• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Decizie Guvern astăzi! S-a aprobat subvenția anuală de 1.200 euro/ha!

  Roxana Dobre -

  Plata de maxim 1.200 euro/ha, aprobată de Guvern. În ședința Executivului a fost adoptată o hotărâre care va aduce în conturile producătorilor români o nouă subvenție plătită pe hectar.  Actul normativ stabilește o schemă de ajutor de minimis pentru susținerea producției de struguri de masă, în baza prevederilor Regulamentului (UE) nr. 1.408/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013.

  Potrivit hotărârii aprobate joi – 16 iunie, măsura vizează următoarele categorii de beneficiari:

  – producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător;
  – producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale;
  – producătorii agricoli persoane juridice

  „Avem pentru prima dată în cadrul bugetului de stat pe anul 2022 inclusă suma de 15 milioane de lei destinată cultivatorilor de struguri de masă, un sector cu mare potențial. Venim în sprijinirea fermierilor noștri pentru a-i impulsiona să realizeze producții care să asigure cât mai mult accesul românilor la strugurii obținuți pe plan local. Această măsură va fi corelată cu programele de investiții din Planul Național Strategic, unde am direcționat sume pentru cei care produc, dar și pentru depozitarea producției”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu la finalul ședinței de Guvern.

  Ce condiții trebuie să respecte producătorii

  Pentru a accesa ajutorul de minimis, cei interesați trebuie să îndeplinească o serie de criterii cumulative de eligibilitate, astfel:

  a) să dețină o suprafață cultivată cu struguri de masă de minimum 0,1 ha – maximum 10 ha inclusiv;
  b) să obțină o producție de minim 6.000 kg/ha struguri de masă;
  c) să fie înregistrati în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu strugurii de masă în anul 2022, la specificația vii nobile pe rod, pentru struguri de masă;
  d) să facă dovada producției realizate prin documente justificative (bon fiscal/factură/filă/file din carnetul de comercializare).

  Cererile se depun până cel târziu la data de 15 iulie inclusiv

  Cererea de înscriere în program și documentele însoțitoare se depun la Direcțiile Agricole Județene (DAJ) începând cu data intrării în vigoare a hotărârii aprobate astăzi de Guvern, până cel târziu la data de 15 iulie inclusiv, a anului de cerere.

  Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, în sumă 15.000.000 lei, reprezintă echivalentul a maximum 3.000.000 euro și se asigură din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2022.

  Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 1200 euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața deținută. Valorificarea producției se face până la data de 29 noiembrie inclusiv, a anului de cerere.

  Verificările în teren pentru identificarea soiurilor de struguri de masă și evaluarea producției, cu încadrarea în lista de soiuri de masă, se realizează de echipe mixte, constituite din reprezentanți ai DAJ și ai APIA.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris despre acest ajutor de când era în faza de proiect de act normativ, aici: Subvenție de 1.200 euro/ha pentru producția de struguri de masă. Condiții, acte necesare


  Te-ar mai putea interesa

  Gheața a distrus culturile în doar 10 minute. Autoritățile au început lansarea rachetelor antigrindină Subvențiile agricole care se plătesc în luna iunie. Calendar termene pentru fermieri Fermă de top cu numai 12 vaci. Principiile unui fermier care a mizat pe calitate, nu pe cantitate

  Ultimele știri

  Sumă uriașă, arsă într-un incendiu. Banii erau ascunși în hambarul cu porumb AGROSHOW 2023 – Pe 12 iunie analizăm, direct în câmp, cele mai eficiente tehnologii la rapiță și cereale păioase! Semănatul porumbului în mai și iunie, o practică riscantă