• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tâlhari înarmați cu bâte fură turme de oi. Fermierii au prins hoții, dar poliția i-a eliberat

    agrointeligenta.ro -

    Tâlhari înarmați cu bâte fură turme de oi, iar Poliția i-a eliberat pe hoții prinși în flagrant de către crescătorii de animale. Se întîmplă în județul Constanța, pe raza localităților Kogălniceanu și Ovidiu.

    Crescătorii de animale sunt revoltați de situație. Furturile se întâmplă noaptea, iar oamenilor le este frică să intervină, se tem pentru propria viață, potrivit ziaruldeconstanta.ro.

    Fermieri revoltați de faptul că poliția pare să protejeze hoții de ovine (foto: ziuadeconstanta.ro)

    Fermierii spun că poliția nu intervine, deși au făcut sesizări și au sunat la 112. Ba mai mult, hoții au fost duși chiar de fermieri la poliție, însă li s-a dat drumul din cauza lipsei probelor. Există și imagini înregistrate de camerele de supraveghere. Totul se poate transforma într-o adevărată tragedie, deoarece localnicii spun că își vor face singuri dreptate dacă situația nu se va rezolva.

    ”Am făcut sesizare pe 3 (iunie – n.r.), în săptămâna în care au furat prima dată și aseară. Sunt 2-3 săptămâni de când au început furturile în Mihail Kogălniceanu. Este aceeași bandă de tâlhari. De la tatăl meu au fost furate prima dată 60, noaptea trecută 25, iar la ceilalți 30-80. Foarte multe. De fiecare dată, la tatăl meu s-a întâmplat pe timpul nopții. Sunt înarmați cu bâte! Unul venise la cineva și stătea ascuns, îi era frică să nu fie omorât. Sunt periculoși și poliția nu face nimic!”, a povestit presei locale fiicas unui fermier păgubit.

    Femeia a relatat și cum s-a desfășurat un furt în ferma familiei sale: „Am sunat la 112 să le spun că o dubiță galbenă a fost văzută puțin mai încolo de locul unde s-a întâmplat incidentul și când am revenit la 112 să întreb dacă s-a luat vreo măsură, am fost certată de poliție. Au spus că își fac treaba, că au dat alarma, dar eu nu am văzut nicio mașină de poliție să fie pe șosea. Doar ce se întâmplase la 7.30. Știți ce se întâmplă? Ei iau oile de jos de la ferme și le încarcă într-o dubiță, apoi se întorc iarăși. Fac câteva drumuri. Azi au încărcat 25. Ceilalți voiau să se întoarcă să le ia și pe celelalte 15, dar au fost demascați de sora mea și au fugit”.

    Cum forțele de ordine nu au făcut nimic pentru a le proteja animalele, o parte dintre crescători s-a mobilizat pentru a-și păzi turmele. ”Cei de la Kogălniceanu sunt mai haiduci să spun așa. Deja au început să își păzească oile, se anunță între ei. Problema este că sincer , o să se ajungă la o tragedie, pentru că știți vorba aceea…N-au mamă n-au tată. Cred că o să se ajungă la o tragedie. Poliția știe cine sunt. Să vă spun ceva. Acum o săptămână, au vrut să fure de la un machidon de la Kogălniceanu și omul i-a întrebat ce caută acolo, să își vadă de treaba lor. Au fost prinși și duși la poliție, dar li s-a dat drumul! Erau cam 3-4 persoane. Întrebați la poliția din Kogălniceanu de ce le-a dat drumul. Au zis că nu au probe. Nu au niciun interes. Oamenii sunt disperați. Nu se cresc ușor animalele. E o meserie din tată în fiu. Să vină și să ți le ia să le vândă, e cam 600 lei o oaie. Eu am altă meserie. Este vorba de tatăl meu și îmi pare rău pentru că văd cât de mult suferă, e și cu inima…Nu e normal ce se întâmplă. Nu se vrea! Spun că este o anchetă și le dă drumul. De ce nu au noaptea polițiști să vegheze pe străzile naționale? La Cuza Vodă acum două zile, îmi zicea azi că au venit la turmă, i-a întrebat ciobanul ce vor și apoi i-au furat oile. Au cameră de luat vederi. S-au dus cu imaginile la poliție și nu s-au dus să îl caute pe omul acela. Am ajuns să credem că trebuie să ne facem dreptate singuri. Au început să își lase copii să păzească oile noaptea”, a mai spus fiica femierului Dumitru Cușa.


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an