• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 10 secrete pentru o recoltă bogată de castraveți

  Iana Gore -

  Secrete pentru o recoltă bogată de castraveți. Ce trebuie să faci pentru a avea castraveți sănătoși, fără goluri sau amăreală.

  Castravetele este una dintre cele mai populare legume de grădină. Pentru ca o cultură de castravețe e să ofere o recoltă bună, trebuie să cunoașteți zece caracteristici care vă vin în ajutor pe perioada cultivării.

  Pentru a avea o recoltă bună de castraveți, este nevoie de multă muncă. Această cultură este considerată una dintre cele mai capricioase și dificil de îngrijit, astfel că am selectat 10 dintre cele mai eficiente sfaturi și trucuri care vă vor ajuta cu siguranță să culegeți o recoltă bogată de castraveți.

  Secrete cultivare castraveți. Semănați în sol cald

  Castraveții sunt plante termofile. Când puneți în pământ semințele, ar trebui să acordați atenție faptului că acestea trebuie semănate în sol preîncălzit. Prima încălzire, dea din luna aprilie, poate fi înșelătoare. După zile calde se ivesc mereu și perioade reci, așa că semințele încep să putrezească în sol. În plus, episoadele de frig pot provoca moartea răsadurilor de castraveți.

  Se recomandă însămânțarea semințelor de castraveți când solul se încălzește până la 12-13 de grade Celsius până la o adâncime de 8-10 cm. Pentru a proteja semințele primăvara, plantele sunt cultivate pe paturi izolate și, de asemenea, izolate cu rumeguș și alte materiale organice.

  Secrete cultivare castraveți. Cultivarea din răsaduri

  Pentru a obține o recoltă generoasă de castraveți, cel mai bine este să porniți recolta cu răsaduri. Este esențial să obțineți răsaduri puternice care ulterior vor putea rezista la condiții meteorologice nefavorabile și vor da roade bune.

  Secrete cultivare castraveți. Udarea corectă

  Udarea castraveților face parfte din tehnicile de cultivare pentru o recoltă bogată. Castraveții au o suprafață subțire a frunzelor, prin urmare, cu lipsă de apă, își pierd din vigoare. În acest caz, primele fructe care apar pot cădea, iar calitatea recoltei poate scădea.

  Udarea excesivă a castraveților dăunează și ea plantelor: în ciuda faptului că fructele în sine conțin o cantitate mare de apă, cu un exces de umiditate, castraveții sunt deosebit de sensibili la boli.

  Udarea trebuie seara sau dimineața devreme, numai cu apă încălzită.

  Secrete cultivare castraveți. Nu fertilizați excesiv

  Excesul de fertilizare la castraveți este un motiv pentru eșecul culturii. Materia organică este de obicei folosită ca fertilizant de top. Pentru a face acest lucru, gunoiul de grajd din găinaț de pasăre, spre exemplu, trebuie diluat cu apă într-un raport de 1:10. Sub fiecare plantă se aplică 1-1,5 litri de îngrășământ.

  Cu cât vremea este mai caldă, cu atât mai des trebuie să hrăniți castraveții. De asemenea, este bine să alternați îngrășămintele minerale complexe și cele organice.

  O soluție de fertilizarea a castraveților este rețeta cu lapte. Laptele integral se stropește pe frunze diluat 1:2 cu apă.

  O altă rețetă de fertilizare pentru castraveți este pe bază de cenușă. Se fertilizează cu o cană de cenușă la 10 litri de apă.

  Mușuroirea castraveților

  Secrete cultivare castraveți. Mușuroirea castraveților

  Când castraveții au 2-3 frunze adevărate, plantele trebuie mușuroite pe rânduri. Acest lucru trebuie făcut astfel încât să crească rădăcini suplimentare. Vă rugăm să rețineți că, cu cât sistemul de rădăcină este mai puternic, cu atât mai repede apar primii castraveți.

  Distanță de plantare la castraveți

  Secrete cultivare castraveți. Distanța de plantare

  Răsadurile de castraveți trebuie să fie plantate la intervale de 25 cm, astfel încât plantele nu vor fi înghesuite și vor putea da o recoltă bună.

  Fertilizare foliară la castraveți

  Secrete cultivare castraveți. Ajutați castraveții în perioadele dificile

  Castraveții suferă adesea de vreme ploioasă. Pentru a le proteja de stres, plantele trebuie pulverizate cu biostimualtori în conformitate cu instrucțiunile lor de utilizare. Această procedură ajută castraveții să reziste la îngheț, precum și în perioadele secetoase și în timpul fluctuațiilor de temperatură de zi și noapte.

  Rotația culturilor de castravete

  Secrete cultivare castraveți. Rotația culturilor

  Rotația culturilor la castraveți este esențială pentru a avea culturi cât mai sănătoase, protejate de boli. Castraveții nu trebuie puși în același loc mai mulți ani la rând.
  Culturi premergătoare excelente pentru castraveți sunt varza sau conopida, dar merg puse răsaduri de castraveți și după roșii, mazăre, cartofi sau sfeclă.

  Castraveții nu se recomandă a fi plantați după dovleac sau pepeni.

  Palisarea castraveților ajută fertilizarea și protejarea culturilor de boli

  Secrete cultivare castraveți. Palisarea castraveților

  Palisarea corectă a castraveților va facilita accesul albinelor pentru polenizare. În plus, plantele care nu se strecoară de-a lungul solului sunt bine ventilate și sunt mai puțin expuse riscului să se îmbolnăvească. Randamentul cu metoda de cultivare cu spalier se dublează. Dacă este necesar, polenizați castraveții, transferând polenul de la florile masculine la cele feminine cu o perie.

  Soiurile și hibrizii de castraveți trebuie atent aleși

  Secrete cultivare castraveți. Alegeți atent soiurile și hibrizii

  Soiurile și hibrizii de castraveți ar trebui să fie aleși dintre cei recomandați pentru regiunea dumneavoastră. Sunt mai bine adaptate la condițiile locale.


  Te-ar mai putea interesa

  Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență Antracnoza la castraveți. Semne, combatere Val de caniculă cu noi recorduri termice. Județele care au intrat sub alertă meteo până vineri

  Ultimele știri

  Super concurs pentru fermierii parteneri Rodbun, cu premii fantastice Ce facem cu solul – îl îmbunătăţim sau sperăm în continuare în ploi optime şi la timp? Producătorii europeni de îngrășăminte cer taxe suplimentare pentru fertilizanții din Rusia și Belarus