• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Acid succinic pentru plante. Rețetă pentru legume și flori

    agrointeligenta.ro -

    Acidul succinic – ce este și cum se utilizează pentru sol, legume și flori. Prepararea rețetelor cu accid succinic pentru plante. Posibil pericol la aplicarea acidului succinic în grădină sau la plantele de apartament.

    Ce este acidul succinic

    Acidul succinic – ce este

    Acidul succinic este o substanță sub formă de cristale albe, fără miros. Este solubil în apă și în alcool, cu gust apropiat de acidul citric.

    Acidul succinic se obține la prelucrarea chihlimbarului natural și poate fi sub formă de pulbere cristalină albă sau tablete.

    În natură, acidul succinic se găsește nu doar în chihlimbrar, ci și în organismul uman sau al animalelor unde este activ sub formă de anioni și săruri numite succinați. Succinatele sunt regulatori naturali ai corpului, ajutând la rezolvarea problemlor legate de stresul fizic, psiho-emoțional sau intelectual.

    Acidul succinic – proprietăți

    Acidul succinic are numeroase proprietăți ce îi fac pe mulți să îl considere un îngrășământ foarte puternic. În realitatea, este un stimulent pentru multe procese în timpul creșterii și un adaptogen excelent.

    Astfel, acțiunile acidul succinic sunt de a normaliza activitatea vitală a microorganismelor benefice din sol. El promovează distrugerea substanțelor toxice din sol și este un biostimulant cu un spectru larg de acțiune.

    Chiar și o cantitate mică din aceasta afectează calitativ creșterea și îmbunătățirea diferitelor culturi.

    Substanța este absolut inofensivă, este utilizată nu numai în agricultură, ci și în medicină, precum și în cosmetică.

    Acidul succinic poate fi găsit sub formă de cristale sau tablete în marea majoritate a florăriilor.

    Acidul succinic  – preparare tratament plante

    Acidul succinic este utilizat în principal pentru a stimula creșterea sistemului radicular la anumite plante, pentru a le revitaliza.

    Prepararea soluției de acid succinic se face din circa 2 g de acid și 1,5-2 litri de apă. Substanța se pune în apă caldă și apoi se adaugă treptat apă rece până când temperatura devine moderată, temperatura camerei.

    Soluția obținută nu ar trebui să fie foarte concentrată.

    Soluția de acid succinic se aplică direct sub rădăcinile plantelor până când solul, în zona sistemului radicular, este complet saturat. Este necesar să se repete aplicarea medicamentului o dată pe săptămână până când starea generală a plantei începe să se îmbunătățească.

    Efectul soluției de acid succinic este limitat la 2-3 zile, apoi trebuie să preparați una nouă.

    Acid succinic pentru răsaduri de legume, roșii

    Acidul succinic – aplicare, utilizare

    Utilizarea acidului succinic la plante diferă în funcție de tipul acestora și ce vrem să obținem. Aplicarea este simplă după ce ați preparat soluția.

    Acidul succinic în sol

    Acidul succinic se recomandă pentru tratarea solului. Efectele sunt de îmbunătățire a compoziției solului prin stabilizarea microflorei și distrugerea factorilor toxici.

    Aciul succinic este ecologic, deci nu va polua solul.

    Acidul succinic pentru legume

    Acidul succinic este recomandat pentru culturile de legume. Pentru tratarea semințelor se poate folosi în aceeași concentrație de circa 1 gram al 1 litru de apă.

    Legumele la care se poate aplica soluția de acid succinic includ roșiile, ardeii, castraveții, morcovii, sfecla sau varza. Dacă tratamentul se face în timpul perioadelor de creștere și de fructificare, atunci recolta va fi mai bogată și producția va și prelungită. Se recomandă o soluție mai concentrată de circa 5-6 grame de acid succinic la un litru de apă, iar preparatul se folosește pentru a uda baza plantelor o dată pe săptămână.

    Acidul succinic utilizat la răsadurile de legume începe cu tratarea semințelor care se țin în soluție de acid succinic (concentrație de 1 gram la 1 litru de apă) înainte de a fi uscate și plantate.

    La cartofi, acidul succinic ajută dacă înainte de plantare se tratează tuberculii cu o soluție, apoi să se acopere cu o folie timp de aproximativ 2 ore și apoi să înceapă plantarea. Acest lucru va accelera procesul de înflorire.

    Acidul succinic în grădină

    Acidul succinic în grădină poate crește randamentul plantelor cu 20-30% prin stimularea procesului de asimilare a substanțelor nutritive.

    Pentru a grăbi coacerea și pentru a îmbunătăți gustul fructelor, aplicarea acicului succinic se face sub formă de soluție, prin pulverizare în perioada de înflorire. Pentru 125 mp veți avea nevoie de circa 5 litri de soluție.

    Acidul succinic la căpșuni se aplică într-o concentrația de 0,4 grame la 5 litri de apă caldă.

    Acidul succinic la pomi fructiferi precum cireș sau cais se aplică în concentrație de 0,2 grame la 5 litri de apă.

    Acidul succinic la vița de vie pentru struguri se aplică în raport de 0,4 grame la 5 litri de apă.

    Aplicat regulat, acidul succinic poate crește nivelul de vitamina C din fructe.

    Acid succinic pentru flori

    Acidul succinic pentru flori

    Acidul succinic este un tratament eficient pentru florile din grădină sau florile de apartament.

    Dacă folosiți soluția de acid succinic pentru plante la ghiveci, mizați pe concentrația minimă de 1 gram de acid succinic la 1 litru de apă. Dacă udați la bază florile din grădină, atunci puteți crește concentrația până la 5-6 grame de pulbere de acid succinic la un litru de apă. Udați plantele seara și reveniți cu tratamentul o dată pe săptămână pentru a vedea rezultate.

    Acid succinic la orhidee

    Acidul succinic la orhidee

    Acidul succinic la orhidee se aplică direct sub rădăcinile florii până când solul, în zona sistemului radicular, este complet saturat.

    Tratamentul se repetă o dată pe săptămână până când starea generală a plantei începe să se îmbunătățească.

    Plantele pregătite pentru plantare trebuie înmuiate timp de maximum 1 oră în soluția de acid succinat. Folosirea acidului succinic în tablete oferă un sprijin semnificativ plantei tinere, iar în viitor aceasta se va dezvolta mult mai bine.

    Acidul succinic – un pericol?

    Acidul succinic este un produs natural, așa că nu prezintă niciun risc pentru plante. Se recomandă aplicarea în dozele recomandate pentru a nu hiperstimula plantele. Nu s-au semnalat efecte negative în urma aplicării regulate a soluției de acid succinic la legume, fructe sau flori.

    Acidul succinic – preț

    Acidul succinic se poate cumpăra de la unele farmacii sau chiar de la magazine care vând produse pentru îngrijirea plantelor de apartament.

    Prețul accidului succinic este unul accesibil de 10-20 de lei pentru o cutie de cinci pastile.

    Cel mai sigur mod de unde puteți cumpăra acid succinic este prin intermediul magazinelor online.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Pericol acum la rapiță: putregaiul alb al tulpinilor. Soluția de la Bayer: fungicidul Propulse S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine!