• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pesticide contrafăcute și ilegale! MOSPILAN 20 SG falsificat – un pericol pentru culturile fermierilor!

    Angelica Lefter -

    Summit Agro, unul dintre cei mai mari furnizori de produse de protecția plantelor, transmite un avertisment către toți fermierii. Compania care oferă fermierilor unele dintre cele mai cunoscute produse semnalează pericolul reprezentat de falsificare, fiind exemplificat cazul falsificării binecunoscutului produs MOSPILAN 20 SG.

    Într-un mesaj care se adresează tuturor fermierilor, le este adus la cunoștință că acest fel de pesticide, contrafăcute, sunt ilegale și le pot distruge definitiv culturile.

    ”Stop! Pesticide contrafăcute și ilegale! Atenție agricultori, infractorii vă pot fura munca! Nu vă lăsați păcăliți și nu cumpărați produse contrafăcute! Produsele contrafăcute sunt ilegale și vă pot distruge culturile”, se arată în mesajul transmis de Summit Agro România.

    Reprezentanții companiei anunșă că pe piața din România se comercializează produse false cu etichete în limba maghiară și ucraineană cu denumirea ”MOSPILAN 20 SG”, un produs de brand al Summit Agro România, dar care este contrafăcut și are altă compoziție chimică.

    Atenție! Au fost identificate pe piață produse contrafăcute, cu denumirea falsă ”MOSPILAN 20 SG”, cu etichete în limba maghiară și ucraineană, etc., în diverse ambalaje. Aceste produse au un conținut de proprietăți fizico-chimice total diferite de cele ale produsului original omologat în România, care este produs de compania japoneză Nisso Chemical Europa și comercializat exclusiv în România de către Summit Agro România și partenerii săi.

    Aceste produse contrafăcute, cu denumirea falsă de ”MOSPILAN 20 SG”, nu au fost omologate și testate în România și vă pot distruge culturile, vă pot polua terenurile și producția agricolă. Pentru a evita impactul negativ asupra consumatorilor, recoltele compromise cu asemenea produse contrafăcute trebuie distruse, întrucât conțin reziduuri de produse neomologate în România și nu vor fi acceptate pentru comercializare de către rețelele de magazine alimentare din țară și la export.

    În partea stângă, veți vedea cum arată singurul produs original MOSPILAN 20 SG, omologat în România și folosit cu succes de peste 20 de ani de către agricultori.

    În partea dreaptă, vedeți cum arată unul din produsele contrafăcute, de care trebuie să vă feriți:

    Haideți să facem scut împotriva comercializării și utilizării de produse contrafăcute în agricultură! Pentru aceasta, vă rugăm să ne transmiteți la adresa de e-mail sesizari@sumi-agro.ro orice situație ce vă ridică suspiciunea comercializării de produse contrafăcute din portofoliul Summit Agro România.

    Vă asigurăm că Summit Agro România ia toate măsurile necesare pentru depistarea și înlăturarea produselor contrafăcute de pe piață. Produsele contrafăcute produc prejudicii importante atât fermierilor și consumatorilor de produse agricole, precum și companiei Summit Agro România și partenerilor săi.

    Pentru mai multe detalii despre pagubele pe care utilizarea produselor contrafăcute le aduce culturilor agricole, oamenilor și mediului înconjurător, vă rugăm să consultați articolul ”STOP! Pesticide contrafăcute și ilegale”, de pe site-ul AIPROM. AIPROM este Asociația Industriei producătorilor de produse pentru protecția plantelor din România, asociație din care face parte și compania Summit Agro România”, a transmis compania fermierilor.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA