• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primii fermieri taxați pentru emisiile de metan produse de bovine și ovine

    Angelica Lefter -

    Fermierii vor fi taxați pentru emisiile de metan pe care le produc animalele. Prima țară care are deja un plan de taxare a emisiilor ovinelor și bovinelor este Noua Zeelandă.

    Potrivit stiripeurse.ro, care citează BBC,  Noua Zeelandă a dezvăluit acest plan de taxare în încercarea de a combate una dintre cele mai mari surse de gaze cu efect de seră din țară. Aceasta ar fi prima națiune care ar taxa fermierii pentru emisiile de metan provenite de la animalele pe care le cresc.

    Efectivele de bovine din Noua Zeelandă sunt de 10 milioane de capete, iar de ovine de 26 de milioane

    Noua Zeelandă are puțin peste 5 milioane de locuitori, alături de aproximativ 10 milioane de bovine și 26 de milioane de ovine.
    Aproape jumătate din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră ale țării provin din agricultură, în principal metan.

    Emisiile agricole nu au fost incluse până acum în sistemul de comercializare a emisiilor din Noua Zeelandă, ceea ce a fost criticat de cei care au cerut guvernului să facă mai mult pentru a opri încălzirea globală.

    ”Nu există nicio îndoială că trebuie să reducem cantitatea de metan pe care o introducem în atmosferă, iar un sistem eficient de stabilire a prețului emisiilor pentru agricultură va juca un rol esențial în modul în care vom realiza acest lucru”, a declarat ministrul neozeelandez pentru schimbări climatice, James Shaw.

    Planul de taxare pentru fermierii care dețin ovine și bovine, pus în aplicare din 2025

    Fermierii vor trebui să plătească pentru emisiile de gaz începând cu anul 2025. De asemenea, planul include stimulente pentru fermierii care reduc emisiile prin intermediul aditivilor pentru hrana animalelor, în timp ce plantarea de copaci în ferme ar putea compensa emisiile.

    Președintele național al Federated Farmers of New Zealand – Andrew Hoggard, care este fermier și crește vaci de lapte, a declarat pentru BBC că aprobă în linii mari propunerile.

    Acesta a opinat că detaliile implementării planului nu au fost încă convenite. ”Mai sunt încă lucruri de pus la punct, cum ar fi cine implementează efectiv planul, așa că mai sunt lucruri de rezolvat cu guvernul”, a spus Hoggard.

    Banii obținuți de la fermieri, investiți în cercetare și consultanță

    La rândul său, Ministerul Mediului a precizat că banii obținuți din acest plan vor fi investiți în cercetare, dezvoltare și servicii de consultanță pentru fermieri.

    Mai mult, în luna mai, ministrul de finanțe al Noii Zeelande s-a angajat să aloce 2,9 miliarde de dolari neo-zeelandezi (1,9 miliarde de dolari) pentru inițiative de combatere a schimbărilor climatice, care ar urma să fie finanțate printr-un sistem de comercializare a certificatelor de emisii care să taxeze poluatorii.

    Între timp, joi – 9 iunie, investitorii care gestionează active în valoare de 14 miliarde de dolari au cerut Organizației Națiunilor Unite să creeze un plan global pentru a face sectorul agricol sustenabil.

    Metanul este al doilea cel mai răspândit gaz cu efect de seră după dioxidul de carbon (CO2). Totodată, este unul dintre cele mai puternice și este responsabil pentru o treime din încălzirea actuală cauzată de activitățile umane.

    În cadrul conferinței de mediu COP26 de anul trecut de la Glasgow, SUA și UE au convenit să reducă emisiile de metan cu 30% până în 2030. Peste 100 de țări, inclusiv Noua Zeelandă, au semnat această inițiativă.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată