare, este să găsim acele soluţii pentru optimizarea fiscală”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

    Declarațiile de la Palatul Victoria vin după ce consilierul Guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a anunțat că noile măsuri guvernamentale impun și o majorare de taxe pentru susținerea cheltuielilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Răsadurile de ardei se îngălbenesc. Cauze, remedii

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere