• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CIECH Agro aduce noua tehnologie BGT® în România prin intermediul mărcii HALVETIC®

    Angelica Lefter -

    CIECH Agro România a anunțat că tehnologia sa inovatoare, la nivel global, va fi pusă la dispoziție pe piața românească începând cu luna mai 2022.

    Emblematicul produs Halvetic, un erbicid bazat pe tehnologia BGT® (Better Glyphosate Technology), permite o reducere semnificativă, cu până la 50%, a nivelului de glifosat la hectar, în același timp menținând aceeași eficiență a produsului și reducând impactul pe care produsele fitosanitare îl au asupra mediului.

    BGT®, prima inovație tehnologică în domeniul glifosaților în ultimii 45 de ani la nivel mondial, este disponibil începând cu mai 2022

    Noua tehnologie este răspunsul CIECH la provocările legate de implementarea Pactului Ecologic European, iar Halvetic reacționează la provocările asociate cu amprenta produselor agrochimice asupra mediului fără a compromite eficacitatea. Piața românească de glifosați standard (360 de grame de glifosat per litru) însumează aproximativ 6 milioane de litri. În cazul utilizării Halvetic în aceeași cantitate, impactul asupra mediului ar fi diminuat la jumătate, datorită fiabilității sale superioare, doar 180 de grame de glifosat fiind necesare per litru pentru a obține aceleași rezultate.

    În contextul creșterii populației la nivel global, segmentul agrobusiness trebuie să utilizeze mijloace de producție din ce în ce mai eficiente, inclusiv glifosații, substanța activă cel mai des utilizată în protecția plantelor, testată perfect și aprobată pentru utilizare de către agențiile de reglementare din 160 de țări. Siguranța utilizării acestui produs a fost confirmată de peste 800 de studii științifice.

    ”Grupul CIECH este prima companie care introduce pe piață tehnologia BGT, o inovație majoră în domeniul produselor pe bază de glifosat în ultimii 45 de ani la nivel mondial. Până în prezent, au fost efectuate numeroase teste pe teren în zone geografice diferite, care au confirmat eficacitatea produsului Halvetic. BGT este un produs bazat pe glifosat mai durabil, cu un ingredient activ în cantitate mai mică, ceea ce reduce semnificativ impactul asupra mediului și îl face ușor de utilizat de către fermieri, datorită combinației unice a tuturor ingredientelor principale, permițându-le să facă economie de timp și bani”, a declarat Wojciech Babski, președinte al Consiliului Director al CIECH Sarzyna și conducătorul diviziei Agro în cadrul Grupului CIECH.

    BGT® combate buruienile în orice stadiu, cu o amprentă chimică redusă cu 50%

    Halvetic este un erbicid neselectiv sub forma unui concentrat destinat preparării unei soluții apoase, aplicată direct pe frunze (aplicare foliară) și având drept scop combaterea unui spectru foarte larg de buruieni anuale și perene monocotiledonate și dicotiledonate. Acesta este destinat fermierilor cărora le sunt necesare eficacitatea și fiabilitatea produsului, în același timp protejând mai bine mediul.

    Efectul produsului este infailibil, eficacitatea sa rămânând nemodificată chiar și în condiții adverse și cu utilizarea de apă dură. Produsul este eficient în combaterea a numeroase specii de buruieni, poate fi utilizat după recoltarea cerealelor și a rapiței de iarnă și în miriști, pentru combaterea buruienilor înainte de răsărire la porumb, precum și în livezi și în zone nearabile.

    Manipulare facilă datorită sistemului adjuvant multicomponent și multifuncțional

    Better Glyphosate Technology este o formulă brevetată, cu un sistem adjuvant multicomponent și multifuncțional care depășește toate obstacolele principale în ceea ce privește eficacitatea glifosatului, care permite unei cantități mai mari de substanță activă să pătrundă la locul de acțiune al plantei. BGT crește randamentul aplicărilor, în special în condiții biotice și abiotice nefavorabile.

    Produsul poate fi achiziționat prin intermediul distribuitorilor autorizați în România, precum Top Seeds și Biochem.

    Vânzările CIECH Sarzyna de pe piața poloneză înregistrează creșteri mai mari decât piața produselor fitosanitare, impulsionate, printre altele, de cererea pentru cel mai nou produs, HALVETIC, ale cărui vânzări în primul trimestru al acestui an au fost mai mari decât în întreg anul 2021. Cea mai nouă și emblematică marcă a CIECH a fost aprobată pentru comercializare în Republica Cehă, Grecia, Lituania, Letonia și România.

    Despre CIECH

    Grupul CIECH, acționarul majoritar al CSR, este un holding internațional din industria chimică, fiind prezent în peste 80 de țări și înregistrând în 2020 venituri echivalente cu 750 milioane de dolari. În 2014, pachetul majoritar de acțiuni CIECH a fost achiziționat de KI Chemistry, o companie aparținând celui mai mare fond de investiții privat polonez, Kulczyk Investments.

    CIECH Sarzyna este cel mai mare producător polonez de produse fitosanitare, care a sărbătorit recent 80 de ani de activitate pe piața din Polonia. Printre cele mai cunoscute mărci ale CIECH Sarzyna în rândul fermierilor polonezi se numără mărcile CHWASTOX, unele dintre cele mai populare produse erbicide din Polonia, care au fost folosite cu încredere de trei generații de utilizatori.


    Te-ar mai putea interesa

    Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete

    Ultimele știri

    Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!