• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ultima modă în bricolajul culinar: cașcaval și iaurt de casă cu know-how bulgăresc

    agrointeligenta.ro -

    Se spune că bulgarii fac cel mai bun iaurt din lume. Un bulgar este cel care în 1905 a descoperit una dintre bacteriile care produc fermentarea laptelui iar numele acesteia a rămas același de atunci: Lactobacillus bulgaricus. Tot cam atunci, Institutul Pasteur din Paris a început să studieze legătura din longevitatea bulgarilor și consumul de produse lactate fermentate, cercetări care s-au tot extins de atunci.

    În urmă cu câteva săptămâni, bulgarii din la Biokom au început să testeze piața din România cu kitul de făcut brânză acasă și cu flaconul plin cu Lactobacillus bulgaricus pentru iaurt în bucătăria personală. Sigur, sunt mai mulți furnizori de produse în această zonă dar strategia bulgarilor este de a intra puternic din toamnă pe zona de retail, cu prețuri foarte bune. Păcat că nimeni din România nu s-a gândit la această idee de afaceri în mod profesionist și organizat.

    ”Kitul pentru făcut cașcaval costă 12 lei și ajunge pentru 100 de litri de lapte. Cheagul este de cea mai bună calitate, marfă bulgărească de calitate, așa cum foloseau bunicii noștri. De iaurt ce să mai zic, că doar noi facem cel mai bun iaurt din lume. Un flacon pentru 100 de litri de lapte costă 40 de lei. Până în toamnă vom intra în cel puțin o rețea mare de hypermarket și sper ca vecinii noștri români să ne aprecieze calitatea produselor. Noi vindem foarte bine în Serbia, Fosta Republică Iugoslavă Macedonia, Kossovo. Tocmai am reușit de curând să intrăm și pe piața rusească, de unde avem așteptări foarte mari”, spune Desislava Parusheva, office manager Biokom România, prezentă la Conferința Meat&Milk, ce se desfășoară zilele acestea la Sibiu.

    poza kit


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier: Varza românească e tocată pe câmp, în timp ce varza din import e tocată în farfurie! Un mic fermier a dat lovitura cu un soi de usturoi pe care îl vinde cu 100 de lei kilogramul Preşedintele a ignorat apelul fermierilor: Legea impozitelor, promulgatǎ. Taxǎ pe solarii, din ianuarie!

    Ultimele știri

    Fabrica Luduș a încheiat campania din acest an. Mihaela Neagu: ”De sărbători, fiecare român va mânca ceva dulce făcut cu zahăr românesc” Noile reguli fiscale și sancțiuni legale pentru persoanele fizice și juridice din 2026 AAC îl confruntă pe președintele Nicușor Dan: Cu ce fermieri v-ați consultat care să fie de acord cu Mercosur?